Buzz House

Buzz HouseCum sunt mare „fan‟ Selly, că ambii vorbim de zici că avem drujbe-n gură în loc de dinți, m-am înființat la Buzz House.

N-aveam cum rata un potențial film mirobolant.

 

🎬 Buzz House – Premisă 📖

Selly, care se joacă pe el însuși, pregătește un sezon de excepție din reality-show-ul al cărui nume se regăsește în titlu.

Pentru asta are nevoie de concurenți, așa că-și fraierește antamează prietenii să participe la o ediție care se anunță incendiară.

Toată ceata cea vestită a botoxului la suprapreț este izolată undeva în mijlocul pădurii și lipsită de luxul urban.

Adică fără semnal la telefon, fără Internet, fără ustensilele cu care mimozele sunt obișnuite, dar cu pericole numai bune să-și umfle mușchii mocofanii care vor să impresioneze fetele.

Și prin pericole mă refer la un criminal mioritic, un învârtitor de baltag și cu o șubă de lână pe el, care începe să coloreze peisajul în roșu.

Așa că pentru a supraviețui, orășenii care știu de veveriță doar în sens peiorativ trebuie să-și pună la treabă neuronii ofiliți pentru a reuși, cumva, să-l jumulească pe Chipăruș.

 

💭 Buzz House – Comentariu 🍿

Abia așteptam să văd această peliculă după ce anterioarele două filme marca Selly, Tabăra și Un altfel de Crăciun, au primit de la mine nota 10.

Mă rog, Tabăra 1 și Un altfel de Crăciun 0. Hey, dar tot 10 iese dacă le alăturăm, nu?

Lăsând gluma la o parte, ce naiba ștachetă să ridic pentru un asemenea film când audiența a fost formată 90% din puștani care abia își luaseră în primire buletinul și se uitau la Selly ca la un zeu?

Premisa de aici seamănă mult, prea mult, cu cea din Tabăra pentru a nu o suspecta de ceva auto plagiat.

Mânuța dreaptă este bună și la a copia ce ai scris anterior. Iată că se dovedește că lucrul manual practicat de unul singur este benefic în mai multe ipostaze.

Evident că povestea este inteligentă ca euglena întinsă pe asfalt, oricum nu cred că asta reprezintă vreo mare surpriză.

Nu vine la pachet cu invenții scenaristice noi, nu are picături de imprevizibilitate și nu ne cațără-n pom datorită originalității.

Dar ceva neașteptat tot are, asta pentru că m-a prins nepregătit deoarece trimisesem creierul să citească Idiotul poate afla răspunsul la întrebarea: Ce caut la filmul ăsta?

Aș vrea să spun despre actorie că-i o glumă proastă, dar ea nu există, protagoniștii fiind aceiași amici care s  e agață de Selly și sug la conducta de fani și bani a „liderului unei generații‟.

Nici în spectacolele de teatru jucate de grupa mare de la creșă nu erau replicile scuipate cu atâta greutate, lene, sictir și scârbă așa cum sunt aici.

Între a asculta dialogul din film și a mânca o ciorbă din lame uzate în zona inghinală nu-i vreo mare diferență de tortură.

Bașca, sunetul suferă de o problemă gigantică, dar nu știu a cui e vina.

Sunt momente în care se aud niște zgomote devastatoare pentru urechi, ca atunci când lovești microfonul de ceva și fâșâie, pârâie și pocnește îngrozitor.

Ori a fost de la proiecție, tind să cred varianta asta, ori de la film, ceea ce ar fi jenant, că și surd de ai fi, tot ai auzi acele sunete înfiorătoare.

Până acum am îndesat filmul în fosa septică, și pe bună dreptate, însă acum vine marea bombă nucleară care-mi va atrage oprobriul public.

Iată că am râs la Buzz House. Nu copios și nu des, dar am râs.

Sunt câteva dume stupide, dar care m-au amuzat de am slobozit prematur niscai rânjete scăpate din gâtlej fără să-mi dau seama.

