The paramedic

Am citit titlul, The paramedic (El practicante), am văzut că-i cu Mario Casas (El bar, Contratiempo, Hogar), am zis că am prins pe cineva de un picior cinefil și că mă voi delecta cu un film bun pe Netflix, că de aia plătesc un sfert de abonament, ce dracu.

Aici Mario Casas interpretează un paramedic pe numele său Angel care, alături de un coleg, se preumblă prin oraș făcând curățenie după accidente de mașină, dar și alte evenimente nefericite care se lasă cu traume sau decese.

Angel este gagiu fain, are acăsică o domniță frumușică foc pe care tot încearcă să o lase borțoasă, dar ai lui înotători dau de pomană din aripioare, că nu au spor, sunt leneși de tot.

De parcă nu era de ajuns această costisitoare problemă, într-una din cursele lor cu ambulanța lăsată cu sirenele pornite, Angel este implicat într-un accident care-l lasă nesimțit de la vintre în jos.

Norocul lui se numește Vane, pentru că iubita nu-l părăsește la greu și începe să aibă grijă de un Angel care, pe zi ce trece, devine tot mai morocănos și mai paranoic, suspectând pe toată lumea că ar avea ceva cu soarta lui.

Mă așteptam la cu totul altceva de la The paramedic, după titlu credeam că-i vreun thriller medical șmecher în care se vor petrece ceva năzbâtii anatomice de toată frumusețea. Când colo, filmul este o simplă dramă amărâtă, ceva răsuflat, ceva ce am mai văzut de atâtea ori, dar cu un scenariu mai acătării, personaje mai bine creionate și o acțiune mai bine închegată.

Nu m-ar fi deranjat prea mult premisa banală, că am parte de o grămadă de ciorbe reîncălzite, dacă era și bine așezată în film.

Dar încă de la început personajul principal este prezentat într-un anumit fel care mi-a spulberat orice intenție de a fi alături de el trup și suflet.

Bașca, hoarda de scenariști mai mult a fluierat a pagubă în loc să conlucreze pentru a scrie ceva inteligent. Nu stă deloc în picioare scenariul.

De la zona în care locuiește Angel de zici că se află în mijlocul Antarcticii, pentru că părea că nimeni nu mai este prin preajmă pentru a deranja răul mers al evenimentelor, până la acțiunile debile ale unor personaje care asigură curgerea acțiunii, în caz contrar, o decizie nu inteligentă, ci măcar normală, ar fi retezat din temelie întreaga construcție a filmului, totul denotă o sictireală generalizată în a creiona un scenariu apt. Mai înghit câte-o gogomănie de dragul peliculei, ca o starletă ce se chinuie cu un BBC cu gândul la cecul gras ce-o așteaptă după, dar nici chiar în halul ăsta.

Toate personajele din film sunt fie dezagreabile, fie tâmpite, de la Angel până la o javră pentru care John Wick nu s-ar fi sinchisit nici măcar să iasă din pijamale.

Se bazează mult pe un narcisism violent, dar fără să aibă vreun dram de credibilitate. Dacă o să urmăriți filmul, o să vă umfle un pic râsul cu privire la modul în care este prezentat personajul Angel, ridicol, absolut ridicol. Hai măi, ăla este în scaun cu rotile dar zici că este Superman îndopat cu Molly.  Multe chestii nu au logică, un singur exemplu, era mare văicăreală la început de film că nu se ajung banii, ca pe la mijloc să se dea petreceri cu șampanie și scoici, de parcă ar fi câștigat cineva la loto.

The paramedic este slab, slab de tot, în comparație cu alte filme de acest gen din Spania și nu se ridică nici măcar până la genunchiul unor producții din care se inspiră.

Și este și plictisitor până aproape de anestezie, pentru că nu se petrece nimic cu adevărat interesant.

Singurul far care luminează prin peisaj este prestația actoricească a lui Mario Casas. Spre deosebire de alte industrii cinematografice, aici nu a făcut nimeni gălăgie că nu au băgat un paralizat să-l joace pe Angel, ci un actor a cărui meserie tocmai la asta se rezumă, să interpreteze ceva ce nu este. Și Mario Casas o face excelent, de la milă la dezgust, de la compasiune la crăpa-r-ar fierea în tine, Mario te poartă prin toate emoțiile posibile.

Dar în afară de asta, The paramedic este un film bleg, ușor de uitat, fără nimic special, cu o poveste spusă mai bine de filme precum Misery, cu personaje stupide de soarta cărora nu ți se rupe nici apa, așa că pentru The paramedic nu mă caut de mai mult de 4 seringi.

Și ce dracu a fost aluzia la pandemia de Covid?

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Sleeping dogs

Sleeping dogs

Să fie Sleeping dogs un motiv de mândrie națională? Adică a românilor, deoarece este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *