Willy`s Wonderland

Five nights at Freddy`s, pardon, Willy`s Wonderland ni-l aduce în prim-plan pe Nicolas Cage (Spider-Man: Into the Spider-Verse, Jiu Jitsu) actorul care nu refuză nimic, băi nene, dar nici un rol nu îl dă deoparte.

După ce a mâncat un burger veștejit la Împinge-Tava, și-a zis că tot face 15 minute până acasă, hai să tragă un film pe traseu. Și s-a împiedicat de scenariul acesta aruncat într-un tomberon în care Cage joacă rolul unui misterios care se preumblă teleleu în mașina lui bengoasă. Din păcate, își ia țeapă, la propriu, și este nevoit să se oprească într-o hardughie de oraș pentru a-și repara cauciucurile.

Cum n-are gologani numerar, primește o ofertă prea frumoasă să fie adevărată, să facă timp de o noapte curățenie într-un local falimentar și scapă de datorie.

Personajul lui Cage, fără nume, nu comentează, că prost ar fi fost să refuze o asemenea oportunitate, că doar câtă mizerie poate fi într-un local părăsit? Mai dă cu o mătură, mai bagă un întăritor, trece noaptea ușor, își zice el în minte.

Ei bine, localul nu este unul obișnuit pentru că noaptea personaje animatronice hodorogite prind viață și vor să belească pe oricine are puls. Și Cage devine vânatul acelor roboți animalici care arată ridicol, niște oameni costumați în cele mai împuțite cârpe ieftine.

Doar că domnu` Cage nu-i un fitecine, nu se lasă halit cu una, cu două, și de aici începe tărăboiul.

Am impresia că Nicolas Cage are onorariul de câțiva dolari per cuvânt rostit, iar scenaristul a fost mai deștept aici pentru că rolul lui nu presupune multe cuvinte, chiar merită văzut filmul între prieteni și făcut un pariu cine ghicește când va rosti Cage primul cuvânt în film.

Premisa din Willy`s Wonderland este retardată complet, asta nu am cum să o ocolesc, adică toată poliția înarmată până-n dinți nu era în stare să omoare niște amărâte de mașinării care nici nu făceau mare lucru, dar un pribeag adunat de pe nicăieri se ia la trântă cu bâzdâganiile astea? Haida-de!!!

Filmul este atât de prost încât devine amuzant, râdeam ca un cretin la felurite faze care nu aveau niciun sens, dar erau atât de absurde încât treceau granița ridicolului și căpătau un umor involuntar, atât prin atitudinea sictirită a lui Cage care nici măcar nu clintește o sprânceană când vede păpușile robotizate că prind viață, de parcă așa ceva este la ordinea zilei, cât și prin comicăria efectelor speciale (dacă le pot numi așa) pentru că n-ai cum să stai serios când vezi că pumnii lui Cage bușesc niște mutre de oameni aflați în costume paradite.

Willy`s Wonderland nici nu vrea să se ia în serios, știe că este o producție caterincoasă și își îmbrățișează absurditatea ca pe ceva normal.

Oftam din greu, întrebându-mă retoric de ce dracului mă uit la filmul acesta, dar în același timp nu-mi puteam dezlipi privirea de la scenele stupefiant de demente pe care filmul mi le prezenta.

Are ceva violență în el, din roboți sare sânge fals în cantități industriale, iar acțiunea curge ca un joc video pe nivele, am recunoscut câteva elemente specifice cum ar fi zonele de Save sau Power-up-urile de care aveai nevoie să îți reîntregești viața.

Știți care-i partea interesantă? Dacă era doar Cage închis în locație filmul ar fi fost distractiv, din nefericire apar tot felul de personaje interpretate de niște vagabonzi adunați de la tomberon, că actori nu pot fi numiți, care strică atmosfera suprarealistă.

Willy`s Wonderland este un film prost, execrabil aș putea spune, nu are nicio logică, este făcut cu restul primit după ce au cumpărat o cutie cu prezervative expirate, plin de erori de continuitate, cu un Cage sictirit care apare în rare momente, în rest, când nu-i vedem mutra, ci doar silueta, este dublura lui, dar este un film care știe că asta dorește să fie și care în câteva ocazii m-a făcut să râd, dar nu din motive de amuzament, ci de ridicol exagerat.

Și să o ia mama naibii de coloană sonoră cu It`s your birthday, că mi-a rămas în cap nenorocita aia de piesă și doar pe aia o fredonez de când am văzut filmul. Și mai este una cu versuri din părți omenești. Chiar sunt catchy și ușor de memorat.

S-au dus vremurile când Nicolas Cage juca în filme de acțiune memorabile precum Face/Off sau Con Air, acum ia la rând toate putreziciunile de scenarii, deși merită mult mai mult, chiar și aici are o carismă aparte destinată unor filme epice.

Nu mai șterg pe jos cu filmul, ajunge cât am făcut-o, așa că mă duc să-mi cumpăr 3 energizante să-mi revin după ce am văzut Willy`s Wonderland. Ce este trist este faptul că ideea are potențial, cu un buget mai acătării și un scenariu măcar decent, ieșea ceva ca lumea.

1.5 out of 5 stars (1,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

La Gomera

La Gomera

Cel mai bun film românesc – Gopo – Ediția 2020 Filmele românești care se laudă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *