Assassin club

Assassin clubAssassin club este un film destul de obscur deși are în distribuție ceva nume sonore.

Cum promitea acțiune criminală, am zis că-i de urmărit.

 

🎬 Assassin club – Premisă

Morgan (Henry Golding – The gentlemen) este un asasin de angajat tare meseriaș pe bucata lui.

Deși încă tânăr, simte că i-a sunat ceasul și că trebuie să se pensioneze.

Ce, numai polițiștii să se retragă la vatră de tineri? Asasinii de ce nu?

Doar că șeful Caldwell (Sam Neill – Hunt for the wilderpeople) îl îmbie cu un ultim contract, unul care i-ar aduce un salariu baban, vreo 6 milioane de dolari, dacă îl duce la bun sfârșit.

Însă asta presupune să belească mortal 6 ținte la fel de periculoase ca el.

Problema este că fiecare din celelalte 6 posibile victime a primit fix același contract.

Deci avem de-a face cu un război între 7 asasini letali.

Oare cine va ieși învingător?

 

💭 Assassin club – Comentariu

Să încep cu laudele.

De fapt, cu lauda.

Assassin club ne duce în multe țări europene, din toate câte puțin, cu accent pe Italia.

Așadar, avem secvențe din Cehia, Slovenia, Italia, Franța, Portugalia, Spania și Bosnia.

Însă atât.

În rest ar fi trebuit să se numească Talking club sau Boring club pentru că timp de două ore asasinii se întrec în discursuri interminabile și în poezii fandosite.

Și mai puțin în asasinate.

Tulai Doamne, ce plictiseală de film, aproape că am moțăit la cinema și am ieșit de acolo cu o durere groaznică de cap.

Așteptam și eu un film de acțiune din ăla banal, fără nimic sofisticat, doar niște cafteală zgomotoasă și bine coregrafiată, chiar dacă povestea este praștie.

Nici măcar asta nu am primit, este un fel de John Wick dar fără scandal, cu boașele scopite.

Nu vreau să pomenesc un anume cuvânt, că aș fi insensibil la tragediile recente soldate cu zeci de mii de morți în Turcia și Siria, dar zici că acolo a fost filmul Assassin club.

Camera se zgâlțâie și tremură din toate încheieturile de nu am înțeles nimic din simulacrul ăla de acțiune bleagă care există în film.

Plus că este plasată și în sufletul actorilor/cascadorilor de nu îți dai seama dacă ăia se bat sau vor să învețe să danseze.

Este filmat mizerabil, toate scenele de acțiune sunt haotice, incoerente și brăzdate de miliarde de tăieturi.

Înțeleg tehnica asta la un Taken 245 când Liam Neeson nu mai poate și trebuie cumva ascunsă dublura lui, dar aici? Când Henry Golding este în floarea vârstei, care mai este scuza?

Chiar și așa, este o cascadorie explozivă ridicolă în care se vede în mod clar fața dublurii care se mai și uită direct în cameră.

Apoi omul nostru de bază zici că este un terminator bionic invincibil, rănit ca naiba și cu un glonț bine plantat în corp se bate mai bine ca Van Damme în tinerețe și aleargă mai ceva ca Usain Bolt în formă de Olimpiadă.

Assassin club

 

Și dacă tot am pornit pe drumul bălăcărelii, băi nene, chiar nimeni în tot filmul nu este în stare să tragă în cauciucuri?

Eroul, să-i zicem așa, deși este asasin, fuge cu o ambulanță la un moment dat, are pe urmele sale întreaga poliție a Italiei și Franței care azvârle gloanțe non stop în mașină, dar nimeni, bă, dar NIMENI nu se gândește să tragă în cauciucuri.

Și chiar de n-ar ținti în mod expres roțile, din sutele de gloanțe unul nu nimerește cauciucirile? Haida-de.

Asta este dovada unui scenarist leneș și neinspirat care nu a vrut să gândească secvențe noi și originale care să se plieze pe situația în care ambulanței i-ar bubui unul dintre cauciucuri. A zis să meargă la sigur cu aceleași scene stupide din sute de alte filme.

Pff, voiam să fac una scurtă, un PRI, dar mi-am adus aminte, ceea ce a fost un efort considerabil pentru mine ținând seama cât de uitabil este Assassin club, de altă măgărie imensă cauzată de un scenariu praf.

Nu știu cum au rezistat atâta amar de timp asasinii ăia fără să fie omorâți pentru că sunt niște amatori vai de capul lor.

Nici măcar nu mă leg de faptul că în loc să își ucidă victimele cu prima ocazie perfectă ei se apucă să recite Luceafărul.

Ci mă iau de lipsa lor de competență. N-ai cum să te numești asasin de clasă mondială și să nu verifici dacă victimele tale au dat ortu` popii sau nu.

Mulți dintre ăia împușcați sunt doar răniți, dar asasinii nu se sinchisesc să se asigure dacă și-au făcut treaba sau nu. Și evident că pseudo-morții se scoală cu gând de răzbunare.

Alte decizii cretine gândite de un scenarist tălâmb care altfel nu a știut cum să creeze niște situații tensionate și a apelat la clasicul: „Aha, v-am surprins, nu? Nu-i mort, doar rănit‟.

 

 🏆 Assassin club – Verdict

Este un film execrabil care n-are nici o calitate care să-l mai scoată un pic la lumină.

A fost un chin maraton de aproape două ore cu asasini portretizați ca profesioniști, dar care au tabieturi și comportamente de amatori de „Dorel de Vaslui‟.

Acțiunea este una atroce pentru ochi pentru că este aiuritor de prost filmată, regizorul crezând că scuturarea camerei în permanență este egală cu suspans incitant.

Păcat de actorii care sunt irosiți în această fleșcăială de producție.

Partiturile sunt vraiște, n-au avut cum să le salveze de la dezastru. Nici măcar Noomi Rapace (I onde dager) care are o privire pătrunzătoare aici n-a putut să scape clubul de la faliment.

Este atât de muci încât până și ProTV s-ar gândi de 2 ori înainte să îl programeze într-o zi de joi de la ora 23:45.

Îi prestez 3 manevre de resuscitare doar de mila celor trei actori cu ștaif care au avut ceva chirii sau pensii alimentare de plătit de au acceptat să performeze în Assassin club.

 1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Argylle

Argylle

Pot spune despre Argylle că este primul film de anvergură lansat în 2024 pentru că …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *