The roundup: No way out

The roundup: No way outN-a trecut un an de la The roundup că a și apărut a treia parte a acestei francize, The roundup: No way out.

Așadar, să fie hărmălaie cu oase rupte!!!

 

🎬  The roundup: No way out – Premisă

Neobositul Ma Seok-do (Ma Dong-seok sau Don Lee pentru non-sud-coreeni) n-are stare orice i-ai face.

Copoiul vine la purtător și cu un mare talent, nu pune bine piciorul afară din casă sau din mașină că și dă peste un scandal.

Fericirea lui, că tot îi place să-și antreneze pumnii.

De data aceasta pare-se că atenția îi este captată de niscai traficanți de droguri care fac potecă din Japonia până-n China cu escală în orașul său.

Păi treabă-i asta?

Cum să învârți droguri pe tarlaua lui Ma Seok-do? Mai ales unele atât de periculoase?

Așa că toți băieții răi încep să mijească ochii a frică atunci când în raza lor de acțiune apare falnicul curcan.

 

💭 The roundup: No way out – Comentariu 🍿

Aceste filme nu au cine știe ce premisă, ea reprezintă mai degrabă o scuză rudimentară pentru a-l pune pe Don Lee în fel și fel de ipostaze contondente numai bune a ne delecta cu fizicul lui impunător.

Aici însă parcă s-a făcut un rabat destul de mare de la poveste, este mult prea simplistă pentru a complimenta așa cum se cuvine acțiunea.

Apare o discrepanță destul de mare între partea narativă și momentele de scandal.

Pe scurt, m-a plictisit teribil acel du-te-vino al drogurilor care nu are nimic special și nici măcar nu încearcă să surprindă cu ceva anume, să vină cu o sfârâială de imprevizibil.

Nu-mi place delăsarea scriitoricească din acest film, probabil au băgat viteză de la al doilea pentru a bate fierul cât este cald, că de asta a și ieșit la un an distanță.

Se simte că este un film cu un buget frugal că Don Lee (Train to Busan) poartă aceeași bluză de trening (sau e uniformă de poliție?) pe tot parcursul filmului.

Deci nu au fost probleme de continuitate să zici că acum este în costum și în aceeași scenă, peste 30 de secunde, în maieu.

Însă pe partea de acțiune filmul nu dezamăgește, nici nu prea avea cum să dea chix aici pentru că îl are în rol principal pe omul care cară după el două arme letale: picamerul și barosul.

Am scremut câteva metafore copilărești la primele filme despre impactul devastator al loviturilor sale, nu prea mai am ce să scriu pe seama acestui aspect.

Ce să mai, dacă dă Don Lee cu pumnu-n Everest, se face Pământul plat spre bucuria conspiraționiștilor cu creierul ca autobahn-ul.

The roundup: No way out

 

Eroul este portretizat ca pe o persoană conștientă de propriile abilități, un caracter flegmatic ce pare nepăsător în fața pericolului pentru că știe ce-i poate pielea.

Dacă intră într-o încăpere plină cu 30 de hăndrălăi arțăgoși, ridică din umeri a lehamite cu un singur gând în minte: Doar atât?

Iar această atitudine îl face extrem de carismatic, dacă putem spune asta despre cineva care îți redecorează toată casa dacă-ți dă una în meclă de zici că te-a lovit o ghiulea de tun.

Modul în care sunt filmate scenele de acțiune amplifică puterea loviturilor, se cutremură totul când un pumn își atinge ținta și adversarii zboară prin aer ca niște păpuși Barbie la o petrecere fără vreun Ken prin preajmă.

Atât de impunător este pictat protagonistul încât până și Cocaine bear ar face cale întoarsă dacă l-ar întâlni pe o potecă pustie din pădure, de frică s-ar pune imediat pe hibernat chiar dacă-i toiul verii.

Din acest motiv franciza se cam bagă singură la colț pentru că se lovește de aceeași problemă ca în cazul lui Superman, cum să-l pui în dificultate pe cel care este invincibil?

Aici încearcă să-i aducă niște adversari pe măsură, dar totu-i în van.

Și asta a dus la un final destul de dezamăgitor din punctul meu de vedere.

Parcă s-a concentrat mai mult pe comedie, una nu foarte reușită și bazată doar pe situațiile stânjenitoare în care este plasat Ma Seok-do care nu este cel mai social personaj din filme.

 

🏆 The roundup: No way out – Verdict 👍 sau 👎?

Filmul nu are pretenția de a fi considerat vreo capodoperă, mai ales că are lacune pe partea de dezvoltare a personajelor, iar povestea este destul de fadă.

Pentru partea a patra pentru că da, urmează și ea, aș prefera să se axeze pe miezul narativ.

Bătaia zdravănă fără un liant generos devine repetitivă și nu mai captivează atât de mult, mai ales că nu este nici foarte diversă, se rezumă doar la Don Lee făcându-i chisăliță pe cei care se uită urât la el.

L-am găsit a fi un pas în spatele primelor două producții din această serie, The outlaws și The roundup, așa că mă văd nevoit să înghit 7 pilule energizante să rezist până apare următorul film.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Head to head

Head to head

Head to head (Ras bras) este un film din 2023 disponibil pe Netflix. Și vine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *