Weekend in Taipei

Weekend in TaipeiVă invit la un Weekend in Taipei, dar nu în vacanță, ci la filmul cu acest nume.

 

🎬 Weekend in Taipei – Premisă 📖

John (Luke Evans – Midway) este un agent DEA care urmărește de mulți ani cazul unui mare mahăr în domeniul drogurilor, Kwang (Sung Kang – Fast X), dar pe care nu-l poate prinde la înghesuială.

Se pare că, în sfârșit, norocul îi surâde pentru că un informator se jură că-i va pune la dispoziție un carnețel minune care va reprezenta sfârșitul unui imperiu ilicit.

Pentru asta John trebuie să se ducă tocmai în Taipei acolo unde amintirile îl vor invada rapid. La fel ca și hoardele de inamici.

 

💭 Weekend in Taipei – Comentariu 🍿

Numele lui Luc Besson este atașat scenariului și asta ar fi trebuit să fie un picuț de garanție în privința calității, n-a fost să fie.

Am primit o acțiune clasică și obișnuită în care eroul american vine să salveze un oraș întreg asiatic de sub tirania unui lord intangibil.

Nu că ar fi fost asta problema, că la o asemenea producție nu prea contează premisa, că-s toate aproape la fel, doar că aici am tot așteptat și eu acțiunea, măcar asta să fie spectaculoasă.

Vorba aia, dacă pentru creier nu ai nimic apetisant, măcar ochii să aibă cu ce se delecta.

În afară de vreo 2 momente palpitante, la început și la final, pelicula este în comă cinetică vreo 80 de minute.

Povestea este cea clasică, doar am mai văzut filmul ăsta de câteva zeci de ori, nu vine cu absolut nimic nou sub soare, măcar o boabă de ceva deosebit să fi avut pentru a-mi crea falsa impresie că a meritat drumul până la cinematograf.

Scenariul are mari lacune pe partea logică, am rămas cu impresia că a fost scris de cineva cu dificultăți în a face anumite conexiuni numerice.

Fără să intru în detalii, un personaj se referă la același amănunt utilizând ba 15 ani, ba 13 ani.

Și nu e vina lui, ci a scenariștilor care or fi scris povestea la beție și au scos numere din burtă fără să le mai coreleze între ele.

În continuare sunt nedumerit de ce filmele insistă ca personajele să vorbească între ele într-o limbă care nu le este nativă.

Doi chinezi singuri în casă discută într-o engleză pocită de nici americanii nu puteau înțelege replicile fără subtitrare. Asta deși în alte secvențe folosesc mandarina în aceleași ipostaze.

Plus că anumite informații legate de viața marină sunt eronate, dar nu oricum, ci grosolan, m-a și umflat râsul când am auzit de numărul 650.000 trecut în dreptul lui Kwang, când, în realitate, este vorba de 100.000 pe tot globul.

Nu vă zic contextul, vă las și pe voi să mă minunați de inepțiile scuipate de un scenariu halucinant de neinformat și inconsecvent.

Weekend in Taipei

 

Ah, și are și una dintre cele mai stupide replici sau, dacă vreți, cele mai tâmpite glume din istoria cinematografiei.

Este un mic spoiler, dar n-are a face, că nu e ca și cum stric frumusețe de film.

Așadar, matahalele antagonistului sunt pe hol și mitraliază ușa unei camere de hotel în care se află eroii. Unul dintre acoliții lui John, după ce ăia buni descarcă și ei câteva sute de gloanțe înspre inamici, urlă serios:

– Opriți-vă, vă rog, cred că ați greșit ușa.

Serios? După ce v-ați omorât între voi, răspunzând gloanțelor cu gloanțe, deci clar ăia au nimerit unde trebuie, asta e replica inteligentă gândită de 2 scenariști?

Ce este drept, filmul are și câteva calități, dar ele țin mai mult de partea vizuală pentru că acțiunea, aia puțină câtă este, se prezintă decent, în special lupta finală dintre cei doi inamici de-o viață.

Și orașul arată bine pentru că este filmată opulența lui, cu clădiri moderne, mașini scumpe, haine de fiță, ceea ce imprimă peliculei o tentă de rafinament fastuos.

Îi stă bine lui Luke Evans în rol de caftitor pe bandă rulantă, am impresia că a pus și ceva mușchi pe el pentru că arată impunător și mi-a plăcut cum bătea nătărăi folosind ustensile de bucătărie.

Păcat că o face prea puțin, doar în secvența de început a filmului, aș fi vrut să-l văd la treabă mult mai mult.

 

🏆 Weekend in Taipei – Verdict 👍 sau 👎

Nu este deloc un film reușit, din contră, se plimbă periculos pe marginea gropii de gunoi, dar reușește cumva să nu alunece în haznaua urât mirositoare a producțiilor de acțiune care sunt rateuri colosale.

Este departe de calitatea altor pelicule în care Luc Besson a fost implicat într-un rol sau altul, are prea puține scene incitante și prea multe povestioare inutile.

Păcătuiește prin desconsiderarea inteligenței privitorilor, nu crede că audiența este în stare să se prindă de anumite chestii elementare, așa că se pune pe narat informații pe care deja le dibuisem de unul singur.

Singura lui salvare, și aici nu cred în coincidențe, a fost alegerea actorilor principali, una făcută cu evidente trimiteri la franciza Fast and furious.

Am fost gâdilat la suflețel când vedeam cum o dau parte în parte Owen Shaw și Han, personaje din acea saga care au ceva de împărțit.

Nu îi vedeam pe John și Kwang caftindu-se, mintea mea se ducea automat dincolo, la seria vitezomană și furioasă.

Hai că m-am întins destul de mult pentru un film care nu merită nici pe departe atâtea cuvinte pentru că își are locul mai degrabă pe un serviciu de streaming și acolo să fie lăsat să ruleze pe fundal.

De final, dau și eu o mână de ajutor la ecologizarea planetei și voi salva, în numele filmului, 4 delfini.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Weekend in Taipei

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Godzilla raids again

Godzilla raids again

N-a trecut o jumătate de an de la primul Godzilla că a și apărut continuarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *