80 for Brady

80 for BradyPRI 074

Trebuie să mă pregătesc pentru senectute, așa că am făcut antrenamente cu 80 for Brady, un film care are la bază fapte reale.

 

🎬  80 for Brady – Premisă

Patru doamne care gravitează în jurul vârstei de 80 de ani sunt îndrăgostite până peste cap de fotbalul american.

De fapt, mai degrabă de legendarul Tom Brady.

Anul este 2017, se apropie Super Bowl și ele și-ar dori să meargă pe stadion, dar finanțele sunt cam sugrumate.

Dar nu poți să te pui cu voința incredibilă a acestor doamne care vor trece prin numeroase peripeții pentru a-și vedea visul împlinit.

Ele sunt Lou (Lily Tomlin – Spider-Man: Into the Spider-verse), Trish (Jane Fonda – Luck), Maura (Rita Moreno – West Side Story) și Betty (Sally Field – The Amazing Spider-Man).

 

💭 80 for Brady – Comentariu 🍿

Având în vedere că media de vârstă a celor patru actrițe este de 85 de ani, nu era un film prea potrivit pentru mine, că nu fac parte din audiență.

Cu toate astea l-am urmărit.

Și bine am făcut.

80 for Brady este o poveste încântătoare despre ceea ce înseamnă (sau ar trebui să însemne) viața.

Seamănă din acest punct de vedere cu Book club, fiind croit pe același schelete narativ. Cum acel film mi-a plăcut, eram destul de sigur că nici 80 for Brady nu mă va dezamăgi.

Da, este extrem de previzibil, pentru că nu-i greu să îți dai seama spre ce se îndreaptă.

Dar călătoria până la destinația finală este una foarte dulce, ba chiar se lasă și cu ceva momente mai fierbinți.

Personajele sunt dintre cele mai efervescente și ușor de îndrăgit deoarece manifestă o poftă de viață nemaipomenită în ciuda vârstei lor înaintate.

Deși paradite de probleme de sănătate și cu trupurile dându-le rateuri, ele reușesc să-și mențină intact acel „joie de vivre‟ atât de necesar tuturor.

80 for Brady

 

N-are filmul cine știe ce scenariu spărgător de bariere din punct de vedere al originalității, iar povestea este șubredă, prezentă doar ca un liant menit să țină scenele închegate.

Însă n-are a face, nu-i mare pagubă-n ciuperci când avem asemenea actrițe legendare (au 5 Oscaruri adunate) care dezvoltă o chimie indestructibilă pe parcursul filmului.

Că se ciondănesc, că mai fac boacăne, greșeala este umană, contează să ierți și să nu pui la suflet lucruri mărunte care nu contează și care te pot priva de momente prețioase alături de cei dragi.

80 for Brady este și bine realizat la nivel tehnic, în ciuda bugetului deloc generos, a reușit să redea grandoarea unui eveniment de Super Bowl.

A contribuit și faptul că au fost prezente nume celebre din acest sport, cel mai longeviv pe ecran fiind chiar Tom Brady.

 

🏆 80 for Brady – Verdict 👍 sau 👎?

Pe mine m-a binedispus acest film, făcându-mi o mare plăcere să văd la lucru asemenea actrițe care, la vârsta lor, sunt de-a dreptul impresionante.

Chiar dacă înflorește incredibil de mult raportat la povestea reală, 80 for Brady rămâne fidel în ceea ce privește povața pe care ne-o transmite.

În viață trebuie să te concentrezi pe aspectele pozitive care îți vor întineri sufletul, nu trebuie să dai atenție negativismului care nu face altceva decât să te corodeze.

Este un film jucăuș, inofensiv, fără aiureli sociale moderne, făcut doar pentru a distra spectatorul și a-i oferi o lecție importantă: viața-i scurtă, trăiește-o la maximum!!!

Fără alte adăugiri inutile, v-am lăsat în tribune, că începe ultima repriză și trebuie să înscriu 8 eseuri.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB Rotten Tomatoes

 

80 for BradyDeși la mijloc sunt multe operații estetice, peruci și machiaj profesionist, totuși în film Jane Fonda este SUPERBĂ. Și are 86 de ani.

 

 

 

About admin

Check Also

An American werewolf in London

An american werewolf in London

An American werewolf in London este o comedie horror din 1981 scrisă și regizată de …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *