Confess, Fletch

Confess FletchPRI 055

Am aruncat, din plictis, un ochi pe Confess, Fletch, un fel de „murder mistery‟ care mi-a zburat complet pe sub nas.

 

🎬 Confess, Fletch – Premisă

Nenea ăsta, Fletch (Jon Hamm – Baby driver), de profesie băgător de seamă, se trezește pe cap cu una bucată cadavru de gen feminin.

Omul, cinstit din fire, așa zice el, sună să anunțe crima.

Și poliția, la fel de cinstită, zice ea, îl ia în colimator ca principal suspect.

Ăsta se jură pe pensula lu` Picasso că-i nevinovat.

Oare așa o fi?

 

💭 Confess, Fletch – Comentariu

Să îmi fie rușine că nu am dat de el până acum pentru că acest filmuleț este de-a dreptul delicios.

De la primele replici rostite de către Fletch, unele cu permanent dublu înțeles și amuzante din cale afară, mi-am dat seama că producția va fi una pe gustul meu.

Nu mă scufund mai adânc în amănunte, dar misterul care învăluie crima este unul greu de rezolvat pentru că la mijloc sunt implicate destule personaje, bașca niște tablouri foarte prețioase.

Confess, Fletch este fermecător prin dialogurile fâșnețe, rapide, inteligente, mustind a subînțelesuri care imprimă filmului un ritm nebunesc.

Nu există timpi morți aici, odată pornită investigația dublă (poliția, pe de o parte, Fletch, pe de altă parte) evenimentele se succed cu o viteză uimitoare și ițele sunt deșirate mai rapid decât împrăștie o duzină de pisici un ghem de sfoară.

Confess Fletch

 

Deși cazul este tare îmbârligat, îți dă șanse egale cu ale poliției de a-l rezolva pentru că primim indicii la tot pasul, rămâne în sarcina noastră să le deslușim și să le așezăm cap la cap pentru a afla criminalul.

I-am luat pe toți la puricat, le-am tras moacele-n poză de cazier, le-am făcut dosare cu informații pro și contra, tot încercând să pun cătușele înaintea poliției.

Iar Jon Hamm (Top Gun: Maverick) este superb aici în interpretarea unui personaj ce pare foarte detașat, relaxat și, de ce nu, cam tâmpițel, că se bagă-n treburile tuturor, împrăștiindu-și germenii prin oalele care nu fierb pentru el.

Dar nu-i deloc vreun tăntălău, ci are o minte ageră, care rulează la viteză maximă.

Atmosfera filmului este una mai boemă, chiar aristocrată, fiind plasată în lumea artistică, mai o discuție aprinsă despre pictori celebri, mai o serată la un club privat, parcă m-am simțit și eu mai princiar, deși îmi curgea pe la gură muștarul de la mici.

 

🏆 Confess, Fletch – Verdict

Este unul din acele filme căzute de nicăieri care mi-au generat bucurie în suflet și ghidușie în creier, atât de interesant și bine conceput este în scenariu.

Enigma care ne este aruncată-n poală este una captivantă, te pune în mișcare și nu te lasă ca pe-un prost în mijlocul drumului, îți oferă multiple oportunități de a o rezolva.

S-a concentrat mai mult pe poveste decât pe cadre sofisticate și decoruri fastuoase doar de dragul de a ne fura ochii.

Pot spune chiar că mi-a plăcut mai mult decât Glass onion.

Blasfemie sau nu, m-am simțit mult mai bine după vizionarea producției de față.

Chiar dacă este mai simplu în realizare, filmul oferă mai multă hrană cerebrală spectatorului.

Nu că ar fi vreo capodoperă sau ceva de povestit nepoților la gura centralei termice, dar mărturisesc că mi-a plăcut Confess, Fletch cât să-i cumpăr 8 tablouri la suprapreț.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Endless journey

Endless journey

Săptămâna Filmului Chinezesc 2024 găzduită de Centrul Cultural Chinez din București s-a încheiat cu proiecția …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *