Unstoppable

Pentru a nu confunda acest Unstoppable cu cel american din 2010, îi scriu și titlul din certificatul de naștere, Seongnan hwangso. Deci, este un film sud-coreean ce îl are în rol principal pe favoritul Dong-seok Ma, carismaticul actor care ridică nivelul unui film, chiar dacă acesta este unul de o slabă factură.

El îl interpretează pe Dong-Chul, un om care se tot chinuie să dea lovitura pe piața peștelui, cea la propriu, nu cea la care vă gândiți, și tot face învârteli și scheme să se îmbogățească. Dar, de cele mai multe ori, este vizitat de către Vlad al nostru, pentru că își cam ia țepe de la diverși dubioși care au simțit că Dong-Chul este credul și prea ușor de fraierit.

În fine, cred că mă aventurez prea mult în detalii regăsite la început de film și care nu au importanță în premisa principală a filmului care debutează destul de târziu, cam după 35-40 de minute de așezare a pieselor pe tablă și prezentare a personajelor.

Fără alte adăugiri, Unstoppable este varianta sud-coreeană a lui Taken pentru că Dong-Chul, cu un anume set de abilități contondente, este nevoit să pornească într-o misiune de căutare a soției lui răpite de un personaj negativ din ăla de-al lor, sculător de simțăminte ucigașe prin sufletul privitorului, pentru că dă dovadă de cruzime sadică numai bună de oripilat spectatorul.

Așadar, dacă sunteți familiarizați cu seria Taken, în Unstoppable se întâmplă, în linii mari, cam același lucru, dar cu diferențele de rigoare generate de mentalitățile diferite când vine vorba de cele două industrii cinematografice.

Adepții acțiunii furibunde fantasmagorice filmate cu borcanul tremurând vor fi dezamăgiți pentru că Unstoppable este înfipt cu bocancii în betonul realității, tot ce face Dong-Chul este credibil, filmul nu îți dă motive să strâmbi din nas pentru că nu conține acele artificii teatrale la care nu ai cum să pui botul în seria americană.

O bună bucată din timp o petrecem alături de Dong-Chul în investigația lui detectivistică lipsită de opulență contondentă, practic face cam orice om ce încă-și iubește cu ardoare soția (lui) ar face, adică nu stă în speranța poliției, ci ia problema în propriile mâini.

Dar să nu credeți că nu lipsesc momentele de dansuri dărâmătoare de pereți, fără prea multe înflorituri, însă al naibii de satisfăcătoare pentru că Dong-Chul scoate din hibernare niște pumni letali și parcă simți tu cum loviturile devastatoare își ating ținta. Mi-a adus aminte, fără a se ridica la nivelul acțiunii din acel film, de Mission impossible: Fallout. Și asta spune ceva despre Unstoppable.

Este o combinație de muncă migăloasă de chinez pentru a descoperi cea mai mică urmă de informație care să-l ajute pe protagonist să dea de soția lui cu acțiune brutală, neferchezuită, nealambicată, în care Dong-Chul este, pur și simplu, de neoprit.

Și această acțiune este și filmată cum trebuie, fazele curg fluent, fără miliarde de tăieturi, de nu mai știi pe ce lume ești și cine cu cine se bate. Dar asta deja este o chestie tipică filmelor sud-coreene, nu-și bat joc de corneea spectatorilor cu editări epileptice.

Deși nu are nimic special, cu o poveste obosită de atâtea ecranizări, Unstoppable este un film mai mult decât decent, la obiect, care știe ce este și livrează ceea ce aștepți de la el.

Unde păcătuiește filmul este la nivelul personajelor secundare, pentru că Dong-Chul își trage doi acoliți care se ocupă mai mult cu eliberarea comică decât cu ajutatul efectiv pentru că-s niște pricăjiți cu gura mare și cam atât. Chiar dacă sunt obișnuit cu acest umor un pic sadic, care te face să râzi sau să zâmbești în mijlocul unor scene mortuare, mi s-a părut că s-a exagerat cu clovnăreala celor două ajutoare.

Plus că așa-zisa carne de tun din film este cam lipsită de creier, că trebuie să fii tare prost să te pui contra lui Dong-Chul, mai ales că îl vezi cum redecorează pereții cu tapet uman.

Și așa cum spuneam la început, Dong-seok Ma (Ashfall, Along with the gods: The two worlds , Along with the gods 2: The last 49 days, Train to Busan, Veteran, The gangster, the cop, the devil) ridică filmul prin interpretarea lui credibilă și amenințătoare, nu îți trebuie multă glagorie să îți dai seama că este un personaj cu care nu vrei să ai contradicții fizice că altfel dai de muncă doctorilor.

Prin urmare, că m-a apucat foamea, dau o fugă la piață să cumpăr 8 crabi în cinstea lui Unstoppable.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The new king of comedy

Se pare că Stephen Chow rămâne fără inspirație dacă a ajuns cu The new king …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.