The thieves

The thieves nu este un documentar despre politicienii de pretutindeni, ci un film sud-coreean, de fapt o coproducție, că se bagă-n seamă și niște chinezi, din anul 2012, al cărui subiect, așa cum este lesne de înțeles, gravitează în jurul unor hoți.

Dar nu orice fel de șmanglitori, ci din ăia de renume mondial, care nu se bagă la orice mizilic, de două parale, să-și tocească talentele pentru vreun ciuruc lipsit de valoare. Nu nene, ce parale, ce mizilic? Aici vorbim de carate, cât mai multe și cât mai strălucitoare.

Baștanul trupei de magicieni ai diamantelor, Popie (Lee Jung-jae – Deliver us from evil, Svaha: The sixth finger), în colaborare cu o veche cunoștință, Macao (Kim Yoon-seok), pun la cale furtul unei bijuterii meseriașe care valorează vreo 30 de milioane de dolari, dar care este adânc înfiptă în mijlocul unui cazinou fortăreață ce pare aproape impenetrabil.

Așa că hoții sud-coreeni se înfrățesc cu niște șterpelitori chinezi și pun la cale un plan îndrăzneț pentru a înhăța diamantul mai păzit ca giulgiul lui Hristos. Și cică nu avem unitate între națiuni.

Însă având în vedere că sunt mulți hoți în ecuație, oare în cine să ai încredere?

Văd că The thieves are ceva recenzii decente spre bune, dar eu nu m-am înțeles deloc cu filmul.

În primul rând sunt multe, băi frăție, dar multe personaje, zici că mă uitam la Ocean`s 11 și Ocean`s 8 în același timp, pentru că-s puzderie de hoți. Erau ei mulți când știam doar de banda sud-coreeană, dar când s-au băgat în seamă și chinezii deja îmi fugeau ochii ca mărgelele scăpate din colier.

Nici până la final după 135 de minute de film nu am fost sigur că i-am reținut pe toți, încă mai erau momente când întrebam, retoric desigur: „Dar tu cine dracu mai ești și de unde ai apărut?”

Să zicem că asta n-ar fi o problema prea mare, oricum dezvoltate pe îndelete sunt doar 2-3 personaje, celelalte sunt pe acolo, să dea la număr.

Cel mai deranjant pentru mine a fost diferența abisală dintre planul conceput cu multă minuțiozitate și punerea acestuia în practică.

Aveam impresia că la plan au lucrat numai oameni inteligenți ca Einstein și la practică a participat tot neamul lui Dorel. Pe românește, plan deștept aplicat de idioți. Deși după portretizarea din prima oră nu ai fi crezut că toți sunt ageamii, mai ales că prezintă și alte opere de-ale lor care au curs ca unse.

Însă când dau de probleme, devin niște găini zburătăcite isterizate din cale afară care se comportă în cel mai imbecil mod cu putință. Ca un singur exemplu, la un moment o duduie sexoasă rău de tot, aproape goală, este plasată într-o dubă de poliție, ea fiind chipurile madmoazela în pericol. Și în mijlocul curcanilor ea găsește de cuviință să admire un obiect foarte căutat, de parcă era singură-n pădure și nimeni nu ar fi văzut-o. V-am zis că era jumătate goală? Și mai sunt asemenea dovezi de comportament „dăștept de dai în gropi” din partea unor persoane care ar trebui să aibă IQ mare de au putut evita atâta amar de timp pușcăria.

Și The thieves este luuuuuuuuung, nu se mai termina, n-au avut inimă să taie nimic din ce au filmat, au băgat la grămadă toate scenele, multe inutile.

Plus că fiind atât de mulți hoți, este evident că încep să și-o tragă pe la spate unul altuia, la figurat, încât aceste twist-uri au devenit rapid banale prin multitudinea lor.

Actoria nu-i cine știe ce, sunt și niște fătuci pe acolo care dau bine în obiectiv, dar care nu o rup pe interpretare. Din zona chinezească merită să-l menționez pe Simon Yam, mai cunoscut din seria Yip Man.

Dar The thieves are și părți pozitive, este foarte arătos, personajele zici că-s date jos din revistele alea lucioase, glossy, pline de figuri sculptate cu bisturiul, iar acțiunea este alertă, jaful efectiv și consecințele acestuia generează câteva scene acrobatice care plac ochiului.

Dacă tăia jumătate de oră, mai ales din partea finală, și renunța la vreo 5-6 personaje care doar au aglomerat peisajul, plus îi lăsau pe hoți așa cum au fost portretizați la început, The thieves ar fi fost un film foarte distractiv, pe opulență vizuală din toate punctele de vedere, dar așa mi-a generat foarte mulți nervi prin discrepanța cerebrală afișată de personaje și prin lungirea inutilă a duratei.

Așadar, nu mai vreau să vă fur din timpul prețios, dar pentru mine The thieves merită doar 5 jetoane.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Bubble

Bubble, a nu fi confundat cu The bubble, ambele pe Netfix, este un anime atractiv …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.