The Pope`s exorcist

The Pope`s exorcistZic să mai scoatem dracii din noi cu The Pope`s exorcist, că n-am mai avut de ceva vreme un film cu exorcizări.

 

🎬  The Pope`s exorcist – Premisă

Gabriele Amorth (Russell Crowe – Gladiator) este șefu` ăl` mare peste patrafire sfințite și crucifixe ascuțite, el ocupându-se cu golitul trupurilor credincioșilor de locuitorii demonici fără viză.

Nu prea este el văzut cu ochi buni de celelalte costume alambicate de la Vatican, că nu-i chiar prototipul standard de popă.

Glumește cam mult, are o atitudine mai relaxată și se atinge de băieței doar în mod oficial, când trebuie să-i exorcizeze.

Apropo de băieței, iacă-tă-l pe Henry, un copilandru care este cărat de mă-sa la o abație moștenire de familie, una în paragină (abația, nu familia), care necesită multe renovări.

Amu` pe acolo s-a pitulat și un demon nebunatic care se dosește în Henry și nu-l vrea decât pe Gabriele să o dea parte în parte în blesteme și rugăciuni.

 

💭 The Pope`s exorcist – Comentariu 🍿

Puteau găsi și ei un actor dacă nu italian, măcar cu origini din Cizmă, pentru că Russell Crowe se potrivește în rol ca ateul în biserică.

M-a râcâit pe timpane engleza lui pocită vorbită cu accent italian, chipurile, dar ziceai că-i mai degrabă un mafiot rus din franciza John Wick.

În fine, era nevoie de un nume mare să atragă publicul la un film care, de altfel, nici nu prea merită multe laude.

Este clasica producție cu exorcizări care nu aduce vreun suflu proaspăt genului și poate părea interesantă doar pentru că n-am mai văzut recent una.

Clișeele ies subit din fiecare cotlon încercând să ne sperie, dar deja eram cu simțurile erecte la datorie, așteptând fiecare bubuitură care însoțea așa-zisele momente tensionate.

Băi, da` nu s-au săturat și ăștia să bată tobele și să sune goarnele ori de câte ori se taie curentul sau iese moroiul de pe unde-i ascuns?

Chiar nu-s capabili să transmită teamă și groază decât apelând la instinctele umane automate?

Se știe că oricât de slabă este o anumită scenă, dacă este băgat un zgomot puternic ne speriem fără să vrem, însă asta nu înseamnă că a fost creată teroare.

Nu știu cum a fost popa în realitate, dacă era atât de zglobiu pe dume, dar nu prea m-au încântat atâtea zâmbete ștrengărești printre incantații și boscorodeli religioase.

Apropo, nu-s cine știe ce exorcizări în film, mai degrabă aduce cu o liturghie nesfârșită în care sunt citate mult prea multe proverbe, psalmi și ziceri din sfintele scripturi și alte scrieri ecumenice.

Totuși, ce cucu` meu?

Așteptam confruntări mai dese între sutana cu ciorapi roșii și demonul atotputernic care promitea chinuri inimaginabile în iad, pe numele său Romina VTM.

Pardon, mă gândeam la The Pope`s exorcistun altfel de chin.

 

 

Totuși, n-am să fiu până la capăt un eretic ce merită prăjit pe grătar.

Am și o spovedanie de făcut întru iertarea păcatelor.

The Pope`s exorcist o dă bine pe ritualuri, alea puține care sunt, și are și o particularitate care îl scoate un pic la liman.

Aici avem de-a face cu un gangbang diavolesc, dar pe dos, nu-s mai mulți pe una, ci unul pe mai multe, același demon penetrând vârtos și cu mult patos simultan câteva victime.

Finalul a fost cât de cât satisfăcător, venind cu ceva violență duhovnicească, apelându-se la mult CGI și la o manifestare mai golașă a demonului.

Nu înțeleg de ce scenariul a simțit nevoia să ne prezinte niște informații despre Gabriele la început de film, deoarece ele au spulberat orice urmă de imprevizibilitate.

Puteau să le țină pentru final, că nu le cădeau tresele.

Procedând cum a făcut-o, adică prost, încă din start știm că popa scapă.

Și nu, nu este spoiler, este primul lucru pe care îl vedeți pe ecran.

 

🏆 The Pope`s exorcist – Verdict 👍 sau 👎?

Filmul nu are nimic special, apelează la rețeta clasică și bagă fumigena că-i bazat pe întâmplări reale preluate din cărțile scrise de popa Gabriele.

Care-s bune.

Astfel, încearcă să imprime o aură de autenticitate unor evenimente care, între noi fie vorba, în realitate țin 100% de cămașa de forță, nicidecum de ceva ocult.

Apăi dacă ar fi așa, de ce naiba ar vrea demonii să cucerească această cocină de planetă care deja este transformată în iad de către noi?

Mai bine ar sta acolo, sub pământ, la cazanele lor unde gazu-i gratis.

Așadar, The Pope`s exorcist nu-i mare sculă-n domeniul filmelor cu exorcizări.

Se duce oarecum în extrem cu injuriile slobozite din gura unui puradel din dorința de a șoca, asta dacă mai impresionează pe cineva această tactică.

Însă la nivel de sperieturi autentice nu are nimic lăudabil, fiind departe de etalonul în domeniu, The exorcist.

Oricum, nu așteptam vreo mare capodoperă, s-a situat cam pe unde anticipam că o va face, adică vreo 5 de Înger, îngerașul meu.

 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Recenzie YouTube:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Evil dead rise

Evil dead rise

Morții (mă-sii) n-au astâmpăr și se scoală din nou în Evil dead rise, un film …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *