Naked

Și eu când mi-o caut, apoi mi-o fac cu mâna mea. Parcă dinadins le găsesc. Al dracului Netflix, am folosit și eu opțiunea aia de „Play something” și mi-a dat fix Naked, o comedie, cică, din 2017 cu Marlon Wayans și Regina Hall (Shaft), el 50 de ani, ea 52 de ani, dar interpretând niște proaspeți însurăței ce urmează să-și lege destinele pe viață.

🎬 Premisă

Dar fiecare are ceva bagaj din trecut, el o gagică pe care a părăsit-o după o noapte fierbinte, ea un pretendent afacerist de mare succes care îi este pe plac socrului mare (Dennis Haysbert – The dark tower) pentru că Rob (Marlon Wayans) este un coate goale, un profesor suplinitor cu jumătate de normă.

În ziua nunții, Rob, după o beție cruntă, se trezește în costumul de înotător cu care l-a născut mă-sa, captiv într-un lift. Nu își amintește cum a ajuns acolo, cert este că trebuie să se tireze cât mai rapid spre biserică, altfel dă de dracu.

Din nefericire pentru el, este prins într-o buclă temporală și are la dispoziție doar o oră pentru că după scurgerea celor 60 de minute se trezește din nou în bastonul bleg și gol în același lift, retrăind la infinit aceeași oră.

💭 Comentariu

Este clar că premisa nu-i nouă, copiază Groundhog day, la fel cum au făcut-o multe filme. De fapt, să fiu mai exact, este remake-ul unui film suedez numit Naken, dar aici este pe sistem #blm, sunt actori de culoare în mare proporție, și ăia 3 albi care au roluri mai proeminente sunt niște scursuri ale societății, una-i curvă, alta-i nebună și unu-i ticălos.

Inițial, nici n-am vrut să pierd timp (suplimentar) să scriu ceva despre Naked, evident că-i un jeg de film, dar m-a enervat la culme partea tehnică.

Dacă înțeleg că la comedie subiectivismul este la cote ridicate, la editare n-ai cum să o dai la întors, că este ceva tehnic, ori aici editarea este execrabilă, nici un student la școala de film la primul lui proiect nu ar veni cu un produs atât de prost încropit.

Acum dacă tot m-am pornit, măcar să termin de scris ce îmi trece prin cap.

Am crezut că Marlon Wayans s-a mai maturizat și el, dar degeaba a îmbătrânit, a ajuns la 50 de ani și în continuare se dedă la aceleași scălâmbăieli de prost gust, de nicio maimuță de la Zoo nu s-ar mai amuza.

Sunt rarele filmele de acest gen care nu îmi plac, pentru că premisa asta este una interesantă, indiferent în câte filme o văd, așa că măcar din acest punct de vedere așteptam ceva semi-inteligent din partea lui Naked.

Dar de unde așa ceva?

Întreg filmul se rezumă la Rob alergând în lanterna goală (cu baterii cu tot) prin aceeași mulțime căscătoare de gură de parcă nu știe cum arată al cincilea membru uman cu care gândește cel mai abitir bărbatul.

Așa cum este de așteptat, Rob încearcă să găsească acea combinație perfectă care să-l ducă în decurs de 60 de minute de la hotel până la biserică pentru a rupe blestemul acestei bucle temporale inexplicabile.

Naked este ușurel ca film, doar că eu nu l-am găsit deloc amuzant, lucrul cel mai tragic la o comedie, glumele sunt dintre cele mai simpliste, nu apelează la vreo smucire a creierului, iar tertipul cu Rob gol în lift nu contribuie cu nimic la amuzamentul filmului.

Credeam că noutatea asta va aduce un aer proaspăt unui scenariu fleșcăit, dar deloc, în afară de câteva uitături uimite ale celor din jur la organul adormit, faptul că Rob este cu gaura neagră la soare nu generează comicul anticipat.

Se duce mai mult spre romantic, spre dulcegării adolescentine, că nu contează contul bancar, cât de gras sau anemic este, ci doar dragostea dintre două persoane, dar nu-i nimic care să iasă în evidență.

Totul este plat ca o câmpie, n-are deloc hârtoape de imprevizibilitate și pentru mine este o mare problemă dacă o comedie nu mă face să-mi crăp buzele măcar într-un rânjet forțat, dacă nu în râsete copioase.

🏆 Verdict

Și de final, ce mama mă-sii este cu realizarea tehnică de tot râsul? Pe lângă editarea de toată jena, filmul arată ca și când a fost tras pe casetă VHS și a stat ani buni într-un pod pentru că imaginea este plină de „purici”.

Nu știu cum s-a fraierit Regina Hall să apară în Naked, dar în fine, banii vorbesc.

N-am ce mai comenta despre Naked, îl văd pe la 2 inchi în stare flască.

Măcar are recenzii excelente pe RottenTomatoes.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The unbearable weight of massive talent

The unbearable weight of massive talent, ce titlu talentat și greu de pronunțat, este un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.