Barbaque

BarbaquePRI 044

Barbaque, tradus mot-a-mot la noi înseamnă Grătar, este o comedie neagră ce vine din Hexagon.

 

🎬 Barbaque – Premisă

Sophie și Vincent formează un cuplu pe la vârsta a doua, cu flacăra pasiunii de mult stinsă, ce mai au în comun o fată și o măcelărie.

Care nu merge prea bine. Măcelăria, nu fata.

Concurența este acerbă și marile lanțuri le iau fața, chit că micuțul lor magazin servește produse excelente, nu simulacrul ăla pe steroizi pe care-l vând hypermarketurile.

Norocul lor se schimbă într-o bună zi când, din greșeală, vând un nou sortiment de carne, porc iranian.

 

💭 Barbaque – Comentariu

În caz că ați văzut Fresh de pe Disney+, atunci Barbaque gătește în aceeași bucătărie, dar o face pe sistem amuzant.

Comedia este foarte neagră și nu cred că va fi pe placul tuturor.

Sper că v-ați prins că nu există porc iranian, este doar un alint pentru carnea umană pentru că asta fac cei doi, toacă oameni și îi vând drept delicatesă.

Și lumea dă buluc pentru că gustul este incredibil.

Filmul nu are nicio urmă de corectitudine politică, probabil va răscoli toate sensibilitățile veganilor și transsexualilor. Pff, și dacă ești și un transsexual vegan, s-ar putea să o dai în bâlbâieli.

Asta pentru că Barbaque dă fără milă cu satârul în aceste categorii, mai ales în vegani, de am impresia că regizorul/scenarist are un dinte împotriva lor.

Dacă era un film serios, subiectul ar fi fost dezgustător și controversat, dar îmbrăcat în forma unei comedii, devine chiar ușor de digerat.

Nu are cum să-ți cadă greu la stomac, chiar dacă are niște scene mai de abator, că trebuie să dezoseze cineva și hălcile de carne, nu?

Barbaque

 

Am râs cu poftă la zbaterile permanente ale cuplului de a pune mâna pe carne proaspătă, că nu o găseau la vreo fermă ecologică, trebuia vânată. Și până la capturare, trebuia mai întâi decis ce specimen ar fi cea mai bună alegere pentru a ajunge în cuptor.

Știu că sună a problemă mintală, dar filmul reușește să prezinte atât de apetisante fleicile care sfârâie în tigaie încât chiar m-a făcut să mă întreb: „Mă, dar oare ce gust o avea? Că prea se ling ăia pe bot‟.

Practic, Barbaque are capacitatea de a-ți trezi curiozitatea culinară, deși nu este deloc etic și legal.

Dincolo de umorul brutal, filmul abordează și sumbrul subiect al destrămării căsniciilor căzute în rutină în care iubirea se macină încetul cu încetul până când ajungi să dai în gol.

 

🏆 Barbaque – Verdict

Cine are o predilecție pentru comedii mai aparte și nu se sperie la secvențe în care diverse membre sunt ciopârțite, atunci Barbaque ar putea reprezenta o experiență plăcută.

Și dacă aveți și boală pe veganii extremiști care, în loc să-și vadă de salatele lor, că nu îi întreabă nimeni de sănătate, se pun pe proteste și vandalizări, încercând să-și impună stilul de viață, atunci cu atât mai satisfăcător va fi acest film.

Într-adevăr, este foarte exagerat în portretizarea unor categorii de oameni, chiar ofensator.

Deși m-a amuzat, că n-am eu grețuri din astea, l-am simțit prea răutăcios în anumite momente, generalizând periculos.

Până la urmă este o comedie fictivă, nu un documentar realist, așa că nu m-au deranjat prea mult acele secvențe.

Hai că mă ia foamea pe la stomac și mă duc să frig 8 cârnați gustoși.

4 out of 5 stars (4 / 5)

YouTube #shorts:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The takeover

The takeover

PRI 046 The takeover este un thriller olandez pe Netflix pe care l-am văzut pentru …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.