Ticket to paradise

Ticket to paradiseEste o atât de pronunțată penurie de filme la cinema încât m-am târât să văd Ticket to paradise, o comedie romantică, adică fix unul dintre genurile care nu mi-s deloc pe plac.

 

🎬 Ticket to paradise – Premisă

Povestea din acest film nici că putea fi mai șablon de atât, un cuplu divorțat este nevoit să facă pace pentru a participa la nunta fiicei lor.

Dar cum despărțiții sunt interpretați de către Julia Roberts (Wonder) și George Clooney (The midnight sky), ar trebui să fie evident că separarea lor nu a fost una amiabilă.

Așa că acești doi ofuscați și invidioși trebuie să ajungă la un consens pentru a se suporta unul pe celălalt.

De ce? Pentru că nu le convine deloc de viitorul ginere care, din punctul lor de vedere, nu se ridică la nivelul prețioasei lor odrasle.

Fata este licențiată în drept, are un viitor strălucit în față, iar el este doar un cultivator de alge marine, departe de aspirațiile ei.

Nunta se apropie, așa că inamicii David și Georgia se cărăbănesc tocmai în Bali pentru a încerca să spargă căsătoria și să o aducă pe fata lor înapoi în State.

 

💭 Ticket to paradise – Comentariu

Sper să nu mă blamați prea mult dacă voi scrie tâmpenii despre film, dar Ticket to paradise este cel mai clișeic film romantic din câte se putea, cu cea mai previzibilă poveste posibilă și un fir narativ extrem de simplist și liniar, fără nici cea mai mică surpriză.

Din start știți către ce se îndreaptă, intuiți imediat finalul, iar scenariul nu depune niciun un efort pentru a vă demonstra că vă înșelați.

Ce să mai, dacă ați văzut vreun film din categoria rom-com de pe la începutul anilor 2000, atunci cu siguranță l-ați văzut și pe ăsta pentru că nu marchează niciun gol în poarta originalității.

Dacă nu v-am înecat corăbiile până acum și încă mai vâsliți alături de mine, v-am păcălit.

Într-adevăr, Ticket to paradise este tot ce am scris mai sus, dar este și al naibii de fermecător și amuzant.

Iar asta se datorează în totalitate cuplului Roberts-Clooney care are o chimie de l-ar impresiona până și pe Walter White.

Glumele sunt unele venite cu poșta, le vezi de la mare depărtare, deloc impresionante ca nivel de intelectualitate, dar livrate de ei, de un George Clooney șarmant ca în vremurile bune și de o Julia Roberts încântătoare ca întotdeauna, se transformă într-un recital amuzant până la lacrimi.

Cei doi se simt atât de bine împreună și transmit o stare de bună dispoziție de dau impresia că s-au regăsit în vacanță în aceeași locație și au zis să o pună rapid de un film.

Chiar dacă rolurile sunt ușurele și nu le solicită talentul imens, se vede că sunt profesioniști până-n măduva oaselor pentru că nu-și telefonează partiturile și au tratat cu seriozitate interpretarea unor personaje mature, dar care se comportă ca niște copii de grădiniță la groapa cu nisip.

Asta pentru că sunt două firi total opuse a căror unică plăcere este să se împungă reciproc tot mai mult și mai acid și mai ofensiv, dar nu la nivel grosolan, ci în limitele unui PG13.

Ticket to paradiseElementul principal al umorului rezidă în contradicțiile fulgerătoare care ne inundă constant, una spun personajele acum, ca peste 2 cadre să fie total contrazise de adevăr.

Trebuie să recunosc că după Badman, care rămâne imbatabil, acest Ticket to paradise este a doua cea mai amuzantă comedie pe care am văzut-o anul acesta.

Este suficient să urmăriți trailerul pentru a vă da seama la ce se rezumă aproape tot filmul.

Punctul slab al producției este reprezentat de partea romantică, de aia se numește rom-com, când se termină comedia începe romantismul și aici a fost așa, mai meh, clasica dulcegărie utopică, un vis frumos cu ochii deschiși care prezintă prea optimist evoluția unor relații.

Asta, coroborat cu ce am scris la început, mai taie din farmecul ubicuu și mi-a mai temperat strălucirea din ochi și emoția din suflet.

Dar ajunge cu atâta negativism, Ticket to paradise contracarează cu o imagine de paradis, Bali (de fapt Australia, că acolo a fost filmat) ne aduce niște peisaje de vis, cu adevărat feerice, dovadă că nu trebuie să mori pentru a ajunge în rai, este suficient un bilet de avion.

Ah, să nu uit, pentru un dinozaur antediluvian ca mine, a contat foarte mult și coloana sonoră formată din piese considerate acum învechite pe care puteai dansa fără să te dai cu capul de pereți sau să te lauzi cu twerkul sexos că altceva nu mai știi.

 

🏆 Ticket to paradise – Verdict

Ori nu sunt eu prea obișnuit cu comedii romantice, ori acest film chiar este plăcut de urmărit, cert este faptul că Ticket to paradise m-a surprins pozitiv, băgându-mi-se pe sub piele și încălzindu-mi inima.

Uneori avem nevoie și de asemenea filme, simple și nesimandicoase, care au menirea doar de a te distra, nu au agende socio-politice (este trist că asta a ajuns o laudă), tot ce bifează pe lista de rezolvat sunt comedia șugubeață și buna dispoziție.

Desigur, fără Julia Roberts și George Clooney nu cred că ar fi avut același farmec, dar ăsta este meritul celor care i-au ales pentru aceste roluri.

Nu mai are rost să pomenesc de inerentele mesaje despre iubire și alte lucruri lacrimogene, că deja le știți mai bine ca pe Tatăl Nostru.

Totuși, nu cred că va scăpa de anumite critici care-s la modă pentru că filmul este foarte alb și foarte heterosexual.

Recomand să urmăriți și genericul de final care prezintă bloopere din timpul filmărilor, unele mai ilare chiar decât poantele care și-au găsit loc în varianta finală pentru că actorii au improvizat foarte mult și se vede că s-au distrat din plin.

N-o să câștige vreun premiu acest film, dar va cuceri inimile spectatorilor. Și asta este suficient.

Hai că mi-a venit barca să mă ia de aici și am de urcat la bord 8 kilograme de alge marine.

4 out of 5 stars (4 / 5)

Recenzie video:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Clerks

Clerks

Un oarecare Kevin Smith spărgea pușculița pentru a face primul său film de lungmetraj intitulat …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.