Nu vă imaginați că-s poante intelectuale, de ai nevoie de doctorat în lingvistică să le pricepi, nici vorbă, sunt bolunde de n-am cuvinte, chiar tâmpite, dar de efect.

Totuși, se putea renunța la câteva dintre flatulații, și o zic la propriu, că nu mai am 1 an și-o țâță-n gură să râd la poante bășinoase.

Buzz House

 

Ah, mai este un personaj care m-a isterizat, nu că ar fi vreun uragan de glume ilare, ci pentru că are un viers ridicol, ascuțit și subțire ca un eunuc scopit cu răzătoarea boantă.

Selly nu se dă bătut și se tot screme să introducă și niște elemente meta, persiflându-și pățaniile din lumea reală, însă trebuie să înceteze cu ele, prea se crede Deadpool, dar rezultă doar moartea pasiunii.

Încearcă și niște trimiteri către producții clasice însă, mă văd nevoit să repet, sunt neinspirate. Sau poate a fost pură întâmplare și scenaristul nici nu știa că emulează scene celebre.

Mi-a și fost rușine că m-am trezit hăhăind ca prostul în anumite momente. Nu rușine de voi, ci chiar de mine.

Dar n-am ce face, trebuie să menționez asta, când este și de bine acolo unde nu mă așteptam, o să pomenesc, chit că nu dă bine să arunc cu laude în astfel de filme.

Despre personaje nu am ce comenta, avem de-a face cu o parodie, așa că prostia lor este colosală.

De ar fi transformată în kilometri, ar ajunge lejer până pe Marte și înapoi și ar rămâne și de câteva autostrăzi.

Avem martalogi cu aere de eroi, fufe botaniste care cred că au inventat cuvântul divă, fătălăi tari în gură și moi în fund și parașute pupătoare de portofele, că mai era un cuvânt cu p, dar am zis să fiu mai cu bun simț.

Așa s-a dorit a fi caracterul personajelor, adică sper, că ar fi nasol dacă prezențele pe ecran, că nu pot folosi cuvântul actori, s-ar interpreta așa cum sunt în viața reală.

La nivel tehnic, în afară de acel coșmar auditiv, nu pot spune că producția dă mare chix, au mai învățat și oamenii să țină în mână și o cameră de filmat.

Iar coloana sonoră vine să augmenteze momentele de groază, dar respectivele scene sunt ușor de mirosit ca în orice film horror de duzină.

 

🏆 Buzz House – Verdict 👍 sau 👎?

După ce am pulverizat cele două titluri căcăcioase anterioare, iată că în acest film am simțit o evoluție importantă și am lăsat vidanja în parcare pentru că nu am motive s-o folosesc.

Sau poate mi-au necrozat neuronii ăia puțini rămași de pază prin pustiul cutiei cranieni de am ajuns să râd la Buzz House.

Este un film prost, dar departe de dejecțiile dobitoace deversate de dezastrele din urmă.

M-aș fi lipsit de reclama nesimțită și fățișă pentru Beach Please. O fi evenimentul de spart timpanele patronat de Selly, dar las-o dracului de treabă, a exagerat cu promovarea.

Măcar m-a scutit de mesajele cretine din Tabără conform cărora Selly era Mesia scoborât pe pământ și cititul cărților de beletristică era pentru proști. Măcar atât.

Înainte de a termina articolul, am și eu o curiozitate, cum mama naibii se scarpină-n dos domnițele din film cu unghiile alea de zici că-s harpoane pentru balene?

Unii vor zice că-s prea generos, alții că nu suficient, dar după ce am molfăit o noapte întreagă la acest film am decis să mă autoflagelez cu 5 topoare date peste mâna dreaptă, un laitmotiv din Buzz House.

 2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

Recenzie video

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

Unfrosted

Unfrosted

Mai este Jerry Seinfeld relevant la cei 70 de ani ai săi? Să vedem dacă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *