Winnie the Pooh: Blood and honey

Winnie the Pooh: Blood and honeyCuriozitatea a omorât pisica, dar m-a gâdilat bine de tot pentru că a trebuit să urmăresc Winnie the Pooh: Blood and honey.

Măcar pentru concept, dacă nu pentru altceva.

 

🎬  Winnie the Pooh: Blood and honey – Premisă

Cum personajele lui A. A. Milne au devenit domeniu public într-o parte a lumii, a venit timpul pentru o reinterpretare a lor, una sângeroasă.

Christopher Robin își părăsește prietenii forestieri, creaturile drăgălașe hibride din punct de vedere genetic, și pleacă la oraș.

Winnie, Piglet și ceilalți se simt trădați, așa că renunță la fațada mieroasă și iau barosu-n mână, dornici de omoruri și însetați de sânge.

 

💭 Winnie the Pooh: Blood and honey – Comentariu 🍿

Filmul deja a căpătat o notorietate infamă, fiind dezmembrat de mai toată lumea, critici și audiență laolaltă.

Însă oare este atât de prost pe cât reiese din notele și procentele primite?

Nu, chiar am rămas plăcut surprins (deși este cam mult spus plăcut) să urmăresc un horror de tip slasher ca oricare altul făcut pe bani puțini de niște nepricepuți.

Asta înseamnă actorie absurd de dezastruoasă, personaje abisal de cretine, poveste incredibil de clișeică și scenariu fenomenal de tâmp.

Cu toate astea, Winnie the Pooh: Blood and honey este suficient de grotesc și sângeros prin cele câteva scene pline de gore scârbos, de-ți sar ochii din cap la vederea lor, încât să nu devină chiar o plictiseală totală.

Intră în categoria „porn horror‟, adică mult masacru doar de dragul de a șoca privitorul.

Având în vedere bugetul de circa 100.000 de dolari, pot spune că filmul arată destul de bine pe partea vizuală, cât să fii păcălit de dâra de realism cu care sunt mânjite crimele sadice.

În schimb, personajele sunt de-a dreptul pălite de-o prostie titanică încât nu-mi păsa de soarta lor.

Rar se întâmplă ca prin asemenea filme să țin cu ăia răii, dorindu-mi să căsăpească prin turtire cu barosul căpățânile eroilor.

Aici carne de tun sunt câteva adolescente ale căror nume nu le-am reținut, dar care făceau parte din categoria mimozelor  cu mintea terci care au impresia că social media este cea mai mare șmecherie inventată vreodată.

Winnie the Pooh: Blood and honey

 

Ce să mai, suficient să spun că eram de partea monștrilor încrucișați prin mai multe regnuri animale și voiam să le masacreze pe fufele alea.

Mai puțin pe una dintre ele, că avea niște țâ…lente bine proporționate și la vedere.

Da, există și ceva nuditate prin film, nu exagerată încât să se întărească instantaneu lingura-n borcanul cu miere, dar este acolo.

Așadar, avem de-a face cu un film retard pe palier intelectual, un slasher banal, nu are nimic special în afară de ideea care însă nu-i folosită la potențial maxim.

Dar nici nu-i mizeria colosală pictată de criticii ofticați, probabil, că niște neica nimeni au avut ideea de a batjocori personajele lor îndrăgite.

Clar este un film prost, dar nu-i mai prost ca multe altele, ba chiar având în vedere bugetul minuscul, chiar este decent la nivel tehnic.

Efectele practice sunt pe alocuri reușite, iar atmosfera creată este una terorizantă, filmările având loc în natură, prin pădurile din Anglia.

Da-s personajele prea bolunde și asta dăunează grav părții zemoase a filmului, cea cu firul narativ.

 

🏆 Winnie the Pooh: Blood and honey – Verdict 👍 sau 👎?

Ideea de a transforma personaje ale copilăriei în niște creaturi de coșmar este una, hai să nu zic genială, dar cu foarte mult potențial, mai ales că acum oricine poate face filme cu ele, nefiind blocate de drepturi de autor.

Din nefericire, ideea asta le-a venit unor Păcală și Tândală care nu se pricep la nimic, nici la scris, nici la regizat, Winnie the Pooh: Blood and honey fiind făcut de niște amatori.

Nu s-au folosit deloc de personaje, pur și simplu sunt niște oameni cu măști de Winnie și Piglet, unele chiar nasoale, cumpărate probabil de la vreun bâlci.

Și apar doar ăștia doi, celelalte creaturi sunt lipsă la apel, probabil păstrate pentru o continuare deja anunțată.

Rămâne însă de apreciat premisa, chiar dacă doar la nivel teoretic, pentru că ar ieși niște producții senzaționale dacă asemenea idei ar pica în mâinile unora care se pricep la horror.

Filmul doar profită de noutatea conceptuală, este oportunist și nimic mai mult, făcut pe principiul de a obține un ban rapid.

Cu 100.000 dolari buget a avut încasări de 2,5 milioane dolari, deci oamenii și-au scos pârleala.

Însă per total este o realizare leneșă, fadă, cu prea puține momente interesante, părând mai degrabă a fi un horror de duzină al anilor `80, așa că-i lustruiesc de patru ori barosul.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Recenzie YouTube:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Evil dead rise

Evil dead rise

Morții (mă-sii) n-au astâmpăr și se scoală din nou în Evil dead rise, un film …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *