Guns akimbo

Guns akimbo mi-a scăpat printre degete până acum (e cu schepsis exprimarea asta, o să vedeți mai târziu), neinteresat de film, dar cum plictisul era mare și afară ploua mocănește, am zis hai să văd ce-i mai poate pielea lui Daniel Radcliffe (Swiss army man, Now you see me 2).

Aici interpretează parcă o continuare a rolului din Swiss army man, în sensul că aproape este un cadavru ambulant, un figurant care lucrează în industria jocurilor video, un ratat bețiv fără viață socială, singura lui plăcere care-l face să simtă că trăiește este trollarea trollilor.

În spatele tastaturii se transformă dintr-un papă lapte în scutece adulte într-un mascul feroce ale cărui arme sunt cuvintele injurioase.

Doar că la un moment dat calcă pe coadă pe cine nu trebuie și deranjează o organizație care pune la cale jocuri ilicite pe străzile orașelor întru satisfacerea dorinței morbide a oamenilor de a vedea măcel în direct.

Skizm se ocupă cu un concurs mortal în care alege leprele societății și le pune față-n față într-o luptă pe viață și pe moarte spre deliciul viermilor de canapea lipsiți de creier.

Și ghinionul lui Miles (Daniel Radliffe), un cioflingar fără nicio aptitudine într-ale mânuitului de arme, este că pică-n arena urbană contra celei mai nenorocite psihopate, Nix, care spulberă dușmanii de parcă ar fi o tornadă-n călduri.

Nix este jucată de Samara Weaving, care parcă este scăpată din Ready or not în Guns akimbo cu același rol.

Și iaca așa avem confruntarea dezechilibrată dintre amatorul Miles, ce abia acum gâdilă o armă, și Nix, veterana cu multe victorii soldate cu morți grotești la activ.

Scenariul din Guns akimbo este tâmp, nu mă feresc s-o spun, plin de inconsistențe care mi-au dat dureri de cap.

Regizorul este la al doilea lui film, și se vede că nu vine pe ruta regiei, este un fost artist în efecte vizuale lovit de dorul regiei și scenariului. De ce s-or crede ăștia mari pricepuți într-ale scrisului, nu-mi dau seama. Una este să lucrezi la crearea unor efecte speciale, alta la creionarea unei povești coerente și bine închegate. Plus că nu pricep de ce studiourile se aventurează în asumarea unor astfel de riscuri. Chit că bugetul nu este foarte mare, oare producătorii nu au citit inepțiile din scenariu?

Adică Nix este capabilă să măture un depozit plin de nemernici înarmați cu mitraliere și shotgun-uri fără nici cel mai mic efort vaginal, dar când este pusă-n fața unui prăpădit ce-și târâie curul după el brusc nu mai este capabilă să tragă cum trebuie un glonț? Sau bășinosul ratat de Miles care a văzut arme doar în jocuri video se transformă subit în cel mai mare pistolar?

Și hai frate, las-o dracului de treabă, mai înțeleg erori minore de continuitate, dar personajele astea din Guns akimbo ce naiba sunt? Salamandre, de pot regenera membrele pierdute?

Fără să fie mare spoiler, poftim exemplu de mare „inteligență“ scenaristică.

La un moment dat, i se întâmplă lui Nix ceea ce vedeți în poză.

Ce să vezi după câteva secunde, în cadrul aceleiași scene? Mare minune mare!!!

Cât de imbecili să fie editorii, regizorul sau cei care supervizează varianta finală a filmului? Probabil dacă era vorba de-o țâță ar fi observat lipsa ei.

E clar că scenariul nu a fost punctul de interes la acest film. Trecând peste absurditatea și cretinismul lui, rămânem cu un Guns akimbo în care accentul cade pe scenele de împușcături stilizate, prezentate într-un ritm alert, de drogangiu, chiar psihedelic aș putea spune.

Secvențele sunt brutale, de-o violență excesivă, o măscăreală ieftină cu sângele fals sărind din toate direcțiile, și pot spune că filmul a oferit oarece momente distractive printre multiplele oftaturi legate de partea intelectuală inexistentă din film, ba chiar se vrea pe alocuri și o comedie neagră, cu câteva dume la care am râs cu poftă.

Și oricât de praf ar fi scenariul, reușește să scoată în evidență flagelul cibernetic al umflatului virtual de mușchi, marcă înregistrată doar a lașilor din viața reală, precum și pofta sadică a umanității pentru urâciune și mortăciune, tocmai de asta emisiunile cu violență reală și știrile de la ora 17 au mare succes.

Cam atât despre Guns akimbo, uneori Daniel Radcliffe se bagă în fel și fel de proiecte dubioase în eterna lui încercare de a scăpa de personajul Harry Potter, dar ar trebui să aleagă mai cu cap aceste proiecte, Guns akimbo fiind un rateu din partea lui, iar eu nu pot să îi dau mai mult de un 5.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *