The 9th precinct

PRI 031 – The 9th precinct

La acest film m-a atras premisa, pentru că în rest nu lucrează nimic în favoarea lui The 9th precinct, nu este nici prea cunoscut ca film, iar laudele nici atât nu sunt prezente în eterul internaut.

Ca idee filmul pare a fi o combinație de Men in black și Ghostbusters, în sensul că în sediul poliției, la mijlocul a două etaje, se regăsește o secție specială, una ezoterică, spirituală, al cărui unic scop este rezolvarea cazurilor în care sunt implicate fantome.

Eroul, Chia-Hao, își pierde slujba ca polițist normal, tocmai pentru că este luat în bâză când spune că vede fantome, așa că este pescuit de Chang, șeful diviziei supranaturale, și îl antrenează în noua lui slujbă.

Premisa este originală, oameni care investighează cazuri în care fantomele sunt fie agresori, fie victime, unele puse pe fapte rele, altele doar rătăcite și care nu-și găsesc drumul către Lumea de Dincolo.

Nu am știut de unde să apuc The 9th precinct, după cum pornise părea o comedie ușurică, dar pe măsură ce povestea progresa, s-a transformat într-un film de acțiune cu elemente supranaturale, dar și într-o dramă emoționantă care ne învață să ne trăim viața actuală pe cât de bine putem și să ne prețuim persoanele dragi cât le avem lângă noi.

Dacă partea comică nu m-a amuzat mai deloc, iar acțiunea nu am găsit-o deloc impresionantă, în schimb, aceste săgeți aruncate spre inimă și-au atins efectul, este un film emoționant, predominând acest atribut în fața celorlalte.

Cât despre personajul negativ, este unul banal, cu o personalitate din aia exagerată, cu o interpretare over the top, de urlă din toți porii că este un om rău, cu intenții malefice.

Efectele speciale sunt de n-ar mai fi, fantomele sunt doar niște holograme alb-negru, fără alte briz-briz-uri, așa că n-aveți motive să vă așteptați la ceva prea reușit din acest punct de vedere.

Iar acțiunea lasă mult de dorit, deși are niște idei trăsnite, atractive și originale, punerea lor în practică nu este foarte reușită, scenariul neridicându-se la potențialul uriaș pe care îl are. Cu siguranță un buget mai ridicat și un scenarist mai versat pot duce această idee pe culmi noi, atât regizorul, cât și scenaristul, se află la prima lor aventură pe marele ecran. Și asta se vede din plin. Îmi place ideea, dar execuția este slabă.

Dacă nu ar fi fost partea emoționantă, aș fi dat cu toporu-n film, dar The 9th precinct este salvat din groapă de momentele profunde, care te pun pe gânduri.

The 9th precinct este prezent pe Netflix, cât o mai fi pe acolo, înainte să îi expire licența, dar mai mult de 5 căpățâni de usturoi nu mă îndur să îi ofer în dar.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

About admin

Check Also

Gold

Gold

PRI 045 Gold este un film făcut cu trei actori din care doi apar pe …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.