The old man and the gun

PRI 024 – The old man and the gun

The old man and the gun  a fost o surpriză destul de plăcută pentru mine pentru că nu mă așteptam la prea multe lucruri interesante din partea filmului, mai ales că premisa este îndreptată spre o audiență mai venerabilă.

Acțiunea este plasată în anii 1980 și îl are în prim-plan pe  Robert Redford (A walk in the woods, Butch Cassidy and the Sundance Kid, All the president`s men), care este Forrest Tucker, un senior trecut binișor de pragul vârstei a treia care în loc să stea liniștit la casa lui îi arde de jefuit bănci. Dar nu o face așa cum suntem noi obișnuiți, cu scandal, împușcături, dărâmat de clădiri, furat de seif, plimbat cu el pe stradă legat de spatele mașinii.

Nu, nici pe departe, Forrest este un gentilom, cere politicos banii, este mereu cu zâmbetul pe buze, are o vorbă bună la el, ți-e mai mare dragul să îi dai banii pentru că nu este deloc amenințător și se comportă ca un gentleman.

Într-una din numeroasele lui escapade, cu poliția pe urme, o întâlnește pe la fel de venerabila Jewel (Sissy Spacek) și între cei doi se înfiripă o relație, hai să nu îi zic de dragoste, ci mai mult de alungare reciprocă a singurătății pe ultima linie dreaptă a vieții.

The old man and the gun jonglează între cele două fire narative, ba mai jefuiește Forrest o bancă (nu pentru că are nevoie de bani, ci pentru că asta îl face fericit), ba mai stă la taclale cu Jewel, în timp ce pe urmele lui se află John Hunt (Casey Affleck), dornic din cale afară la început să-l prindă pe bătrânelul evaziv.

Este un film calm, molcom, care nu se grăbește nicăieri, și te poți relaxa pe deplin urmărindu-l, nu are îmbârligături de rămâi fără mască de oxigen pe moacă, nu are violență, este pur și simplu o poveste despre a face ceea ce îți aduce fericire (chiar dacă aici este vorba despre ceva ilegal).

Devine un pic repetitiv prin prezentarea laitmotivului de câteva ori, dar cum ăsta este stilul la care a aderat filmul, nu prea am cum să îi scot ochii pentru așa ceva.

Nu ai cum să nu suspini un pic știind că este vorba despre unul din ultimele filme ale lui Robert Redford care face un rol excelent, plin de carismă. Probabil ultimul său rol principal.

The old man and the gun este un film făcut în stilul clasic, al anilor 60-70, și recomand să îl vedeți nu când sunteți obosiți pentru că puteți adormi la el, dar nu că este plictisitor, ci pentru că este atât de lin și de suav încât funcționează ca un cântec de leagăn.

Nota 7.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Challengers

Challengers

Am trecut de calificări și am ajuns pe tabloul principal al filmului Challengers, unul care …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *