Haita de acțiune

Haita de acțiuneCinema-ul românesc scoate filme pe bandă rulantă, Haita de acțiune fiind cea mai recentă producție cu Matei Dima în prim plan.

Este un lucru îmbucurător că avem atâtea pelicule autohtone făcute pe bani privați.

Hm, sau nu?

 

🎬  Haita de acțiune – Premisă

Denzel (Matei Dima – Miami bici) este un copoi de rutieră, dar cu aspirații la ceva mai palpitant de atât. Vrea să stopeze crime, nu să dea amenzi șmecherilor vitezomani.

Cum minte nu prea are și nici nu respectă ordinele, este luat în bâză de colegi.

Bașca, primește un partener nou, pe Aurel (Vlad Brumaru – Marocco), să rimeze în cuplu, o prospătură care cu greu și-a făcut loc în poliție din cauza unui factor SPF scăzut din crema de protecție solară.

Haita nu este completă fără Oli, jucată de una din cântărețele astea cu A, că nu prea le bunghesc, Antonia.

Cei trei vor să pună cu botul pe labe niște infractori care dau găuri caselor de pariuri.

În misiunea lor calcă pe pingele și pe puradelul unui mare mahăr și se lasă cu jale și boceală.

 

💭 Haita de acțiune – Comentariu 🍿

Așteptările mele erau destul de confuze cu privire la acest film.

Nu știam dacă voi primi ceva în genul Teambuilding, care m-a amuzat enorm, chiar dacă-i tâmpit, sau este vreun film de tip Romina VTM prin care s-a mai perindat Dima.

Să scap de un stres, Haita de acțiune, personal, mi s-a părut o mizerie care ar face până și cufureala din fosa septică să pară preparat demn de Chefi la cuțite.

N-are nicio glumă în adevăratul sens al cuvântului, totul se bazează pe un limbaj extrem de vulgar, dar lipsit de sens.

Iar efectul s-a dorit a fi potențat de faptul că artista vocală era posesoarea unei guri din care se scurgeau multe lături vorbite.

Nu sunt vreun puritan să mi se scoale ciocănelul din ureche la auzul unor slobozenii spurcate, dar ele trebuie să fie și cu șpil, să fie folosite cu cap, să aibă o finalizare amuzantă.

Totul se rezumă, anagramat desigur, la să-mi bag lupa-n tine, să te tuf non stop, s-o iei la uiem și multe trimiteri la originile materne.

Aici sunt aruncate la grămadă toate organele reproducătoare, așa, fără noimă, să fie scenariul umplut cu măscări, dacă la altceva inteligent nu s-a putut gândi Vali Dobrogeanu.

Care, apropo de el, a scris „capodoperele‟ Un altfel de Crăciun și Tabăra. Și cu asta cred că am spus tot.

Glumele, le voi numi așa, deși sunt mai degrabă vome verbale, sunt răsuflate și repetate.

M-a exasperat poanta cu alopecia.

Da mă, m-am prins din prima că faceți trimiteri la palma dată de Will Smith lui Chris Rock că a făcut mișto de muierea adulterină care s-a ofensat că-i cheală-n cap ca onlyfanistele în dos.

Însă nu era nevoie să fie folosită de cel puțin patru ori.

Haita de acțiune

 

Tot de patru ori, că am numărat pe degete, a fost făcută reclamă și casei de pariuri care a sponsorizat filmul.

Se pare că aceste scene devin tot mai numeroase cu fiecare producție care primește bani de la păcănele.

Are și dume care, în mintea scenaristului, se vor a fi inteligente deoarece fac referire la filmele cu supereroi.

Dar ele sunt atât de fumate încât au făcut cancer și sunt în fază terminală, nu mai sunt de mult amuzante.

Și, la dracu, nu știam că Haita de acțiune este o odă adusă personajului Garcea resuscitat și scos de la naftalină deoarece există o bucată consistentă dedicată lui.

Doar că snoavele acestuia sunt cele vechi care erau haioase acum 20 de ani.

Mugur Mihăescu nu mai are farmec, s-a ofilit subiectul, plus că și aici se insistă tot pe un singur tip de ghidușie legată de live-ul pe social media. Odată ce Garcea a apucat acest subiect, nu i-a mai dat drumul.

Ce să mai zic despre Haita de acțiune la capitolul destinat negativismului?

Ah, cum era să uit?

Știam că există și nuditate prin film, dar se scurgea timpul ca rahatu-n canalizarea înfundată și încă nu apărea nimic obscen pe partea carnală.

Apoi, cam pe la finalul actului 2, s-a prins și scenaristul că a uitat să ne bage buci și țâțe, așa că a scris o secvență zdravănă ca timp în care depravarea este totală.

Din nou, doar de dragul de a umple ecranul cu silicoane expirate, fese tunate și mătărângi fleșcăite, pentru că altfel n-are niciun Dumnezeu în ansamblul poveștii.

Ăsta este umorul din Haita de acțiune.

Nu am râs deloc, să zic că am schițat destul de forțat o grimasă asemănătoare cu cea când ești pe budă și nu iese scăpăul vârtos nici cu scremete de încurajare.

Înainte să închei bucata dedicată comentariului, atenție, e plin de bemveuri în film, subtilă treabă, dar nu prea, că nu-i greu să te prinzi de semnificație.

 

🏆 Haita de acțiune – Verdict 👍 sau 👎?

Poate că am fost prea rău cu filmul, poate că nu merita toată scârnăvia pe care i-am vărsat-o în cap, dar îmi mențin părerea.

Haita de acțiune este la fel de amuzant ca un limbric sugrumat de sfincter, atârnând jumătate pe afară și cealaltă jumătate blocată înăuntru, la căldurică rectală.

Dacă este să evidențiez o oază de salvare, dar una mică de tot, atunci ar fi câteva scene de acțiune care sunt destul de bine realizate la nivelul unei comedii românești.

În special cele în care sunt implicate personajele feminine care sunt acrobate și agile.

Dar în rest Haita de acțiune este penal și lipsit de orice scânteie de amuzament.

Repet, să mă fac bine înțeles, pentru gustul meu.

Și nu este ca și cum aș avea ceva împotriva producțiilor românești, Teambuilding fiind un exemplu în acest sens, luându-mi multă papară că l-am lăudat prea mult.

Acum probabil o să mi-o fur pentru că extrag radical din nota 9 dată acelui film și Haita de acțiune rămâne doar cu 3 shaorma cu de toate.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Recenzie YouTube:

Trailer:

IMDB

About admin

Check Also

L`innocent

L`innocent

L`innocent este o combinație de dramă și comedie, combinație presărată și cu o boabă de …

One comment

  1. Teambuilding a avut ecou pentru ca tema rezona cu multe dituatii reale dintr-un mediu mai elevat, care a prins subliminalul textului.
    Dar aici, din pacate, este un cocktail intre ” carcasa” Teambuilding, adica o parte din distributie si Romina VTM, ca stil si public țintă.
    Trist e ca, filmul evidențiaza mult prea mult anumite aspecte raufamate ale vieții sociale, aproape făcând tutoriale despre cum se pun in practica aceste proaste obiceiuri.
    Nici firul poveștii nu este coerent, ci sare de la o idee la alta, repetitiv pe anumite teme promotionale intr adevar.
    In concluzie, un film slab, cu multe personaje neinspirat puse in lumina de actori sau aspiranții distribuiți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *