Dead for a dollar

Dead for a dollarPRI 057

Iată că încă mai apar filme western și în 2022, unul dintre acestea fiind Dead for a dollar.

 

🎬 Dead for a dollar – Premisă

Povestea este simplă ca bună ziua americană abreviată, adică Hi.

Un vânător de recompense, Max (Christoph Waltz – No time to die), primește misiunea de a recupera nevasta unui bogătan răpită de un soldat dezertor.

Nimic ieșit din comun pentru Max, care este obișnuit cu asemenea activități periculoase, că de aia și-a ales meseria asta.

Doar că drumurile lui se intersectează cu ale nelegiuitului Joe (Willem Dafoe – The Northman) care tocmai a absolvit o facultate de 5 ani și a ieșit cu diploma de Reintegrat Social.

Și nu doar Joe i se pune contra, ci și alte obstacole umane care sunt numai bune de luat la țintă.

 

💭 Dead for a dollar – Comentariu

Având în vedere ce nume sonore de actori are acest film, m-aș fi așteptat la ceva special, o briză de aer proaspăt care să alunge ciulinii strânși grămadă în acest gen prăfuit.

Dar de unde, Dead for a dollar este banal din toate punctele de vedere.

Nu cred că se putea mai liniar, mai previzibil, mai plictisitor și mai șters de atât.

Dead for a dollar este aceeași producție șablon precum peliculele western de acum zeci de ani când încă mai captivau audiența.

Povestea nu diferă cu absolut nimic pentru a-și justifica nașterea în acest an 2022 deoarece curge narativ exact cum îți imaginezi.

Dead for a dollar

 

Singurul motiv pentru realizarea lui ar fi, și acum iese nenorocitul din mine, crearea unui nou gen, WoWe (sună ca o aplicație de transfer bani), din care mai face parte și The harder they fall.

Anume woke western.

Asta pentru că Dead for a dollar umple ecranul cu cowboy negri și domnițe emancipate care se comportă ca și când ar trăi în 2022, nu la finele secolului XIX. Și, ce este mai grav, își justifică niște acțiuni imorale că, nah, sunt femei și ele au voie.

Acțiunea este seacă, sunt prezente nelipsitele dueluri unu la unu cu final așteptat și confruntări în care lunetistul ce nu ratează niciodată culcă la pământ o armată de stormtrooperi care nu nimeresc nimic.

Totul emană o senzație de cruntă falsitate.

De la comportamentul personajelor până la imaginea prea curată (decoruri imaculate și danturi perfecte).

Nu vezi un pic de praf prin case, până și pușcăria zici că este hotel, la cât de mult strălucește, iar de dinți, o carie n-au personaje despre care presupunem că în acele vremuri și în acele condiții n-au idee despre îngrijirea stomatologică.

 

🏆 Dead for a dollar – Verdict

Recunosc că am moțăit câteva runde scurte pe durata lui Dead for a dollar, dar simt că nu am pierdut nimic.

Dialogurile sunt fade, lipsite de zvâc, povestea este aceeași ca în alte sute de filme de acest gen, la fel și acțiunea.

Având în vedere că la cârma producției s-a aflat Walter Hill care a regizat, printre altele, și 48 hours, plus actorii de renume din rolurile principale, credeam că voi primi ceva mai acătării de atât.

Însă Dead for a dollar a fost o pierdere de timp, un film de pandemie, măcar de ar fi fost execrabil, să știu o treabă că am urmărit un candidat pentru lista de 10 proaste, dar nici nu este o mizerie infectă.

Se situează undeva pe la 4 gloanțe-n piept.

2 out of 5 stars (2 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Confess Fletch

Confess, Fletch

PRI 055 Am aruncat, din plictis, un ochi pe Confess, Fletch, un fel de „murder …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *