Venom: Let there be Carnage

Cu un titlu bun de reclamă la măcelărie, Venom: Let there be Carnage m-a împins spre cinema, să profit cât s-o mai putea.

Scădea-v-ar incidența la mie, haideți să vedem ce hram poartă filmul.

A trecut ceva vreme de la oficializarea mariajului forțat dintre ratatul jurnalist Eddie Brock (Tom Hardy – Mad Max: Fury road) și limbricul spațial Venom, iar coabitarea maritală a ajuns într-un impas conjugal greu de depășit. Eddie vrea liniște și pace, fără tămbălău, fiind mintea rațională din cuplu, în timp ce Venom vrea distracție, lasă-mă papa la mare, să halească oameni, să facă prăpăd. Certurile le sunt întrerupte de apariția lui Cletus (Woody Harrelson – War for the planet of the apes), un condamnat la moarte, criminal în serie ce nu are simpatie editorialistă decât pentru Eddie, căruia vrea să i se destăinuie, să îi dea amănunte picante și macabre din povestea vieții sale, una presărată cu multe cadavre ascunse.

Trailerul nu ascunde faptul că ultima masă a lui Cletus înainte de injecția letală este o înfruptare din carnea apetisantă a lui Eddie, un fine dining însângerat care duce la transformarea acestuia în Carnage, alt simbiot extraterestru, unul roșu care nu stă mult pe gânduri și testează rapid rezistența carnală a trupurilor umane.

Singurii care îi pot ține piept sunt, bineînțeles, Eddie și Venom, doar că ăștia sunt în pragul unui divorț deloc amiabil.

Filmul regizat de Andy Serkis (Mowgli) urmează în mare parte același traseu ca Venom, film de mare succes, unul surprinzător având în vedere faptul că puțini credeau în reușita unui Venom fără Spider-Man.

Și acum astupați-vă ochii, să nu citiți rândurile următoare pentru că nu sunt de flatat, ci de flatulat.

Jur că tot ce au avut scenariștii (printre ei și Tom Hardy) în mânecă pentru sequel a fost endcredit scene-ul celebru cu care au știut că vor merge la sigur și vor extazia și excita toți fanii acestui personaj. Și dilema lor a fost: „Așa, și acum ce facem cu asta? Ce construim în jurul acestei scene‟?

Răspunsul a fost un film scurt, de 90 de minute, asta dacă poate fi numit lungmetraj pentru că povestea este extrem de subțire și își ia zborul, nu am cronometrat exact, cred că după 45 de minute.

Cu cât înaintez în seria de filme cu personaje Marvel, fie că-s făcute de Disney, fie că-s creația celor de la Sony, toleranța mea pentru glumele rahitice și infantile scade exponențial.

Iar Venom: Let there be Carnage exagerează enorm cu umorul juvenil ce nu mai este la modă de prin anii `80.

Prima parte a filmului este de un penibil ieșit din comun, am avut impresia că urmăresc o colecție de scheciuri semnate de Benny Hill de care îmi plăcea pe vremea când aveam 7-10 ani, deci pe acolo se situează nivelul intelectual al amuzamentului care este și foarte previzibil, cu dume telefonate cu viteza luminii, gen Eddie atârnă de un acoperiș, sună telefonul: „What you`re doing? Eh, I`m hanging around‟. Ha, ha, ha, ce amuzant și original.

În loc ca filmul să se concentreze pe dezvoltarea personajelor negative, că avem 2, el pierde timpul cu un umor infect ce nici la iUmor nu trecea de preselecții.

Singurele oaze zâmbitoare au fost interacțiunile dintre un Eddie șucărit, penetrat de un Venom jucăuș, cu perechea Annie (Michelle Williams – The greatest showman) și Dan (Reid Scott – Venom). Astea au fost singurele momente care m-au făcut să chicotesc.

Abia după circa 45 de minute începe Venom: Let there be Carnage cu adevărat, deci practic este doar un episod de serial, nicidecum film de sine stătător. Prin urmare, acțiunea a suferit multe disponibilizări, avem o singură confruntare între Venom și Carnage, și aia în actul final.

Este una distructivă, dar dă rateuri la capitolul coerență, din cauza abilităților celor doi simbioți și a unui 3D inutil vedeam cum o balegă roșie se bate cu o băloșeală neagră, fără să disting cu claritate ce anume se petrece pe ecran.

Dar în afară de acest aspect, vizual filmul arată bine, chiar dacă nu este la mijloc vorba de o distrugere globală, cei doi fac prăpăd prin dansul lor bătăios care pulverizează cam tot ce se afla în perimetrul în care o dau parte-n parte, colți în colți și gheare în gheare.

Am devenit obsedat de partea audio, nu reușesc să înțeleg de ce nu sunt ăștia în stare să rezolve ADR-ul, este o scenă consistentă în care un polițai vorbește filmat din spate și mușchii feței nu se mișcă absolut deloc, zici că asistam la un spectacol cu ventriloci.

Aș fi iertat cu voce melodioasă în triluri decibelice toate aceste părți negative dacă filmul îmi dădea ce promitea în titlu, carnagiu.

Din nefericire, la acest capitol trag clopotele. De ce? De sfoară, pentru că Venom: Let there be Carnage este un film destinat și mucoșilor, așa că are carnagiu în el cum are o lucrătoare nocturnă la drumuri și poduri floricica intactă. Nu tu o decapitare frontală, nu tu despicări umane pe verticală, nu tu Picasso-uri sângerii pe pereți, tot ce are Venom: Let there be Carnage matur în el este un „fuck‟ anemic.

Dar eram pregătit pentru dezamăgirea asta pentru că știam că nu va arăta nimic scabros și grotesc, era ca un pornache japonez cu zonele cu acțiune strategic hașurate, deci m-am uitat degeaba.

Special nu am pomenit de un personaj, Shriek, Zbierătoarea (Naomie Harris – No time to die), că este băgat acolo doar cu un singur scop, și ăla previzibil având în vedere ce talent are.

Puteți să-mi spuneți hater, pișu contra vântului, urâciosul roade osul, părerea nu mi se schimbă, Venom: Let there be Carnage nu mi-a plăcut deloc, povestea este mai subțire ca lenjeria intimă a unei dansatoare la bară, bașca și ilogică în anumite momente, personajele sunt la fel de dezvoltate precum creierul unei amibe, în umor deja mi-am băgat picioarele mai des ca un arab în nisipul deșertic, iar acțiunea este puțină și deloc măcelărească pentru a face dreptate unui personaj precum Carnage.

La un moment dat m-a împuns un imbold să ies din sală, pentru că aveam senzația că nu voi pierde nimic, în afară de banii dați pe bilet, dar am rămas de curios să văd ce-i cu enscredit scene-ul. La cât de pomenit a fost cu multe semne de exclamație, nici nu trebuie să vă spun cu ce este, că tocmai faima lui este un spoiler.

Până și aici am fost dezamăgit, așa că lui Venom: Let there be Carnage îi dezgrop doar 4 cadavre.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Best of the best 1

În nebunia anilor `80 cu filme cu sporturi de contact își făcea loc, în 1989, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.