Badland hunters

Badland huntersCând sunt în pană de idei apelez mai mereu la Netflix pentru că sunt aproape sigur că-mi va oferi ceva pe gustul meu.

Bineînțeles, când vine vorba de filme non-americane.

Și aici discut despre Badland hunters.

Sau cum îi zice pe limba lui, Hwang-ya.

 

🎬  Badland hunters – Premisă 🕮

Pare-se că norocul a fugit din Coreea de Sud pentru că un nou cutremur a distrus societatea, aruncând-o în foamete și sărăcie.

Iar lupta pentru supraviețuire este una dura și sălbatică.

Undeva, în mijlocul deșertului, câțiva rătăciți și-au făcut o tabără sub forma unei oaze de liniște și pace denumită Sectorul Autobuzelor.

Aici șef peste toți este, sau așa am dedus, Nam San (Ma Dong-seok – Unstoppable), el împarte și desparte când vine vorba de-ale gurii.

Totodată, fiind un munte de om, o altă sarcină este aceea de a asigura securitatea în această colonie.

Din păcate pentru mica așezare, lucrurile iau o turnură neplăcută când își fac apariția niște buni samariteni care au miere-n vorbe, dar venin în fapte.

În momentul în care sunt amenințate viețile unei tinere de 18 ani și a bunicii sale, Nam San nu poate sta cu mâinile în sân, așa că pornește într-o misiune de salvare.

Dar nu de unul singur, ci are alături câteva ajutoare de nădejde.

 

💭 Badland hunters – Comentariu 🍿

Când am văzut titlul în portofoliul Netflix nici nu m-a interesant despre ce este pentru că am văzut cu cine este.

Și cine-s eu să refuz un film cu marele, și la propriu, dar și la figurat, Ma Dong-seok (Ashfall)?

Pot să jur că producția face parte din același univers cu Concrete utopia pentru că împart destule elemente similare.

În ambele un cutremur devastator a nivelat Coreea de Sud, trimițând-o în beznă tehnologică și regres societal.

În ambele o singură clădire a rămas în picioare pe o rază de mulți kilometri pătrați, un complex rezidențial ce a devenit Sfântul Graal imobiliar pe care toată lumea vrea să îl găsească.

Dar aici se opresc asemănările. În timp ce Concrete utopia tinde mai degrabă spre dramă, Badland hunters este un film de acțiune.

Și aici cap de listă, cum era de așteptat, este Ma Dong-seo care cară tot filmul în spate deoarece joacă rolul clasic de buldozer uman care calcă totul în picioare, un rol care l-a făcut celebru.

Aspectul SF al filmului, care este unul chiar original, aș putea spune, și deosebit de înfiorător, cade pe plan secund când își face apariția protagonistul cu capsa pusă și în cale i se pun toți nătărăii aroganți care nu știu cu cine au de-a face.

Ba chiar aș putea paria că tocmai Nam San a fost cel care a generat cutremurul când, dintr-un puseu de nervi, a dat cu pumnu-n pământ de a reconfigurat structura plăcilor tectonice.

Modul de editare și filmare este perfect deoarece reușește să transmită cu maxim succes tăria loviturilor eroului.

Și nu exagerez când zic că pereții în care-și aruncă adversarii se transformă subit în picturi rupestre sângerii.

Filmul nu se sfiește să ne arate cum sunt măcelărite trupurile umane în fel și chip. Nu că ar face-o în mod gratuit, doar de dragul de a șoca, nici vorbă, cadrele sunt scurte, ai clipit, le-ai ratat, dar de mare efect.

Badland hunters

 

Bine, e drept că explodează căpățânile pămpălăilor de zici că-s pepeni pârguiți de Dăbuleni, iar fraieștenii sunt decapitați mai ușor decât ai face o circumcizie unei… banane.

Dar nah, exagerări de dragul distracției, nu a fost cazul să fiu mai veninos verbal la adresa lor. Este ceea ce este.

Dincolo de acțiunea brutală, pelicula are și o componentă comică pentru că eroul este și amuzant, și asta datorită actorului care are multă carismă, cam cât kilogramele lui la cântar.

Livrează niște replici atât de mucalite cu mina aia a lui oțărâtă, ofticată, supărată și serioasă de n-ai cum să nu râzi.

După cum scriam pe la început, Ma Dong-seok (Eternals) este Atlas-ul acestui film, pe umerii lui stă povestea, fără prezența lui nu cred că pelicula ar fi fost atât de plăcut de urmărit pentru că este greu să găsești pe cineva mai fermecător și impunător decât acest actor.

Statura lui grandioasă, aproape rubicondă, dar construită cu mușchi, nu cu grăsime, este unică și cred că așa va rămâne pentru mult timp.

Special am evitat să detaliez un anumit aspect al poveștii, am lăsat în umbră o chestie pe care am găsit-o originală, o specie nouă de ceva anume cu care sigur nu vrei să ai de-a face.

 

🏆 Badland hunters – Verdict 👍 sau 👎

Nu are rost acum să terfelesc filmul pentru efectele vizuale șubrede pe alocuri, că nu este vreo producție mamut la nivel bugetar.

Plus că nici nu am avut timp să cârcotesc în timp ce îl urmăream pentru că atenția îmi era concentrată la protagonistul care mereu făcea câte ceva.

Sunt curios cât îl va mai ține pe Ma Dong-seok (The gangster, the cop, the devil) fizicul să joace asemenea partituri pentru că înaintează și el în etate, nu devine mai tânăr.

Culmea, încă nu mă plictisește interpretând cam același rol de malac drăgăstos, așa că am să-l urmăresc pe unde apare.

Combinația de acțiune explozivă și comedie involuntară, ambele născute din prezența pe ecran a lui Ma Dong-seok (The roundup), a dus la un film relaxant, numai bun de văzut cu prietenii.

Poate că sunt mai subiectiv ca de obicei, deoarece sunt mare fan al acestui actor care este numărul 1 când vine vorba de filme comentate pe site, ale lui sunt cele mai multe.

Dar Badland hunters, pentru mine, este o aventură distractivă fără să aibă prea multe pretenții, așa că sper că pentru o bucată sățioasă de carne de crocodil să-mi accepte la troc 8 sticle cu pălincă românească.

4 out of 5 stars (4 / 5)

miniRecenzie video

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

From up on Poppy Hill

From up on Poppy Hill

Kokuriko-zaka kara sau From up on Poppy Hill este al doilea film regizat de Gorô …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *