Klaus & Barroso

Klaus & Barroso Cinematografia privată românească pare-se că nu știe altceva decât comedii.

Klaus & Barroso este cea mai recentă adiție.

Fără înjurături, așa ni se promite.

 

🎬 Klaus & Barroso – Premisă 🕮

Klaus (Adrian Nicolae – Libertate) nu este prea priceput în afaceri, se vede pe fața lui că nu-l duce capul prea mult.

A spart câteva mii de euro investind în criptomonede din astea de n-a auzit nici cel mai mare expert în domeniu și acum trebuie să scoată banii și din piatră seacă.

Că omul nu s-a împrumutat de la bancă, v-am zis că nu strălucește în inteligență, ci de la un cămătar.

Așa că închiriază clubul unde lucrează pentru o petrecere de burlaci, sperând să-i jumulească pe cheflii de suma necesară achitării datoriei.

Cere ajutorul fratelui său, Barroso (Cosmin Nedelcu – Taximetriști) care nu prea ar vrea să se bage în afacere, că nici el nu stă bine la acest capitol, fiind bodyguard și atât.

Însă petrecăreții ajung cu un mare chef de distracție și se anunță o noapte de pomină.

 

💭 Klaus & Barroso – Comentariu 🍿

Filmul se laudă chiar pe poster că-i fără vulgarități, dar eram deja pus în temă că este doar o fumigenă aruncată la derută.

În primele cinci se prezintă la datorie vreo trei înjurături zdravene, dar o face la fel ca Tati part-time, cu subînțeles.

Nu ți-o scuipă direct în față folosind cuvinte porcoase, dar ți-o sugerează de multiple ori, ca orgasmu-n gangbang.

Așadar, din acest punct de vedere pot să spun că minte prin omisiune.

Și pe tot parcursul filmului se simte că scenariul se screme prea mult să evite orice replică deranjantă, iar asta face ca acțiunea să curgă nenatural.

Transformă toată aventura nocturnă într-una neverosimilă pentru că intenția lăudabilă de a fi mai sfânt ca un popă în vizită la Papa nu se pupă deloc cu contextul prezentat.

Se umple scena cu niște mafioți cocalari cu cefe late, plini de tatuaje și de săbii și cu un bronz accentuat care se apucă să discute în limbaj de doctor academician honoris causa.

Pur și simplu situația nu este una credibilă și asta strică mult din atmosfera filmului pentru că se simte forțarea de a nu folosi cuvinte injurioase.

O altă încercare eșuată a filmului este aceea de a fi relevant reproducând parodic clișeele folosite de oameni când comentează producțiile autohtone.

Vrea să fie amuzant, dar pe mine nu a reușit să mă impresioneze în vreun fel pentru că finalitatea nu a fost una fericită, ci chiar opusă.

A scos și mai mult în evidență defectele peliculelor neaoșe.

Păi dacă un film nu se aude bine, nu trebuie să pomenim asta? Că doar nu este vina privitorilor că responsabilii cu realizarea producției nu-s în stare să tragă un sunet cum trebuie.

Klaus & Barroso

 

Povestea nu este vreo reușită în ceea ce privește originalitatea, acțiunea are loc într-o singură încăpere, iar situațiile prin care trec participanții nu-s cine știe ce.

Singurul aspect pozitiv, și este unul gras, care mai atenuează din gustul amar pe care mi l-a lăsat filmul, este interpretarea de excepție a lui Cosmin Nedelcu.

Nu râdeți, omul chiar este actor, absolvent de UNATC, și aici joacă impecabil rolul matahalei blânde care se topește de tot în prezența unei femei și o dă în bâlbâială.

Stinghereala stânjenitoare pe care o proiectează prin comportament și replici este cea care m-a făcut să nu măcelăresc în bucățele filmul.

În rest, mi s-a părut că lipsește cu desăvârșire comedia sau este una extrem de seacă pentru că nu m-a făcut deloc să râd.

Asta deși sala mai scăpa câte un hohot la un: Băi, ești prost.

Cam ăsta este nivelul la care se oprește amuzamentul din această producție.

De fapt, cele mai bune glume sunt cele din trailer, altele nu mai sunt. Cel puțin, nu unele care să fie pe gustul meu.

Este ușor să-ți dai seama că atenția a fost acaparată exclusiv de eliminarea oricăror dialoguri oripilante pentru că unele personaje sunt ilogice.

Iau exemplul Verei care în decurs de niciun minut se contrazice de mama focului de aveam impresia că este bipolară.

Încă una și mă duc.

Măi oameni buni, chiar s-a rarefiat plaja de actori din România? Că de la o vreme pe aceiași am început să-i văd cam peste tot, prestează unii dintre ei la foc automat.

 

🏆 Klaus & Barroso – Verdict 👍 sau 👎?

Am rămas cu senzația că filmul a fost făcut mai mult cu scopul de a demonstra că se poate și fără înjurături.

Dă-o încolo de poveste, important este să nu fie scăpate măscări în limbaj, acesta a fost motto-ul scenariului.

Și asta afectează produsul final care este unul flasc pentru mine, o înșiruire de gaguri reciclate care nu aduc nimic nou.

Nu că voiam să fie slobozite cuvinte triviale de ar rușina și un colocviu de birjari, dar nu a fost aleasă bine situația pentru a fi utilizat acest stil cuminte.

Poate că s-ar fi potrivit mai degrabă într-un sobor de măicuțe pătrunse de spiritul divin, nu la o petrecere cu băutură gârlă, striptease amatoricesc și gangsteri fioroși puși pe tăiat.

Mult mai bine a făcut-o fără înjurături Nuntă pe bani.

Asta este, nu am ce face, nu mi-a plăcut și o zic direct, nu mă fofilez și nu-l ridic în slăvi doar pentru că-i românesc.

Sper că după ce am cam terfelit filmul să mai rămân măcar cu 5 degete să le pot folosi să scriu în continuare.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Recenzie YouTube

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

Unfrosted

Unfrosted

Mai este Jerry Seinfeld relevant la cei 70 de ani ai săi? Să vedem dacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *