Chien et chat

Chien et chatChien et chat este primul film pe care îl văd cu Philippe Lacheau și care nu este regizat de el sau de Tarek Boudali.

 

🎬  Chien et chat – Premisă 🕮

Jack (Franck Dubosc – 10 jours encore sans maman) este un hoțoman ce tocmai a subtilizat un diamant de o valoare inestimabilă. Dar ghinionul lui se numește copoiul-ninja-supererou Brandt (Philippe Lacheau – Super-héros malgré lui) care îi tot pune bețe-n roate.

Și uite așa pierde bijuteria care ajunge în stomacul unui pui de potaie, Chichi.

Iar cuțulache ajunge, la rândul lui, în preajma unei pisici, Diva, mare influencer pe Instragram, îngrijită ca pe-o zeitate de stăpâna ei, Monica (Reem Kherici – Alibi.com 2).

Este ușor de imaginat că hoțul se gudură pe lângă câine pentru a-l păzi când îi vine să dea afară conținutul stomacal, iar asta duce la o serie de probleme care de care mai amuzante.

Ah, cum să părăsesc acest capitol fără să spun că animalele vorbesc în franceză?

 

💭 Chien et chat – Comentariu 🍿

Trebuie să scuip afară un ghem de comentarii negative la adresa filmului scris și regizat de Reem Kherici, că-mi stă în gât.

La nivel de CGI este incredibil de rudimentar, toate animalele recreate digital arată groaznic, aproape de nivel Birdemic.

Înțeleg de ce au ales această rută în loc de cea practică, deoarece ar fi fost extrem de dificil să dresezi un câine și o pisică să presteze diversele activități din poveste.

Și îmi dau seama și că bugetul a fost prea minuscul pentru efecte speciale demne de un The lion king.

Însă cu greu am putut trece de acest aspect care a transformat filmul într-unul demn mai degrabă de a fi văzut sâmbătă dimineața pe un post destinat desenelor animate.

Odată obișnuiți ochii cu aceste atrocități vizuale, ce să vezi?

Pelicula este un fel de Tom & Jerry combinat cu Road runner deoarece animalele nu se suportă și se dedau la fel și fel de tertipuri pentru a provoca daune corporale.

Nici personajele umane nu se lasă mai prejos, și ele se transformă într-unele caricaturale, și filmul se încadrează pe ruta exagerărilor grosolane care frizează logica.

Nimeni nu pățește ceva incompatibil cu viața deși au loc busculări violente de tot felul.

Așa cum scriam anterior, desene animate. Nici nu are rost să vă întrebați de ce un câine și o pisică, deși specii diferite, vorbesc aceeași limbă.

Chien et chat

 

Cu toate astea, filmul este drăguț, am râs pe săturate de câteva ori pentru că oricât de ridicol este, reușește să aibă o poveste coerentă ușor de urmărit și plină de aventuri.

Nu sunt niște poante originale și cele mai multe se bazează pe vătămări fizice, brutalitatea fiind la loc de cinste, dar modul în care sunt transpuse pe ecran m-a binedispus.

Are și momente mai siropoase, care se duc la inimioară, unele previzibile, deci nu există mari surprize, că aveam impresia că am mai văzut filmul de nenumărate ori.

Așadar, este o producție foarte copilăroasă, care nu se ia în serios nicio clipă, care abundă în comic de situație, nu prea are poante vorbite inteligente, dar m-a relaxat.

Dacă vreți neapărat să găsesc un mesaj profund, atunci acela ar fi că putem trece, dacă vrem, despre diferențele dintre noi și să ne înțelegem ca oamenii.

Că dacă animalele pot, noi de ce nu am fi în stare?

 

🏆 Chien et chat – Verdict 👍 sau 👎?

Dacă este să-l compar cu filmele semnate de Philippe Lacheau, este departe de ele, chiar la distanță mare, din punct de vedere al calității.

Pentru o ieșire cu cei mici este, însă, distractiv și inofensiv, chiar dacă se bazează pe fel și fel de ciondăneli umane și animaliere, dar și mixte.

Se prezintă la datorie cu vreo 2-3 dume care m-au isterizat, face și mișto de prostovanii mulți care se uită la Instagram ca la vreo carte sfântă și mai dă și câte o bășcălie de cei care o ard cu political correctness-ul.

Nu-i nici pe departe un film bun, ba chiar este praf din multe puncte de vedere, dar și-a făcut suficient de bine treaba pe partea de ilar astfel încât îi ofer 6 inimioare virtuale.

 3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer

IMDB

About admin

Check Also

Drive-away dolls

Drive-away dolls

Drive-away dolls este un film regizat de jumătate din cuplul Coen, în speță de fratele …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *