The roundup

The roundup este continuarea filmului The outlaws, iar rolul principal îi aparține bestiei actoriei sud-coreene, Ma Dong-seok pe care americanii îl știu, din nefericire pentru ei, din Eternals.

 

🎬 Premisă

The roundup menține premisa în limite normale de banalitate și nu excelează la capitolul imaginație.

Ma Dong-seok (Ashfall) își reia rolul de copoi nervos și încrezător, Ma Seok-do, iar misiunea primită de la șef este una destul de simplă, care îl mai și irită pe deasupra.

Că doar la valoarea lui recunoscută unanim de toată secția de poliție, numai de dădăcit prin țări străine n-avea chef.

Dar iată că ordinul se execută, oricât de bengos ai fi.

Așadar, Ma Seok-do își ia zborul spre Vietnam pentru a-l escorta acasă pe un terchea berchea care subit s-a trezit lovit de mustrări de conștiință și s-a predat singur, de bunăvoie și nesilit de nimeni.

Cum vorbim despre un film de acțiune, Ma Seok-do se trezește încărcălit într-un caz de crimă internațională care se intersectează cu banala lui misiune.

Iar inamicii curg gârlă, fără oprire, și eroul nostru n-are altceva de făcut decât să-și suflece mânecile și să scoată la aerisire armele lui din dotare: 👇👇👇

💭 Comentariu

Cum The outlaws mi-a plăcut, și în genere mai toate filmele de acțiune cu Ma Dong-seok (Unstoppable), era de așteptat ca The roundup să nu facă vreo excepție neplăcută de la această regulă.

Sunt perfect conștient că la nivel de inventivitate nu-i deloc cel mai răsărit de la Facultatea de Litere, dar scenariul nici nu vrea să se complice cu cine știe ce povești aiuritoare, rămâne bine împământenit să nu fie scurtcircuitat de un neverosimil absurd.

Așadar, dacă vreți acțiune de pe vremea lui Stallone, dar cu o imagine mult mai bună, ați nimerit filmul potrivit.

Probabil v-ați plictisit să citiți același lucru, dar scris, pe cât posibil, cât mă duce mintea, într-un fel diferit.

Acțiunea este contondentă din cale afară, este bine știut faptul că sud-coreenii, spre deosebire de americani, au alergie la arme de foc, astfel încât cele mai multe cafteli se bazează fie pe pumni, fie pe pumnale.

Când și când se mai bagă-n seamă și câte o bardă. De aceea acțiunea este una intimă, se duce la nivel personal, de aproape, are un alt impact când îți privești dușmanu-n ochi în timp ce îi împlânți lama ascuțită până în aorta pulsândă și îi frăgezești ficatul cu niște pumni bine plasați.

Și când dă Ma Dong-seok (Train to Busan) cu bolovanii apăi se dereglează acele seismografelor și impactul loviturilor sunt atât de puternice încât au menirea de a restructura biologia umană până la moleculele invizibile de ADN.

The roundup este un film conceput pe lejeritate, al cărui unic scop este oferirea unei doze bune de distracție violentă. Din punctul meu de vedere a reușit asta.

Nu-i original, dar este bine făcut.

 

Mai este oare cazul să pomenesc că filmul este cărat în spate și legănat pe genunchi de Ma Dong-seok (Veteran)? Personajul interpretat pare a fi croit ispre pentru el pentru că emană un șarm imens și o încredere de nezdruncinat, aruncându-se cu capul înainte în orice confruntare încât dușmanii fie îl cred nebun, fie invulnerabil.

Deși am tot zis că urăsc filmele serioase făcute șvaițer de glume neavenite, iată că laud The roundup care are destule poante, dar ele apar în momente de relaș și nici măcar nu-s dume în adevăratul sens al cuvântului.

Eu am râs consistent la atitudinea flegmatică a lui Ma Seok-do, etern nemulțumit că nu este lăsat să-și stâlcească dușmanii în bătaie așa cum și-ar dori, mai mult decât o face în mod normal, iar înjurăturile explicite pe care le azvârle printre dinți, coroborate cu mimica de copil răzgâiat, m-au amuzat teribil.

🏆 Verdict

Va câștiga The roundup vreun premiu de excelență pentru scenariu? Nu, este evident că nu, că-s primul să recunosc că filmul n-are nimic deosebit în el.

Dar carisma incontestabilă a lui Ma Dong-seok (The gangster, the cop, the devil) și acțiunea viscerală, realistă, atât de bine coregrafiată încât pare că nu-i deloc coregrafiată sau exersată au generat un film plăcut ochiului, care m-a destins destul de mult.

M-am și înflăcărat la burdușelile pe care Ma Seok-do le-a aplicat fără menajamente celor care i se puneau în cale, am și râs la schimonoselile acestuia când ceva nu-i convenea și m-am simțit satisfăcut de un film fără pretenții care a vrut doar să-și relaxeze privitorii și să le ofere aproape 2 ore de evadare din cotidian.

Înainte să fiu extrădat pentru că am fost prins în flagrant delict, mă reped să ascund 8 cadavre.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Live free or die hard

Live free or die hard

Franciza morții grele învie cu Live free or die hard, film apărut la o duzină …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.