Hustlers

Hustlers
Hustlers

Anul ăsta e plin de filme denumite Hustlers sau derivate ale acestui cuvânt, după caricatura de film The hustle (cu subiect asemănător), iată-mă pus în fața lui Hustlers, un alt film în care o droaie de cucoane se ocupă cu lucruri ilicite.

Buca răutăților este Ramona (Jennifer Lopez), scoborâtoarea de haine cea mai experimentată dintre toate domnișoarele care-și câștigă traiul expunându-și farmecele trupești în fața porcilor de bărbați plini de testosteron și de dolari fermecați.

Ramona este și cea mai stilată dintre toate, la numerele ei se scurg dolarii pe scenă mai repede ca delapidările prin autostrăzile României, așa că afacerea merge ca pe silicoane și o ia sub țâța protectoare pe Destiny (Constance Wu), o novice într-ale striptease-ului, o fătucă arătoasă, dar care nu știe a-și undui ademenitor farmecele în fața cardurilor pline.

Toate bune și frumoase până în 2008 când vine marea criză economică distrugătoare de corporații și, implicit, de clienți pentru gagicile noastre, așa că Ramona și compania ei de fete nurlii pun la cale o schemă care să-i ușureze pe peștii cei mari de niște gologani ce atârnă greu la portofel.

Nu mai stau să o lungesc prea mult pentru că povestea nu penetrează prea adânc suprafața creierului, practic filmul Hustlers se reduce la niște stricate care jefuiesc niște hoți de pe Wall Street. Nu este mare șmecherie de priceput.

Și nu știu cum dracului a reușit regizoarea / scenarista Lorene Scafaria să transforme un film plin de sâni obraznici, craci lungi și fofoloance apetisante într-o sforăială ce rivalizează cu recitatul rețetei de castraveți murați.

Dacă vreți să o vedeți pe Jennifer Lopez în toată splendoarea celor 50 de ani pe care îi are, atunci Hustlers este filmul potrivit, practic a fost conceput ca terenul ei de joacă pentru că în prima jumătate ne întărâtă cu corpul ei sexos sumar îmbrăcat, iar a doua jumătate se screme să ne arate că știe să și interpreteze.

Unii vorbeau chiar de o nominalizare la Oscar, nu știu ce au fumat, dar nu m-aș mai atinge de marfa aia.

Hustlers este un film repetitiv pentru că reia aceleași scene în care doamnele pescuiesc un nătărău plin de bani, îl amețesc cu niște funduri bine plantate în moacă și ceva praf aruncat prin băutură, îi golesc cardul, îl expediază la mămica și apoi se apasă butonul repeat.

Filmul nu are personaje pozitive, nu empatizezi nici cu victimele masculine, că-s doar niște bancheri mânjiți (în mare parte), dar nici cu doamnele care până la urmă sunt niște tâlhari, cu stil și farmece la purtător, dar tot niște tâlhari. Bașca numai finuțe nu sunt și, deși se chinuie filmul să le portretizeze ca pe niște victime împinse de nevoie la măgării, nu ai cum să-ți pară rău de soarta lor, că nu sunt singurele cărora le este greu, dar nu le vezi pe altele că se apucă să-și dea jos textila sau să-și fure clientela.

Da, este un film trist, arată realitatea urâtă a economiei, cât de greu le este unora să ducă o viață la limita supraviețuirii, dar astea nu sunt deloc scuze pentru comportamentul hoțoman la care se dedau duduile din film, oricât s-ar screme Hustlers să le justifice acțiunile.

Plus că este și superficial, personajele sunt și proaste de dau în gropi, nu au simțul măsurii, când dau de bani se comportă ca porcii în cocină, ce să mai, Hustlers este un film plin de lecții de viață total inadecvate, din care nimeni nu are nimic interesant și util de învățat în afară de faptul că dacă arăți bine și ai ceva tupeu în tine, poți să te apuci de furat.

Evident că fiind un film cu și despre femei, scris de o femeie, regizat de o femeie, toți bărbații sunt portretizați ca niște cretini retardați, libidinoși și ahtiați după păsărică, iar cucoanele, chiar și alea criminale, sunt doar simple victime ale societății, fapt ce m-a făcut să vomez exact ca una din târfulițe, ca un reflex automat.

Hustlers este inspirat din fapte reale dar nu știu de ce cred unii producători că orice rahat de poveste trebuie și ecranizată, filmul de față nu merită mai mult de 3 și asta pentru trupul lui J Lo ce arată tinerel, că oricum se vede la prim-planuri că fața își arată vârsta.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Sabrina

Sabrina

M-a rugat cineva să-l ajut să o găsească pe Sabrina din 1954. Și dacă am …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *