Interceptor

Felicitări Netflix, ai dat din nou lovitura cu Interceptor, un film de acțiune din 2022 bazat pe patriotismul american în care ăia răi sunt neam cu Putin.

🎬 Premisă

În Interceptor rolul principal aparține unui soldat de elită, JJ Collins (Elsa Pataky – Fast Five), care este repartizat pe SBX-1.

Știu, sună ca o stație spațială, dar este o platformă maritimă al cărei scop este interceptarea rachetelor nucleare care se rătăcesc prin văzduh și atacă sfântul pământ al Statelor Unite ale Americii.

JJ nu prea își dorește să se afle aici, dar nici nu are un cuvânt de spus în asta din cauza unui trecut tumultuos, deloc plăcut superiorilor.

Ce să vezi minune cerească?

O hoardă de mercenari ia cu asalt acest SBX-1 pentru a-l scoate din funcțiune deoarece de pe teritoriul rus vor să zboare 16 rachete nucleare spre cele mai mari orașe ale USA.

Amenințarea este una echivalentă cu extincția și trimiterea continentului într-o îndelungată iarnă nucleară.

Dar stați fără griji, doar o avem pe JJ la datorie și în sarcina ei cade salvarea platformei și, implicit, izbăvirea solului american de iradierea veșnică.

💭 Comentariu

Mi se ofilește castravetele de premisă, nici nu contează când vine vorba de filme de acțiune fără mari pretenții, măcar cafteală să fie.

Și Interceptor îmi face în ciudă pentru că ioc bătaie, căcălău woke, Măria Ta.

Wow, așa ceva deja depășește orice limită a răbdării, în trei sferturi din film JJ se vaită în toate direcțiile că a fost abuzată sexual de șeful ierarhic și de suferit tot ea a avut de suferit, fiind și de sorginte latină.

Și când nu este vorba despre abuz sexual, preia ștafeta subiectul imigranților luați în derâdere și batjocoriți de americanii rednecks (ea spanioloaică, un camarad este hindus).

Nici nu cred că are rost să mai scriu că personajele pozitive sunt femei și non caucazieni, iar antagoniștii principali sunt cei mai dizgrațioși albi din câți există. Pentru că trăiască diversitatea și egalitatea.

Primele figuri văzute în film au fost o femeie, un hindus și un coreean. Și fix când mă întrebam: „Bă, da` negru` unde-i‟?, hop că apare și o duduie de culoare care completează panoplia diversității.

Nu mai zic că șeful securității americane este un negru. Și vă las pe voi să ghiciți cine-i POTUS.

Toate astea nu ar deranja absolut deloc dacă scenariul n-ar ține dinadins să ne scoată ochii cu aceste amănunte, parcă vrând să inițieze un sentiment de vină în spectatorii așa-zis privilegiați.

Se concentrează atât de mult pe acest aspect încât scenariul (oricât de feminist este filmul, scenariul este scris de doi bărbați) uită să livreze și o acțiune coerentă și interesantă.

Este de-o prostie cruntă scenariul, nimic nu are sens, în ciuda faptului că unul dintre scenariști (care este și regizor pentru prima oară) este un scriitor renumit.

Ăla rău flutură o modalitate ușoară de a-și atinge scopul fără vărsare de sânge, dar alege calea cea mai grea, tot ce ține de timp și de curgerea lui este total lipsit de logică, iar personajele suferă de eterna limbariță inutilă care dă răgaz adversarilor să-și tragă suflul.

Băi, dacă ești mercenar cu ștate vechi de plată în domeniu, nu mai stai la discuții filozofice de baltă stătută, ci îți faci treaba rapid și eficient.

Și tu, locație militară vitală pentru apărarea USA contra atacurilor nucleare, ai doar scobitori în sertar? Păi găsești mai multe arme în casa unui țărănoi american decât în acest SBX-1.

Dar așa a ales scenariul să armeze anumite situații explozive, prin niște decizii leneșe, altfel povestea banală s-ar fi terminat destul de rapid dacă erau luate niște decizii normale, nu unele retarde.

În loc să avem parte de un film de acțiune distractiv, ca în anii 80-90, suntem loviți, în schimb, de o pălăvrăgeală plină de subiecte curente arzătoare, iar relația dintre JJ, eroina, și Alexander (Luke Bracey – Hacksaw Ridge), dușmanul, în loc să fie una la cuțite, plină de emoție, una antagonizantă, se rezumă la insulte copilărești de nici un puști de 10 ani nu ar apela la ele de rușine.

Elsa Pataky nu prea are ceea ce-i trebuie pentru a fi o eroină principală, pe partea fizică nu stă rău, deși înghiți cu greu că poate catapulta matahale de 140 de kilograme, poți lua de bună această aptitudine, dar stă destul de rău în ceea ce privește livrarea replicilor într-o engleză stâlcită.

Mă rog, a primit rolul nu pe talent, ci că-i nevasta știm noi cui, care este și producător.

🏆 Verdict

Interceptor este un alt eșec marca Netflix. Își ratează cu brio scopul de a livra un film de acțiune simplu și la obiect.

În schimb, ne umple capul cu propaganda zilelor noastre, eroismul american, #metoo-ul exagerat, jelania imigranților, etc.

Dacă voiam așa ceva, dădeam pe știri, la un film de acțiune vreau ACȚIUNE, proastă, bună, nu contează, măcar acțiune să fie.

Și ce mama dracului a fost cu acel cameo surprinzător?

Probabil să ne distragă atenția de la cât de pardaf este filmul în ansamblul său.

Este clar că Interceptor se bazează pe faptul că eroina este femeie, plus minoritate, și că este suficient să fie scutit de critici dure, că doar n-ai cum să zici rău de femei și de latini, dar uite că mie mi se fâlfâie steagu-n vânt, că nu sunt impresionat de așa ceva.

Interceptor mă pune să rezolv probleme de matematică și doar pentru faptul că are câteva minute în care JJ își scoate din uniformă brandul muscular, primește din partea mea rădăcina pătrată a rachetelor din film, adică 4.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

RRR – Rise, roar, revolt

Parcă știind că nu mă împac bine cu litera R, fiind rârâit, Netflix îmi face …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.