Hansan: Rising dragon

Hansan: Rising dragonPRI 040

Hansan: Rising dragon este un film de aventură care ne duce în epoca medievală a Coreei de Sud, vremuri în care luptele navale cu japonezii erau la ordinea zilei.

 

🎬 Hansan: Rising dragon – Premisă

Povestea din acest film prezintă o mare confruntare între Joseon și invadatorii japonezi de pe la finele secolului XVI, totul reducându-se la o luptă teribilă pe apă.

Cum șade bine unei asemenea istorisiri în imagini mișcătoare, filmul îl are în centrul său pe amiralul Yi Sun-sin (Park Hae-il – The host) care taie și spânzură pe strategie navală.

Nu mă scufund în amănunte suplimentare, deja știți la ce se rezumă povestea din acest film, că am decartat-o la început.

 

💭 Hansan: Rising dragon – Comentariu

Se pare că sud-coreenilor au început să le placă filmele epice navale care prezintă bătălii medievale pe mare.

De fapt, la drept vorbind, acesta funcționează ca un fel de prequel pentru The admiral: Roaring currents cu care seamănă foarte mult pentru că poveștile sunt identice.

Acțiunea este concentrată pe un final grandios și al naibii de arătos grație unor efecte speciale de toată frumusețea, aproape fără cusur, nici nu știi unde, când și dacă este CGI.

Acea bucată este una nemaipomenită și m-a ținut într-o tensiune de speriat, de parcă eram în vârful catargului pe timp de furtună bălăngănit în toate punctele cardinale.

Dar până acolo m-au cam mâncat sfinții pentru că am fost perindat prin multe ședințe de consiliu.

Și odată cu ele au venit discuțiile pline de sfătuiri tactice, brainstorming de strategii, manevre diplomatice și misiuni de infiltrare, totul pentru a fi cu un pas în fața inamicului.

Facem ping pong în permanență între cele două tabere, când ne lipim de sud-coreenii inferiori numeric și logistic, când sărim în curtea japonezilor mândri că au cele mai șmechere corăbii.

Nu prea am eu rău de mișcare narativă când sunt aruncat de colo până dincolo, dar aici m-a cam luat cu amețeli din cauza acestor schimbări bruște.

Știu că-s ignorant și poate oleacă xenofob, dar ajunsesem să îi amestec, nu mai știam cine sub ce drapel luptă.

Noroc cu costumele alambicate și cu modele foarte detaliate, de ar face de rușine seriale grandioase ca Rings of power, că așa ce îi mai deosebeam.

 

 🏆 Hansan: Rising dragon – Verdict

Văd în depărtare țărmul, așa că trebuie să mă apropii și eu de final.

Hansan: Rising dragon este un film plăcut de urmărit, dar prea apropiat ca desfășurare a poveștii cu producția pomenită anterior pe care am urmărit-o destul de recent.

De aici și o pregnantă senzație de deja vu ce m-a oprit din a lăuda mai mult de atât această peliculă.

Per ansamblu să zic că filmul este suficient de țeapăn din toate punctele de vedere pentru a-i construi 7 nave Bokkaisen.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The takeover

The takeover

PRI 046 The takeover este un thriller olandez pe Netflix pe care l-am văzut pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.