Copshop

Joe Carnahan este tare ocupat, după Boss level, la scurt timp a venit și cu Copshop, un film de acțiune minimalist ca desfășurare în care personajele principale sunt interpretate de cunoscuții Gerard Butler și Frank Grillo.

Undeva, în deșert, unde nici dracul nu ajunge s-o viziteze pe mă-sa, o secție de poliție devine subit punct de atracție pentru că un fugar, Teddy (Frank Grillo – Wolf warrior 2), este urmărit de ceva asasini care au un contract de dus la îndeplinire, așa că sărăcia noastră de om, pentru a se proteja, se gândește că la mititica i-ar sta cel mai bine.

Că nah, scrie o carte, se dă bolnav, nu-i problemă să scape rapid de acolo după ce o trece pericolul.

Zis și făcut.

Rupe nasul unui polițist, Valerie (Alexis Louder – The tomorrow war), este aruncat după gratii și toate par bune și frumoase.

Doar că nu este singurul cu această idee isteață, la scurt timp primește un coleg în persoana lui Bob (Gerard Butler – Greenland) care are ceva de discutat cu Teddy.

Eh, și aici se desfășoară tot filmul, în interiorul secției de poliției unde fiecare are agenda lui ascunsă și toți sunt cu ochii în toate direcțiile.

Mă, ce să zic despre Copshop? Se simte că-i film de pandemie, făcut pe sărăcie pentru că totul strigă economie.

Locația este una singură, și nici măcar asta nu dă senzația că ar fi reală, prea seamănă a platou de filmare, actorii sunt, la rândul lor, într-un număr redus, iar când bugetul s-a subțiat de tot, spre final acțiunea trece pe nivel de avarie, adică totul se petrece pe beznă de cu greu poți să distingi ceva. Am crezut că-i ceva stricat la TV-ul meu, dar nu, s-a oprit curentul în film.

Copshop nu mi se pare cine ce producție reușită, fiind ceva foarte banal, un film făcut doar să mai bage actorii un titlu în portofoliu și producătorii să mai îngroașe rândul peliculelor cu asalturi ale unei secții de poliție, de parcă n-am avea destule din astea.

Dar nici nu-i rău, având în vedere că este regizat de Joe Carnahan, doar că n-are nimic memorabil în el, poate faptul că Butler nu mai salvează lumea de asteroizi și de furtuni, ci joacă un rol negativ, ceva mai rar pentru cariera lui.

Ca acțiune este decent, majoritatea ei este reprezentată de fel și fel de descărcări de gloanțe în adversari, avem revolvere, shotgun-uri, mitraliere, deci aici suntem fericiți cu o diversitate de arme bazate pe praf de pușcă, nah, doar vorbim de-o secție de poliție americană, este normal ca rastelul ei să fie mai bogat decât arsenalul unui cartel de droguri.

Nu-i nimic special, dar îți menține atenția lipită de ecran.

Alte chestii au fost cele care m-au deranjat la Copshop, și le iau pe rând.

Unu la mână, personajele suferă de gargară pasivă, adică vorbesc extrem de mult în loc să acționeze, stau prea mult la povești deși ar trebui să apese pe trăgaci. Aș vrea să văd și eu un film în care o scenă să decurgă cam așa:

Amenințatul: Stai un pic, nu trage, vreau să….

Trăgătorul: Pac-pac.

Și gata scena. Fără trageri inutile de timp, fără vrăjeală scenaristică de umplut paginile, chiar dacă secvențele s-ar termina imediat, ar fi o provocare pentru scenarist să conceapă un film fără prostia asta verbală.

Doi la mână, ținta trăgătorilor variază tot cum îi convine scenariului, sunt momente în care ăștia nimeresc și puța flască de amibă fără nicio problemă, alteori zici că-s loviți de orbul găinilor și nici măcar Zidul Chinezesc nu-l nimeresc de la 3 metri distanță.

Și trei la mână, polițiștii sunt total pe lângă când vine de comportament, se plimbă necunoscuți noaptea prin secție ca la ei acasă și copoii nu se alertează mai deloc, nu li se pare nimic cu adevărat suspect.

Copshop nu-i profund, nu-i sofisticat, nu are cine știe actorie de Oscar în el, este doar un alt film de duzină care nu mi-a produs vreun sentiment puternic, nici de laude excesive, dar nici de porcăieli fără număr.

A încercat scenariul să fie isteț prin replicile personajelor, care mai caterincoase, care mai ezoterice, dar nu au avut efect pentru mine, iar de emoție nici vorbă, ca atare Copshop este un film maxim decent și atât, l-am văzut, trec mai departe că am de spart 6 baloane colorate.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Firestarter

V-ați săturat de remake-uri? Dacă nu, Firestarter vă potolește setea de regurgitări cinematografice, fiind o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.