The aeronauts

The aeronauts ne readuce pe micul ecran, de data asta, pe Amazon Prime, cuplul Felicity Jones și Eddie Redmayne după ce au jucat împreună în oscarizatul The theory of everything.

Acțiunea filmului prezintă un eveniment real și este plasată, în cea mai mare parte a timpului, în anul 1862 când meteorologul James Glaisher caută cu disperare un balon cu aer cald pentru a se ridica sus, cât mai sus, în vederea efectuării unor experimente ce l-ar aduce mai aproape de o descoperire epocală ce i-ar permite să prezică vremea cu cât mai multă acuratețe.

Dar societatea științifică engleză îl ia la mișto cu prezumtivele lui previziuni asupra vremii și nimeni nu se bagă să-l ajute. Dar iată că pe-un cal alb apare pilotul de baloane Amelia Wren, unul dintre cei mai buni în această meserie periculoasă, care, deși cu multă reluctanță, până la urmă cedează și se angajează să-l ducă pe James dincolo de bariera celor 23.000 de picioare (7.000 metri), record atins de inamicii francezi.

Cei doi se urcă în balonul cel mai mare manufacturat până la acea vreme și începe aventura spre înălțimi inimaginabile și descoperiri neașteptate și prețioase.

Pe parcursul ascensiunii lor se întâmplă fel și fel de evenimente neprevăzute, ba chiar suntem tratați și cu câteva flashback-uri din viața ambilor aeronauți, așa, să ne dăm seama de greutățile pe care le-au avut de înfruntat din partea umanității pentru a se vedea apoi puși în fața unor dificultăți naturale ce par inevitabile și de netrecut.

Filmul prezintă o poveste palpitantă și tensionată, deși practic avem doar doi oameni într-o nacelă în cea mai mare parte a timpului, dar problemele cu care se confruntă sunt numeroase și variate, mereu intervine un alt impediment în calea lor către stele, și mai primejdios decât precedentul.

Unele secvențe vizuale sunt de-a dreptul fermecătoare, priveliștea de la acele înălțimi sunt atât de uimitoare încât îți vor tăia cu siguranță respirația și vei simți nevoia să te dai jos din pat și să te așezi pe podea, să simți că ești în siguranță.

Dar în rest avem parte doar de cei actori în fața unui uriaș ecran verde și se cam vede din plin, restul peliculei arătând ridicol de fals.

Sunteți pregătiți pentru ceea ce urmează? Trageți aer în piept că nu mai rezist și trebuie să-mi dau drumul și cu siguranță o să scap câteva obscenități pe parcurs.

Credeați că Birds of prey, Ocean`s 8, The kitchen sau Hustlers colcăie de feminism infect? Astea-s pistoale cu apă stătută pe lângă acest film.

The aeronauts este CEL MAI INFECT FILM din câte am văzut până acum din punct de vedere al propagandei feministe, al agendei sociale, al căcatului de SJW, a împuțiciunii de diversitate încât, dragii mei, s-a ajuns până acolo încât ISTORIA este schimbată pentru a face loc acestui flagel care a cuprins umanitatea în ultima vreme.

Unu la mână, în balon cu James Glaisher nu a fost Amelia Wren, cucoana este un personaj fictiv, scos din găoaza scenariștilor ce le ține loc de cap, cel care l-a ajutat pe James a fost un bărbat alb pe numele său Henry Tracey Coxwell, dar care a fost șters din istorie de către film fiindcă este bărbat (și alb pe deasupra) pentru a face loc unei femei inexistente, bătându-și astfel joc de memoria acestui om care a avut un rol fundamental în această importantă întreprindere pentru meteorologia modernă.

Doi la mână, ajutorul și prietenul lui James, un indian, este și el inventat, doar de același drag al diversității.

Trei la mână, în scrupuloasa Societate Științifică se plimbă negri și indieni într-un număr atât de mare încât albii devin minoritari. Serios? În 1862? Scenariștilor, să sugeți toiagul lui Mobutu.

Patru la mână, James avea 53 de ani când a doborât recordul altitudinii într-un balon, nicidecum cu 20 de ani mai puțin ca în film, dar nah, era nevoie să fie forțată și o romanță, deși în realitate omul era însurat de aproape 20 de ani.

Mai vreți?

Mai am una.

Cinci la mână, în The aeronauts dialogul abuzează de o expresie scrisă cu evidente tente feministe, se folosește exagerat de mult sintagma: niciun bărbat sau nicio femeie și variațiuni pe aceeași temă, cum apărea în propoziție cuvântul bărbat musai era urmat și de cuvântul femeie, să fie echitabil. Au ținut neapărat să bage în mod egal bărbat și femeie în scenariu, deși puteau foarte bine să recurgă la genericul PERSOANĂ.

Nu se mai poate așa ceva, chiar în halul ăsta s-a ajuns cu valul ăsta de fecale feministe și latrină a diversității încât se schimbă istoria pentru a face loc femeilor și non-albilor acolo unde nu au avut niciun merit? Mi se rupe că este spoiler, dar am vomat (virtual) când James mulțumea la final atât pilotului (personaj feminin inventat), cât și ajutorului de la sol (personaj indian inventat), în loc să mulțumească unor oameni reali care au participat efectiv la reușita misiunii.

Să ștergi din istorie o componentă esențială a acestei realizări epocale pentru că se răzvrătesc fofoloancele în 2019 și dincolo de 2019 că vezi Doamne (bărbat sau femeie) nu se poate să fie 2 bărbați eroi într-un film și să dai uitării soția lui James doar pentru a băga pe gât spectatorilor o poveste de amor forțată??? Absolut dezgustător.

Dacă asta a fost realitatea în 1862, de ce să o schimbi? Vrea și sexul feminin o eroină? Păi să se urce într-un balon și să se ducă unde o vrea, dar nici în halul ăsta să fie inventate femei imaginare pentru a demonstra egalitatea dintre sexe.

Ce urmează? Mihaela cea Bravă în loc de Mihai Viteazul? Ștefania cea și mai Mare în loc de Ștefan cel Mare? Până unde se va merge cu măgăria asta incomensurabilă? Băi retardaților, inventați dracului povești cu femei puternice și cu negri homosexuali și indieni bisexuali și cu ce mai vreți voi, dar lăsați evenimentele reale așa cum sunt ele, că vor fi mulți retardați (și mă doare-n dos dacă se simte cineva lezat) care vor crede că un film ca The aeronauts prezintă evenimente reale și vor rămâne cu impresia că ăsta este adevărul.

Dacă s-ar fi întâmplat invers, o eroină înlocuită cu un pulărău, ar fi izbucnit Al Treilea Tampon Mondial.

Deși ca film în sine nu merită nota asta (i-aș fi dat un 6 dacă era ceva total inventat, o poveste scrisă de la 0 bazată pe nimic real), dar pentru direcția abominabilă pe care producătorii au decis să o urmeze ia un 0, că nu pot să îi dau notă negativă.

0 out of 5 stars (0 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Le comte de Monte-Cristo

Le comte de Monte-Cristo

Le comte de Monte-Cristo este o poveste nemuritoare așa că la câțiva ani mai vine …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *