The tank

The tankP-ăsta îl scriu de pomană, dar dacă tot am rezistat la The tank, hai să vărs câteva rânduri.

 

🎬  The tank – Premisă

Din poveste nu prea am ce culege.

Un nene, cu nevastă și o fetiță, moștenește de la mă-sa o cocioabă la dracu-n praznic, părăsită de nici fiscul nu este în stare să o găsească pentru a o impozita.

Curioși din fire să-și vadă conacul, cei trei se îmbarcă în mașină și p-aci le este drumul.

Sosiți la destinație, nu le sună niciun clopoțel de alarmă când descoperă prin apropiere un tanc.

Nu, nu din ăla cu șenile și obuze pe țeavă, ci un bazin cu apă.

Care numai apă nu adăpostește.

 

💭 The tank – Comentariu 🍿

Nu mai lungesc surpriza, că deja s-a împuțit hoitul, filmul este un „monster movie‟.

Sau așa se vrea. Este mai mult „movie‟ decât „monster‟.

Abia după 48 de minute din cele 90 începe să iasă la iveală și creatura care bântuie prin mâl și beznă.

Adică un gagiu îmbrăcat într-un costum, că de unde bani de efecte speciale?

Dar, că The tank are și un aspect pozitiv, acel costum arată bine de tot, designul amfibianului mutant este terifiant, chit că la moacă pare un pepene cu dinți, dar aici mi-a plăcut.

Este eficient pentru scopul pe care l-a avut filmul în minte, adică să îți dea un pic de fiori pe șira spinării, fiind o combinație, dar sărăcăcioasă, de A quiet place cu The descent.

Doar ultimele 20 de minute ale filmului merită titulatura de „monster movie‟.

Dacă ratați ceva până atunci, n-are a face, că nu se petrece nimic interesant în afară de o aglomerare de clișee dintre cele mai stupide.

Acum curg câteva exemple drept mostre de inteligență scenaristică, vă las pe voi să ghiciți pe unde ar veni ghilimelele de rigoare.

Ușile casei dărăpănate sunt vechi de 100 de ani, se închid doar dacă învârți cheia în încuietoare, dar la cea mai mică adiere de vânt, hop, se blochează subit. De unde până unde?

Lanternele sunt din alea luate la mâna a doua care te lasă când îți este lumea mai nedragă și ai nevoie mai mare de ele.

Ba chiar zici că-s însuflețite, deoarece la un moment dat unul dintre personaje, din greșeală, împinge lanterna proptită care se deplasează vreo 3-4 metri la deal. Da, la deal, nu la vale.

The tank

Apropo de personaje, mai este cazul să scriu că-s dintre cele mai imbecile fătate de mintea scenariștilor de la Hollywood?

Dacă atât pot unii, atunci este mai bine că au intrat în grevă, că la halul în care scriu, mai bine că suntem feriți o perioadă de asemenea măgării de producții.

Adică unii se trezesc pe cap cu o mizerie de casă în sălbăticie, nu tu apă curentă, nu tu condiții decente de trai, și se mută instantaneu acolo, lăsând-și de izbeliște afacerea din mijlocul orașului?

Dar deciziile stupide continuă, băi neică, ai un monstru pe lângă tine și ideea ta genială este să te încui într-o casă roasă de carii în loc să te urci în mașină și să te tirezi de acolo?

Mai ales când este demonstrat cu dovezi clare că fuga este sănătoasă?

Oho, și abia m-am pornit, ar mai fi cel puțin 2-3 asemenea perle scriitoricești care fac compunerile unui analfabet funcțional de clasă a treia să pară opere demne de Pullitzer și Nobel la un loc.

Însă mă opresc, că-i păcat să dau spoilere din acest film, deși m-ar mânca tastatura să scriu ceva de bărbații cu pistoale și explozibili care și-o fură la greu în timp ce femeie cu o rangă face prăpăd că, nah, este mamă și are instinctul intensificat de adrenalină.

 

🏆 The tank – Verdict 👍 sau 👎?

Ia uite domne, voiam să mă încadrez într-o cronică scurtă, dar m-a luat valul și am turnat numai rahat în această fosă septică denumită The tank.

Prin film mai este și un câine care i-ar face pe cei mai buni magicieni să pară amatori, acum este în scenă, ca în secunda următoare să fie de negăsit.

Mda, și eu fraier că mă apucai de film, dar mă așteptam măcar la ceva suspans, ceva semi inteligent, ceva care să nu mă facă să plâng după cele 90 de minute irosite.

Hai 70, că 20 au fost mișto.

În rest, în cea mai mare parte a timpului am privit nemișcat într-o gaură neagră, umedă, slinoasă, care mă tot invita să intru în ea.

Ah, și m-am uitat și la film.

Mi se face milă de The tank așa că-i cumpăr 3 baterii să le bage-n lanternă, să nu se mai stingă atunci când nu trebuie.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Thanksgiving

Thanksgiving

Ultima zi a lui noiembrie 2023 m-a prins la Thanksgiving, un film horror. Oare am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *