The man from Toronto

Netflix ne aduce cu surle și trâmbițe filmul The man from Toronto, o producție ce părea interesantă în stadiul ei incipient, când distribuția era alta decât cea finală care a apărut pe ecrane.

 

🎬 Premisă

În The man from Toronto îl avem pe Teddy (Kevin Hart – Night school) un ratat în toate cele, mai puțin la capitolul femei, punând mâna pe-o frumusețe divină drept soție.

Teddy al nostru-i un tăntălău de manual, nu este în stare de nimic în carieră, dar vrea să uite de toate necazurile ducându-și soția într-o vacanță aniversară.

De aici ghinionul se va ține scai de el pentru că încurcă adresele și este confundat cu un asasin notoriu, recte The man from Toronto (Woody Harrelson – Venom: Let there be carnage).

Neavând de ales, Teddy se preface că este un criminal legendar pentru a nu ajunge să guste pământul jilav.

Dar asta atrage atenția nedorită a celui care poartă titulatura de The man from Toronto care nu este deloc mulțumit că un papă lapte i-a subtilizat identitatea, de fapt renumele, și îi tăvălește buhul cucerit cu atâta trudă.

Ceea ce urmează este clasica peliculă de comedie/acțiune în care de bază este inversarea de identități.

 

💭 Comentariu

Inițial, voiam să-i fac o recenzie video acestui film, dar m-am răzgândit pronto după ce am urmărit vreo 20 de minute și cu greu m-am urnit să-i fac și una scrisă.

De ce? Pentru că The man from Toronto este o producție fără gust, cu un scenariu extrem de insipid și o acțiune banală și chiar sforăitoare pe alocuri.

Comedia se rezumă la eternele gaguri marcă înregistrată Kevin Hart care interpretează fix, dar fix, același rol ca în toate comediile sale.

Trup mic, gălăgie mare, la asta se rezumă clasica semnătură a lui, același tăntălău împiedicat, un încurcă lume de nota 10 care reușește, cumva, să iasă mereu din pocinoage, nu că l-ar duce capul, ci pentru că așa dorește scenariul.

Înțeleg de ce Jason Statham s-a retras din acest proiect, el trebuia să fie The man from Toronto. Pentru că filmul este PG13, deși ar fi trebuit să fie R, astfel acțiunea este extrem de diluată pentru a se plia pe o audiență cât mai largă.

Ca atare, toate exploziile zgomotoase, pumnii țintiți în moacă, gloanțele șuierătoare și accidentele auto au un efect minim asupra protagoniștilor care-s parcă invincibili în afară de momentele cu efect comic.

Vai de mine, cât de nasol se vede acțiunea în The man from Toronto, efectele speciale sunt groaznice, secvențele de luptă sunt haotice, scenele care îl aveau pe Woody în prim-plan sunt scuturate zdravăn pentru a ascunde dublura acestuia pentru că Woody la 60 de ani nu putea să realizeze schemele respective.

Și acțiunea este copilărească prin nerealismul ei, adică oamenii sunt loviți de mașini în plină viteză și tot ce pățesc nasol este niște praf adunat pe haine, în rest n-au nici pe dracu.

Aceeași întrebare. De ce? Pentru că ar fi trebuit să fie un film matur, nu unul infantil în care personajele sunt înconjurate de bula invizibilă a protecției scenaristice.

Am urmărit filmul printre picături, cu el pe fundal, pentru că și așa replicile nu au nimic profund în ele, să fiu atent în permanență, iar acțiunea putea fi și ascultată, că vizual mai mult enervează decât distrează.

De asemenea, cum puteam să uit de evoluția personajelor care n-are absolut nicio logică?

Se transformă cei doi miraculos pe parcursul câtorva zile, de am rămas cu ochii încrucișați pentru că sinapsele mi-au dat cu ecranul albastru al morții, cedând psihic.

Dacă puteam trece cu vederea glumele răsuflate și acțiunea belită de orice dram de distracție, nu pot face asta cu abisala și ilogica schimbare fundamentală a comportamentului celor două personaje principale.

🏆 Verdict

Știu că nu a fost menit să fie luat în serios, dar The man from Toronto putea depune un efort un pic mai mare să facă oleacă de contact cu inteligența pentru că nu merită a fi urmărit decât ca zgomot de fond.

Povestea este cea văzută de un milion de ori, acțiunea este cel mult mediocră, dar filmată prost și smucit, efectele de mâna a doua și, cel mai urât, chimia dintre cei doi actori este lipsă la apel.

Avându-l în minte pe Jason Statham în rolul criminalului, îmi dau seama că s-ar fi potrivit mult mai bine cu Kevin Hart în această pereche neconvențională. Plus că are și un fizic mai atletic decât Woody cel lemnos.

Filmul pare o temă nefinisată, făcută în noapte de dinaintea termenului de predare și se felicită că a reușit să primească notă de trecere, deși putea fi un film mai bun de atât, amuzant și relaxant.

Ce să faci? Nu mai zic nimic, pe The man from Toronto îl azvârl în grămada abundentă de filme irosite, de categorie C, dar cu actori de renume, și nu am cum să-i retez mai mult de 4 degete.

Dacă ați văzut precedentele două filme regizate de Patrick Hughes, adică Hitman`s wife`s bodyguard și The hitman`s bodyguard, atunci gândiți-vă pe astea, dar fără comedia cât de cât amuzantă și fără chimia dintre personaje și veți obține The man from Toronto.

 

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Prey

Mă rog ca Prey să fie un film bun pentru că trailerele nu mi-au dat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.