Tati part-time

Tati part-timeAnul Nou semne bune are. Oare?

Că l-am început cu Tati part-time, primul film la cinema văzut în 2024.

 

🎬  Tati part-time – Premisă 🕮

Iustin (Alex Bogdan – Libertate) este un adolescent perpetuu care nu vrea deloc să fie un adult.

Deși are o slujbă ce necesită o anumită prestanță, avocat, el se comportă ca un flăcău neinițiat în tainele maturității.

Asta urmează să se schimbe din temelii deoarece maică-sa îi aduce un pachet neașteptat: una bucată fină zvăpăiată de 8 anișori, Maya (Eva Măruță).

Ciocnirea dintre necoptul la minte ce o arde iresponsabil și fetișcana ce pare prea matură pentru vârsta ei va genera situații care de care mai stranii, belicoase și amuzante.

Adică așa zice premisa, nu eu.

 

💭 Tati part-time – Comentariu 🍿

Știți cum se numește persoana care face exact același lucru, dar se așteaptă la rezultate diferite?

Ei bine, ăla sunt eu că 2023 a început cu Romina VTM, iar 2024 cu Tati part-time.

Dacă v-am indus în eroare, atunci îmi cer scuze, nu asta a fost intenția mea.

Filmul de față este o comedie simplă, fără pretenții, inofensivă și care nu provoacă prea mari daune creierului.

Dar nici nu este mare scofală de capul peliculei pentru că scenariul este, hai să nu zic flasc, ci mai degrabă leneș.

Glumele, alea puține care sunt, mă refer la cele verbale, nici măcar nu au logică. Înțelegi ce vor să transmită, dar construcția lor m-a lăsat perplex.

Atât vă zic, atenția la poanta cu linia și triunghiul, este absolut stupidă pentru că nu are sens.

Nu mă apuc să o explic, dar în contextul filmului o să fie destul de limpede care este problema cu ea.

Apoi am impresia că oamenii ăștia sunt pe altă lume, luați ca exemplu modul în care Iustin comandă și, mai ales, plătește la un fast food celebru căruia îi face reclamă nesimțită.

Bine, aici filmul exagerează cu niște scene inutile, inserate ca pauze de publicitate pentru că era musai să vedem de unde își fac personajele cumpărăturile și, mai ales, ce mărci de produse achiziționează.

Băi, măcar nu-s păcănele. Tot reclamă de rahat este, dar măcar evoluează.

În schimb, filmul este chiar drăguțel, relația dintre Iustin, ditamai omul de peste 30 de ani, dar cu comportament de copil, și Maya, fetița de 8 ani, dar cu gândire matură, generează secvențe ilare.

Nu cât să mă țin de burtă de la atâta râs, dar au fost câteva momente în care am făcut ceva necreștin cu banana.

Plus că te lucrează și la sentiment, o apucă în direcția previzibilă, că nu a inventat filmul vreun gen nou, dar să zic că oleacă mi-a dat cu dulceață pe la inimioară.

Tati part-time

 

Păcat că atmosfera a fost împuțită de o îndelungă secvență ce părea că face parte din Mammalia, că a dat Iustin fix peste ăia care gemeau în cel mai prost film al anului 2023.

Așadar, după gâdilat la suflet, a venit spray-ul paralizant în ochi, că m-aș fi lipsit de acea bucată care mi-a reînviat în minte sechelele traumatice cauzate de acel film.

Acum îmi pare rău, dar nu am ce face, o să fiu un diavol nemilos, dar aici nu pot da vina pe sunet, ci pe interpretarea celei mici.

Ce bine este să te cheme Măruță ca pe tac-tu, iar Andra să fie mă-ta, chit că n-ai strop de talent primești roluri în filme.

Dacă ea poate să joace cu prunele alea în gură, de n-am înțeles jumătate din replici, atunci și eu pot, fără probleme, cu aceleași prune să fac clipuri video.

Hm, poate nu este chiar de rău, chiar mi-a dat curaj că nu-i o rușine să vorbești peltic sau stâlcit.

