Animal world

Când scriu Animal world să știți că nu este vorba despre vreun documentar BBC narat de David Attenborough, ci un film chinezesc aflat pe rafturile prăfuite ale Netflix-ului.

La trailer vă uitați de pomană, n-are nicio treabă cu ce se petrece efectiv în film, nici măcar n-aveți habar despre ce este vorba cu adevărat, pentru că nu prezintă nimic despre premisa reală.

Zheng Kaisi (Li Yifeng) este un pierde-vară cu ceva probleme la bibilică, dar și familiale, cu mă-sa-n comă și tac-su culegând iarbă-n ceruri. Banii sunt pe sponci, abia o duce de pe-o zi pe alta, mai ales că slujba lui de clovn sictirit nu-i cea mai bănoasă.

Colac peste pupăză, este aburit de un prietenaș să-și ipotecheze singurul bun pe care îl are, apartamentul, cu promisiunea unui câștig rapid care l-ar scoate din belele.

Așa cum era de așteptat, Zheng Kaisi este tras pe sfoară și rămâne cu fundu-n baltă plin de datorii. Intră în scenă băiatul rău al filmului, îl vedeți în primele secunde din trailer, Anderson (Michael Douglas, da acel Michael Douglas – Endgame, Ant-Man and the Wasp) care-i propune o portiță de salvare. Dacă participă la un joc misterios și îl termină cu bine, scapă de toate datoriile. Dacă nu, eh, restul completați și voi.

După ce am trecut de șocul inițial, pentru că am crezut că Animal world este cu totul altceva, am început să intru în atmosferă și nu credeam în veci că un joc de Piatră, hârtie, foarfece poate fi atât de antrenant.

Așa cum The divine move are la bază GO-ul, Animal world se leagă de arhicunoscutul Rock, paper, scissors.

Practic, pe un vapor în ape internaționale, nea Anderson a strâns o grămadă de datornici și îi aruncă în arenă într-un joc mortal de PHF.

Animal world este foarte alert, odată pornit jocul trebuie să îți scoți de la naftalină cunoștințele de matematică despre care credeai că îți sunt inutile pentru că personajul principal este un geniu într-ale socotelilor și pe mine m-a amețit cu toate planurile lui puse la cale în microsecunde de a câștiga jocurile la care participă.

De vreo 2 ori am derulat înapoi să mi se repete planul și am încercat să țin pasul cu explicațiile, să văd dacă au vreo logică. Dar ce să pricep fraților când Zheng Kaisi începea să turuie la foc automat: Dacă pietrele se reduc în același ritm ca până acum și participanții devin atâția, dacă vom face asta, avem șanse să luăm steluțe pe care le schimbăm pe cărți și trebuie să fie un număr par care să ducă la egalitate ca apoi să câștigăm steluțe să ….. ce mă???? Unde-i Nurofenul? Că n-am făcut matematică viteză în clasă cu Quicksilver și Flash, abia număr pe degete.

Cam acesta este tot filmul, nu are acțiune extraterestră de benzi desenate ce aduc aminte de o combinație de Joker cu Deadpool, acele secvențe din trailer sunt doar o fumigenă, Animal world se concentrează pe partide intense de PHF și pe planuri perfide și alambicate de învingere a oponenților.

N-are deloc acțiune în sensul clasic, nu este nimeni expert în arte marțiale să umple pereții cu picturi sangvine dar, spre surprinderea mea, filmul m-a prins în mrejele lui prin conceptul interesant. Nu credeam că un simplu joc se poate transforma în ceva atât de complicat din punct de vedere strategic.

Însă Animal world are și problemele lui, o ia pe arătură cu secvențe precum cele din trailer care îți deturnează atenția de la subiectul principal și care nici nu aduc nimic important. Chiar dacă arată destul de bine, cu monștri dezgustători și o aură de comics-uri, acea bucată n-are nicio treabă cu filmul.

Răufăcătorul este unul standard, evident că nu l-au adus pe albul de Michael Douglas să-l joace pe erou. Deși actor de excepție, Douglas nu prea are cu ce să jongleze, personajul său este fad, mustește a banalitate, n-a avut material să ridice la nivel înalt interpretarea, doar a luat un ban rapid și zàijiàn.

Și poate cel mai nasol lucru, ar fi trebuit să încep cu asta, este că Animal world se termină cu To be continued…. To be sau not to be, asta este marea întrebare, că dacă știam că mă lasă cu ele albastre, nu mă lungeam la preludiu. Din 2018 până acum nici gând de vreun sequel.

Dar una peste alta, dacă vreți să vedeți la ce nivel poate fi dus un joc de Piatră, hârtie, foarfece, cu mize vitale, atunci Animal world este o variantă decentă (de parcă ar fi și multe opțiuni cu această premisă). Însă aș recomanda să așteptați să apară și continuarea programată, chipurile, anul acesta, altfel este ca și cum ați mânca un ciolan fără fasole.

Deși m-a păcălit cu trailerul, tot îi dau lui Animal world 7 steluțe.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

William Tell

William Tell

Foarte rar mi se întâmplă să dau în programul de la cinema peste filme despre …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *