A classic horror story

Trăiască precum peștele pe uscat ăla care s-a gândit că A classic horror story ar fi un titlu bun de film horror pentru că m-a făcut să mă simt ca un prost când Netflix m-a întrebat dacă „Do you want to watch a classic horror story?”

Eu m-am repezit: Da, vreau să văd.

Netflix: Watch it on Netflix.

Eu: Mă uit, dă-te-n buffering, dar cum îi zice filmului?

Netflix: A classic horror story.

Eu: Bă, ți s-a dereglat pixelul? Am înțeles că e o poveste clasică horror, dar cum se numește filmul?

Netflix, ca robotul: A classic horror story.

Eu: Aaa, păi de ce n-ai spus așa de la început!!

Netflix:  🤦‍♂️ 🤦‍♀️

Mi-am permis gluma asta furată din alte filme, Rush hour îmi vine în minte, pentru că de povestea din acest film nu prea am ce alege, la rândul ei este șutită, în miez de vară, de la alte producții asemănătoare ale căror titluri nu le dezvălui că dacă v-ați prinde de șmecherie, ați pescui și ceva spoilere.

Filmul este cizmar, vine din Italia, și în centrul lui se află un grup de turiști care împart o rulotă pe sărăcie până la o destinație anume. Ce să vezi trăsnaie mare? Se belește rulota de-un crac taman în mijlocul pădurii în apropierea unei case ce aduce cu o jumătate de pentagramă.

Ăștia, deștepți fiind, se aciuează în acea cabană dărăpănată doar ca să dea ghici ciupercă fumată peste cine?

Printre personaje se numără și Elisa, o trec pe ea pentru că actrița care o interpretează, Matilda Anna Ingrid Lutz, este singura care mă ajută la SEO cu alte titluri de filme pe care le-am văzut, Revenge și Rings.

Sincer, nici nu aveam de gând să-mi trag nădragii pe mine și să aștern aceste rânduri despre A classic horror story pentru că n-are nimic special în el, veșnica poveste a personajelor stupide care puse în fața unor situații periculoase iau cele mai nefaste decizii. De ce să fugi în direcția opusă celei în care se petrec nasoleli crunte? Hai direct în brațele descreieraților doritori de niște fleici umane. De ce să căutam și noi niște arme să ripostăm, hai că poate merge cu vorba bună, și exemplele pot continua.

Am crezut că dacă-s italieni și nu americani sunt mai de Doamne ajută oamenii, dar filmul a copiat nu doar premisa, ci și comportamentul idiot al personajelor.

Așa că nu mi-a rămas decât să sper la ceva carnagiu suculent de să te lingi pe buze, dar A classic horror story nu exagerează cu masacrul pe care, sadic, îl așteptam.

OK, se mai strâmbă o gleznă, mai pocnește un ochi, mai crapă o țeastă, mai sunt bătute niște cuie în scânduri carnale, te mai surzește de-o ureche, te mai și amuțește din când în când, dar o dă mai pe ocolite, să nu te ia cu leșin.

Am rămas fără cuvinte-n dicționar și nu mai știu cum să inventez expresii care să echivaleze cu schingiurile la care sunt supuse trupurile prăpădiților din filmele horror, dar oricum aici nu este nimic de povestit nepoților.

De ce m-am sinchisit, totuși, să scriu despre A classic horror story?

Din două motive.

Primul ar fi mitologia pe care se bazează, o poveste italiană de speriat puradeii care te lasă perplex, cea referitoare la Osso, Mastrosso și Carcagnosso, o chestie originală, despre care eu ca român n-aveam habar, că încă n-am spălat la dos boșorogi prin Italia să mă pun la punct cu basmele lor.

Al doilea motiv ar fi…. he he he, nu mă mai trageți de limbă, că nu vă spun. Mă scap doar că are cotituri în poveste și se transformă într-o satiră care m-a făcut să zâmbesc de cât de inteligentă (și nu-s sarcastic) a fost prezentată.

Și aceste două motive scot A classic horror story din cocina murdară a filmelor banale de groază care nu transmit nimic, sunt făcute doar să iasă la numărătoare.

Despre aspectele tehnice n-ar fi multe de scris, filmul nu este scump, și se vede, nu-i suficient de brutal pentru gustul meu, dar pe alocuri atmosfera creată este una sinistră și coloana sonoră este mieroasă în dulcele grai italienesc care m-a dus pe tărâmuri melancolice.

Cât despre verdictul final? Vreo 3 sferturi de film acul indicator a stat la MEH, apoi a sărit la WTF și a înțepenit la PLM-ce tare e, așa că-i sculptez filmului 7 măști.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Bahay na pula

Singurul motiv pentru care am urmărit Bahay na pula a fost titlul filmului cu care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.