Serios vorbind, cred că existau copii actori mai potriviți în acest rol, este clar că a primit partitura doar pentru că-i tac-su producător.

El și Will Smith ce-și bagă odraslele în filme.

La vârsta ei trebuia să se joace cu păpușile, nu să fie exploatată de părinți să devină, chipurile, influencer pe social media.

Ceilalți actori, și apar câteva nume grele în roluri secundare, par irosiți cu niște personaje șablon, inundate de stereotipuri obeze care le sufocă talentul.

Ah, și cică nu se înjură, vrăjeală de adormit puradei.

Ce este drept, nu sunt verbalizate invectivele, dar sunt sugerate, și deloc subtil, puteau la fel de bine să fie slobozite și sonor, că nu ar fi fost mare diferență.

Ori că mimezi o felație, ori că strigi pe invers alupigus, mesajul este același, nu-i cazul să ne prefacem mironosițe.

Să închei vesel, sunt câteva situații de comic fizic care salvează filmul de la repetarea anului.

 

🏆 Tati part-time – Verdict 👍 sau 👎

Aș mai fi vrut să bag niște critici acide, că eram tare pornit înainte să intru în sala plină, dar pare-se că Tati part-time nu-i deloc rău încât să dau cu el de pământ.

Nici foarte reușit nu pot spune că este pentru că scenariul pare mai degrabă o pastișă care preia din alte lucrări mult mai bune.

Pe bune acum, să nu îmi spuneți că nu ați mai văzut filmul ăsta de câteva zeci de ori.

În concluzie, după ce a dat examenul final, filmul a reușit să-l treacă, nu cu brio, mai pe brânci, dar l-a trecut, așa că am să-i cumpăr 6 paie cu umbreluță.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

Unfrosted

Unfrosted

Mai este Jerry Seinfeld relevant la cei 70 de ani ai săi? Să vedem dacă …

5 comments

 1. it’s like a poo trying to come out when you re constipated

 2. Chiar era cazul sa te iei de un copil de 7-8 ani doar pentru ca nu-i suporti parintii? Urat.

  Nu gresesti, dupa mine, cand spui ca e o comedie generica. Eu zic ca e totusi un pas inainte pentru Romania, comparativ cu alte abominatii pe care nu le voi numii.

  • Adică? Am jignit-o sau ce am făcut? Pur și simplu am zis că nu are talent, pentru că așa mi se pare, nu i-am înțeles replicile, nu am făcut-o proastă, cretină, idioată, nu am jignit-o în niciun fel, ci doar am spus adevărul.
   A primit rolul doar pentru că-i tac-su producător, altfel nimeni n-o băga în seamă. Și de aici jocul ei nereușit, sunt 100% convins că erau alți copii actori mai talentați. Copil, necopil, a interpretat un rol, chiar cel principal, deci trebuia să pomenesc despre jocul ei actoricesc, altfel aș fi fost ipocrit și nesincer să trec peste asta. Nu fac discriminare, îi tratez pe toți la fel.
   E nepotism și asta duce la deformarea produsului final. E finanțat din banii lor, bravo lor, dar din moment ce nu l-au proiectat în sufrageria proprie, ci pe ecrane, este dreptul meu să comentez acest aspect.

 3. Observ un trend suparator in comediile romanesti. Influenceri de 2 parale cu aere de mari vedete au devenit subit actori. Vezi Maticiuc, Selly, asta mica a lui Maruta, curva de Prodanca, Mircea.
  S-au prins ca publicul e manelist, lipsit de intelect si prost se bubuie si profita de chestia asta, livrand in mare parte niste mizerii de filme fara vreo calitate artistica.
  Singura exceptie pare a fi Nunta pe bani, o comedie decenta, restul sunt tampenii.
  Bine ca ai curajul sa pomenesti chestia asta, vad ca alti „critici” se feresc ca le e frica apoi ca nu vor mai fi chemati la premiere sa se traga in poza cu toate panaramele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *