Madame Web

Madame Web N-am de ales și trebuie să revărs câteva cuvinte despre Madame Web, un film din SSU – Sony Spider-Man Universe, dar fără Spider-Man.

 

🎬  Madame Web – Premisă 🕮

Domnișoara Webb (Dakota Johnson – The Peanut Butter Falcon) este un paramedic care nu-și mai vede capul de treburi.

Alături de colegul ei, Ben Parker (Adam Scott – Krampus), trebăluiește prin oraș cu ambulanța salvând oameni în stânga și în dreapta.

Un accident la locul de muncă o azvârle în moarte clinică preț de trei minute și când își revine în simțiri parcă se transformă într-o Mama Omida veritabilă.

Vede în viitor. Și nu vede deloc lucruri plăcute precum numerele la 6/49, ci numai moarte și durere.

Iar în centrul acestor viziuni se află un trio de fete cucuiete care tot sunt beștelite de un om îmbrăcat în costum de Spider-Man, dar care nu este Spider-Man.

Așa că se folosește de puterile sale, deși încă este buimacă și nedumerită, pentru a le găsi pe cele trei deoarece este lovită subit de o dorință mămoasă de a le proteja.

 

💭 Madame Web – Comentariu 🍿

Cred că nu există început mai bun de comentariu pe seama acestui film decât menționarea „capodoperelor‟ anterioare semnate de scenariștii principali ai acestui film, doi la număr.

În paranteză voi trece scorul criticilor de pe RottenTomatoes.

Morbius (17%)

Power Rangers (51%)

Gods of Egypt (14%)

The last witch hunter (18%)

Dracula Untold (25%).

Mai sunt creditați alți trei autori, dar ăia au scris fițuici pe veceu când erau constipați.

Cred că Sony și-a pus în gând să creeze dinadins cel mai prost film cu supereroi din epoca modernă, altfel nu înțeleg de ce au ales, de departe, cei mai netalentați scenariști.

Or fi zis că au rupt fâșul cu Morbius și i-au considerat cei mai potriviți pentru acest proiect?

Ce putea să iasă din colaborarea unor scenariști repetenți și a unei regizoare care a mai marcat și ea când și când câte un episod de serial?

Filmul este, evident, un tren marfar cu 100 de vagoane de balegă împuțită pentru că nimic nu are sens în el.

Este o dovadă clară a scrisului în lehamite, fără nici cea mai mică pasiune, totul făcut robotic, leneș și insultător pentru inteligența spectatorului.

Tot filmul seamănă la perfecție cu o mui…, o felație plătită. Își duce corvoada la bun sfârșit, că nu are ce să facă, luând bani pentru așa ceva, dar o prestează în scârbă.

De dragul de a uni niște secvențe pentru a rostogoli povestea spre final, scenariul nu mai ține cont de nicio logică, pur și simplu inventează niște situații care se pișă pe orice aspect ce ține de cerebralitate.

Dau un mic exemplu, că nu-i spoiler și este la început de film. Webb le salvează pe cele trei domnițe, dar poliția consideră că le-a răpit și este dată în urmărire.

Ea le duce în siguranță, undeva în pustietate, într-o pădure, dar mimozele nu au stare și se aventurează într-o cârciumă unde sunt recunoscute de un nene care citea ziarul cu știrea că ele sunt răpite.

Asta în vreo trei ore de când ele au fost preluate de Webb.

Deci în mintea tâmpiților de scenariști în decurs de trei ore un reporter a aflat de acest caz, l-a documentat, a făcut rost de pozele fetelor, a scris un articol, a fost redactat un întreg ziar, a fost trimis la corectat, aranjat, paginat, a ajuns la tipografie, a fost printat și apoi și distribuit până în Cucuiata din Deal???

Cum bă, cum să concepi asemenea mizerii și să mai și iei bani buni?

Și ar mai fi un exemplu când aceeași distanță este parcursă în același timp atât pe jos, cât și în mașină, dar deja nu o mai povestesc că îmi pocnește încă o venă în cap.

Madame Web

 

Filmul este mai lung cam cu vreo 90 de minute pentru că în acest timp nu se petrece nimic interesant, sunt niște discuții îndelungate între cele trei adolescente care ar adormi întreaga audiență de la un concert rock.

Atâtea platitudini sforăitoare, inutile, fără vreun Dumnezeu, băgate doar să lungească durata producției mai rar am văzut. Sau, mai degrabă, auzit.

În loc să caracterizeze personajele, le face neplăcute pentru că sunt niște tute care nu sunt în stare să urmeze niște reguli simple al căror scop este să le mențină în viață.

Dacă eram în locul prostului de antagonist, și eu le căutam să le fac felul.

Apropo de personajul negativ, este unul alandala, nu există nicio consistență în ceea ce privește puterile sale, deși cică este unul foarte potent din acest punct de vedere.

Când vede foarte mult în viitor, când este tăvălit de niște mogâldețe de fete ca ultimul mic prin muștar de către un nemâncat de o săptămână.

Acțiunea este fadă și repetitivă, plus că puterile domnișoarei Webb nu fac altceva decât să dezvăluie ce urmează să se întâmple, sugând altfel și ultimul dram de interes pentru film.

Efectele speciale sunt și ele muci, că m-a bufnit râsul când vedeam cum arată unele personaje alergând prin copaci, iar actoria este infernal de lemnoasă.

Bine, nu zic că-s interpretele lipsite de talent, dar ce să facă și ele cu un scenariu incompetent ca ăsta? Oricât ai lustrui, nu poți face diamant din căcat.

Săraca Dakota Johnson, stă mai mereu cu gura deschisă aici, cred că i-a intrat în reflex după seria de filme 50 shades.

Aoleu, sunetul este, la rândul lui, varză, zici că mă uitam la un film chinezesc dublat pentru că nu se pupau între ele mișcările buzelor cu replicile rostite.

 

🏆 Madame Web – Verdict 👍 sau 👎

Ferească sfântul, cât s-a chinuit scenariul să ne amintească insistent că filmul face parte din universul Spider-Man.

Sunt trimiteri deloc subtile cum ar fi faptul că îl avem pe Ben Parker care tocmai se pregătește să devină unchi, ghiciți cine stă să apară pe lume? Nu este rostit numele, dar știm clar că este vorba de Peter Parker.

Celebra expresie a lui Ben este folosită de câteva dar cu niscai modificări nesemnificative și filmul a tot dat târcoale numelui de Spider-Man, dar fără să îl zică direct, a fost înlocuit cu Spider-People.

Este un film, în primul rând, despre sacrificii deși, culmea, nimeni nu sacrifică nimic important.

Și știți care este marea mea supărare? Personajul are potențial, mi-a plăcut scena de final în care Cassandra Webb își dă drumul extaziant puterilor și pogoară haos în capul ăluia rău.

Nu există vreo secvență după genericul de final, dar filmul lasă loc de o continuare pentru care am ceva interes.

Însă cu o singură condiție, să aducă dracului niște scenariști care să fi scris ceva măcar decent, că ăștia sunt praf și pulbere.

Este atât de prost încât singura reacție în sală a fost să râd și eu ca prostul.

Iată că s-a produs imposibilul, există un film recent cu supereroi mai slab decât Morbius, și acesta se numește Madame Web căruia nu pot să-i explodez mai mult de 2 artificii.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Dersu Uzala

Dersu Uzala

Iată o coproducție total atipică la care nu m-aș fi gândit. Dersu Uzala este un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *