Lost bullet

Lost bullet s-a înfipt în Netflix cu tupeu, fiind un film francofon, pe limba lui Voltaire, o acțiune care are la bază bumbăcitul de mașini.

Nu știu dacă se vrea un Fast and furious (acum din inerție orice film cu mașini îmi vine să-l compar cu franciza asta SF), însă este reminiscent al seriei Taxi (ce filme faine au fost primele).

Vorba lungă crește consumul, așa că vi-l prezint pe Lino (actorul are un nume ce în contextul actual trebuie să îl schimbe, Alban Lenoir, alintat Lenor Albul), un mecanic mare șmecherie în tagma go-fast-erilor dar care, din cauza familiei (mama ei de familie, numai probleme face motorizaților), înfundă nițică pârnaie cât să poată fi reintegrat în societate.

Doar că talentul său de a transforma hârburi ruginite în rachete halitoare de asfalt atrage atenția copoiului Charas care-l ia în echipa lui de vânători de drogangii să-i modifice copăile care abia se târăsc pe șosele, lăsând astfel transporturi importante de praf alb să le scape printre degete.

Charas are nevoie rapid de rezultate astfel riscă să-i fie dizolvată divizia de motorizate și de asta îl aburește pe Lino să-l ajute, promițându-i libertatea.

Premisa nu se remarcă prin cine știe ce flexat de mușchi în ceea ce privește originalitate, ideea de bază este aceeași din filmele de acest gen, fiecare cu mașina lui tunată, rămâne de aflat cine o are mai rapidă.

Se întâmplă ceva destul de tragic cam devreme care-l pune pe jar pe Lino și Lost bullet devine ceea ce vă așteptați cu toții de la o asemenea producție, adică niște scene de urmăriri, cam rarefiate, că bugetul nu a ajuns de un plin cum trebuie, scene ce-s legate de o poveste sforăitor de banală și destul de neinteresantă.

Însă trebuie să recunosc că puținele fugăriri cu mașinile pe străzile Franței (nici mort nu am reținut orașul) sunt incitante și, în mare parte, realiste. Chiar dacă personajul principal pare indestructibil indiferent prin câte parbrize zboară, în rest nu am avut motive să strâmb din nas pentru că urmăririle sunt în limita verosimilului și modul de filmare este decent, adică poți pricepe cum trebuie ce se întâmplă în goana asta de-a hoții și vardiștii.

Bine, că apar scamatorii de continuitate, cum ar fi un parbriz ba pătat de sânge, ba curat ca lacrima, ba iar pătat de sânge, și totul în decurs de câteva minute, fără să se întâmple ceva anume, sunt la ordinea zilei. Nici nu mai știu dacă să mai evidențiez asemenea erori sau să accept faptul că persoanele care editează filmul au mari dureri în cot cu privire la termenul continuitate?

Lost bullet arată foarte bine pe partea de vizual, la un moment dat, când începe prima goană pe autostradă, m-am și speriat, atât de clară era imaginea încât creierul meu nu a mai considerat că se cască la un film, ci că este efectiv pe autostradă și bolidul vine spre mine.

Se vede că s-a apelat în special la efecte practice, ceea ce a conferit o senzație de tangibilitate secvențelor de acțiune, mașinile erau distruse fără nici cea mai mică remușcare, erau ele numai hoituri ce le cădeau tablele, dar totuși, erau distrugeri reale. În film nu sunt folosite mașini demne de prinți și regi ce nu au bani de combustibil, ci vechituri numai bune de făcut pachețele metalice.

Nu are nimic ieșit din comun Lost bullet, este un film în care viteza este primordială, vrea scenariul să ne contorsioneze creierele, dar răsturnările de situație nu-s la fel de spectaculoase precum cele de mașini, are ceva miasmă de Mad Max, actorul principal zici că este Jason Statham cu perucă, dar una peste alta, este un film de acțiune decent, nu bun, nu rău, dar vizionabil.

Și cum și-au permis francezii să bage într-unul din rolurile de bază un personaj de culoare fără să ne scoată ochii la câteva minute cu asta? Unde s-a mai pomenit ca acel personaj să fie inclus natural în distribuție fără să bifeze un punct din agenda SWJ? Rușinică Franța, nu așa se face, trebuia ca filmul să trâmbițeze că personajul de culoare este de culoare și, dacă se putea, că este și mai șmecher decât ceilalți.

Hai că o iau pe arătură și nu mă ține hardughia să fac asta, revin pe șosea și închei cu un decent 7 pentru Lost bullet.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *