Once upon a time in Venice

Once upon a time in Venice

Once upon a time in Venice este un titlu sofisticat pentru un film foarte ușurel, care pare mai degrabă un episod dintr-un serial decât un film de lung metraj. Și nici nu e de mirare ținând cont că producătorii / scenariștii / regizorul (în total doi oameni) și-au făcut un nume în televiziune.

În Venice Steve (Bruce Willis) este un detectiv particular care-și ocupă zilele cu fel și fel de cazuri ridicol de neînsemnate și de banale, fără a avea parte de ceva cu adevărat palpitant.

Totul se schimbă când îi este furată potaia și am zis muică, să vezi acum cum începe Steve să o facă pe John Wick și să umple străzile de cadavre pentru a-și găsi câinele.

Dar de unde, că Venice este o comedie și nicidecum un film de acțiune cum am crezut ținând cont de pleiada de filme de acțiune trase la indigo și mirositoare a balegă în care Bruce Willis a jucat în ultimii ani (am intrat la film fără să știu despre ce este vorba, nici măcar un trailer nu am urmărit).

Ajutat de John, aspirant la cariera de detectiv particular, și de Dave, prietenul său proaspăt divorțat, Steve se îmbarcă într-o aventură plină de absurd și de umor pentru a-și recupera câinele mult iubit.

Venice ne poartă printr-o sumedenie de situații care de care mai hazlii, de la trafic cu droguri la afaceri imobiliare la cămătărie și la prostituție de cea mai joasă speță, un lanț de evenimente interconectate între ele care abia la final vor închide cercul și vor da sens poveștii.

Glumele sunt destul de banale, deșănțate pe alocuri, dar nu știu de ce au reușit să mă facă să râd cu adevărat de câteva ori pentru că multe dintre ele apelează la dizgrațiosul umor de veceu pe care îl urăsc dar parcă aici au fost plasate în momente prielnice și nu au reușit să murdărească deloc colacul.

Umorul este unul care se bazează mult pe situație, Steve sare dintr-o belea în alta, toate momentele sunt numai coincidențe neverosimile, dar nu este ceva de reproșat unui astfel de film, toate personajele ajung la final să fie legate unele de altele prin anumite acțiuni sau povești.

Avem parte de poante rasiste, xenofobe, homofobe, antisemite, chiar nude (deși ideea mea de nud nu este un Bruce Willis dându-se pe skateboard în curul gol), dar filmul este conștient de toate astea, și se ia singur în bășcălie pentru astfel de dume, ba mai mult, chiar personajele care sunt luate în vizor de glumele astea recunosc că acele clișee sunt adevărate.

E plăcut să-l văd pe Bruce Willis că i se mai rupe din când în când și de meseria sa, parcă aici și-a dat mai mult interesul pentru a juca, nu este atât de plictisit ca în multe dintre filmele sale recente, ba chiar cred că s-a distrat destul de mult.

Distribuția îi mai conține pe John Goodman (nu cred că este cazul să mai spun ceva despre el), pe Thomas Middleditch (din serialul Silicon Valley) sau pe Jason Momoa (viitorul Aquaman, într-un amuzant rol de traficant de droguri dar cu o inimă mare), plus foarte mulți actori pe care-i știi după față pentru că numele îți scapă, din diverse seriale de televiziune.

Nu vă așteptați la aflarea răspunsului la întrebări arzătoare despre sensul vieții, este doar un film ușurel, de relaxare, de vară, un fel de Stan și Bran modern.

Dacă v-ați săturat de fel și fel de filme bombastice, pline de bubuituri și vreți să petreceți 90 de minute cu niște personaje deșucheate, nătăflețe, care zboară din scandal în scandal, atunci Once upon a time in Venice este răspunsul, cel puțin pentru această perioadă, un film de chill, de I don`t give a fuck și de miserupism de părerea lumii.

Te poți distra copios la această parodie prostească după John Wick presărat cu un pic de Keanu (doar că în loc de pisică avem un câine) dacă ești în starea necesară și nu ești morocănos și chitit să găsești probleme cu scenariul, pentru că sunt mari de tot dar filmul le îmbrățișează și face mișto de ele, merită un 6,  m-am amuzat destul de bine pe alocuri la această comedie cu un Bruce Willis în câteva ipostaze jenante, dar ilare, la care nu te-ai fi așteptat.

 

3 out of 5 stars (3 / 5)

 

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A fost sau n-a fost?

A fost sau n-a fost?

Cel mai bun film românesc – Gopo – Ediția 2007 A fost sau n-a fost? …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *