They/Them

Să n-aud comentarii obscene pentru că am avut tupeul să mă uit la They/Them, citit They Slash Them, un film care și-a găsit culcușul, evident, pe Peacock.

 

🎬 Premisă

Acțiunea poveștii din They/Them nu-i deloc una indecisă, se identifică rapid cu o tabără aflată în mijlocul pustietății, condusă cu o mână de fier de Owen (Kevin Bacon – Friday the 13th).

Ca orice tabără de reeducare, aici vin câțiva inadaptați pentru a participa la niște orgii de grup, pardon, ședințe de grup  și diverse activități bucale, of, bucolice pentru că natura este foarte ofertantă.

Stați că nu v-am zis ce era mai important, inadaptații sunt din comunitatea LGBTQ+ și, chipurile, au fost trimiși acolo de părinți să le fie scoasă din minte pofta nenaturală și să se reîntoarcă acasă într-o stare de zen heterosexual cât mai nirvanic.

Numai că prin pădurea din jurul taberei se preumblă un criminal în serie care cară cu el un topor. Și când îi obosește mâna, trebuie să și-o odihnească, așa că este nevoit să găsească un suport pentru topor.

Și cum carnea este ușor de penetrat, mascatul dă iama-n tabără.

 

💭 Comentariu

M-am coit un pic să văd filmul, concept pe care personajele nu îl cunosc pentru că, nah, nu are nimeni așa ceva în film, la unii sunt ofilite, alții vor să scape ele.

Dar hai să belesc banana de coajă pentru a vă prezenta miezul premisei, They/Them este un film cu și despre drepturile acestei comunități. Ne place sau nu, toți trebuie să avem aceleași drepturi.

Așa că tot ce voi scrie de aici încolo, până la un anume punct, va fi strict despre povestea din film.

Care este una înfiorător de proastă, scenariul fiind unul dintre cele mai leneșe și mai reduse intelectual din câte am văzut până acum.

Nu doar că îți dai seama cine-i criminalul din primele 5 minute, și dacă nu vă prindeți, aveți o problemă, dar odată dezvăluită identitatea acestuia, îți dai seama că n-are nicio logică, realizezi că în realitatea cu oameni care n-au creierul la murat, criminalul era dat pe mâna poliției tot după 5 minute.

Plus că They/Them nu este deloc horror, vreo 75 de minute nu se întâmplă nimic care să includă filmul în această categorie, iar crimele sunt unele dintre cele mai penibile. Plus că întotdeauna când venea vorba de căsăpit, fix în momentul orgasmic camera de filmat rămânea fără curent pentru că nu vezi nimic, fie este beznă, fie se sare direct la țigara de după.

Putea fi tabără de grași, de drogați, de alcoolici, n-are importanță că aici este una de literați confuzi sexual, povestea la fel de debilă și lipsită de sens rămânea.

Și de parcă nu era destul de previzibilă desfășurarea acțiunii, scenariul ne tratează ca pe niște idioți și ne mai dă niște indicii cât Zidul Chinezesc cu privire la criminal folosind o trimitere către alt slasher, de data asta unul clasic cu care They/Them are o anumită legătură.

Nici nu știu de ce are rating R pentru că din punct de vedere al horror-ului pare mai degrabă desene animate pentru copii.

Poate pentru cele două scene de sex, una gay, una lesbi, să fie toți împăcați, în care cel mai indecent lucru văzut este un cur de bărbat.

Gata despre poveste, dacă sunteți mai sensibili din fire, puteți apăsa butonul de X (literă încă neprinsă în alfabetul sexual) pentru că voi face câteva trimiteri la subiectul de bază al filmului și nu vreau să-mi aud vorbe la proces despre homofobie, deși departe de mine gândul ăsta.

 

Nu știu, îmi dau cu părerea, dar cred că filmul, în ciuda evidentelor intenții, este o jignire adusă acestei comunități pentru că este plin de clișee ofensive.

Să pomenesc doar una. Nu v-ați săturat de gay-ul negru plin de sclipici care se comportă ca o divă de Kanal D, de zici că este pruncul in-vitro al gangbangului Oana Zăvoranu – Bianca Drăgușanu – Dana Budeanu? Ei bine, eu m-am sictirit de asemenea portretizări exagerate.

Frăție, și este o tânguială pe aceste personaje ce nu s-a pomenit. Atât de mult se vaită de parcă zici că-s în Evul Mediu și sunt vânate ca pe niște vrăjitoare și ele sunt arse pe rug să li se facă scrum gândul la gustul dulce de păsărică în bolta palatină și ei sunt trași pe roată să le scoată mătărânga din planeta dorsală.

O ceată de fătălăi, asta ne prezintă They/Them, niște mucoși răsfățați care se plâng din orice.

Vai, se face mișto de noi la liceu, zic băieții. Ete scârț, și de grași se face mișto, și de bâlbâiți se face mișto, și de tocilari se face mișto, și ăia nu se mai vaită în halul în care vă văitați voi.

Pe limba filmului, „suck it up cupcake‟, băăă, la figurat, nu la propriu.

Vai, nu mai vorbesc fetele populare cu noi și părinții ne dezmoștenesc, plâng fetele. Ghinion pisi, s-a inventat ceva, se numește muncă, „grow a pair‟, dacă nu ai deja una de la mama natură, și hai bagă viteză la serviciu că nu-ți cad unghiile false.

 

🏆 Verdict

Lăsând la o parte aspectul LGBTQ+, They/Them este o mega măgărie de film cică horror în care nu se petrece nimic interesant, nimic din ce n-am mai văzut de zeci de ori.

Povestea este strașnic de previzibilă, fără vreun sâmbure de surpriză.

Mai știu eu o Tabără la fel de „bună‟ ca aceasta.

De asemenea, și partea asta, în care suntem trași de urechi că nu acceptăm persoane diferite, este foarte exagerată.

Heterosexualii sunt portretizați ca niște ființe demonice care ridică furca la vederea cuiva care se încadrează în acel acronim, iar ei/ele/ cum tranzitivitatea vieții și-or mai zice sunt niște îngeri pe pământ hăituiți de niște diavoli.

Scenariul le face o mare defavoare, pe de o parte, cer să fie tratați egal, ceea ce este OK, pe de altă parte, tot ei se consideră cei mai speciali, niște zâne printre brute. Nu zic că așa este realitatea, ci așa se prezintă scenariul la datorie.

They/Them este un film flasc ca inteligență și sterp ca scenariu, n-are nimic interesant în el, doar o balegă de așa-zis horror și cum eu nu-s deloc confuz cu privire la verdictul final, îi împlânt filmul 2 satâre cât să-i despic piersica păroasă și nucile ofilite.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The witch: Part 1 – Subversion

Am așteptat să se nască și sora mică a acestui film, așa că a venit …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.