Tik Tok

Tik Tok, și Trump face bum auzind de numele acesta, este un film asiatic (o coproducție China-Coreea de Sud) care n-are nicio treaba cu infama aplicație destinată retarzilor loviți de lobotomie, ci pare mai degrabă un amalgam de idei preluate din universul benzilor desenate, deopotrivă Marvel și DC, dar universul uman, fără ființe cu superputeri.

Filmul este atât de obscur încât nici nu există pe RottenTomatoes, iar pe IMDB are 4 recenzii, nici măcar cei care au făcut filmul nu s-au sinchisit să-l laude. Asta nu înseamnă neapărat că este prost.

Intriga nu este complicată, un țăcănit  ce numără de ceva vreme cei patru pereți ai camerei sale capitonate, mare parior și purtător de mască, dar nu din asta anti-Covid, ci pentru că nu-i tocmai Făt-Frumos, pune la cale un plan diabolic cu bombe prin care vrea să arunce în aer un stadion de fotbal. Nu fotbal american ca în The dark knight rises, ci fotbal adevărat.

Așa că un căpitan de poliție, Jiang, o ia de mânecă pe psihologul țăcănitului, o tinerică pe numele ei Yang, și o aruncă în cușca leului să afle de la nebun unde sunt plasate bombele.

Da, știu, aduce cu The silence of the lambs, doar că aici se înfruntă Cla Ry Ce și Han Ni Bal.

Povestea pare îmbârligată la prima vedere, dar în ciuda turnurilor bruște pe care le ia, filmul Tik Tok este destul de previzibil, că până și protagoniștii se miră de ce în anumite momente le este atât de ușor să afle anumite chestii.

Vrea să pară mai inteligent decât este, băgându-ne pe gât mai mult decât putem înghiți, și scenariul se complică inutil pentru binele său, ar fi trebuit să rămână la o banală acțiune explozivă și atât.

Apropo de acțiune, Tik Tok nu duce lipsă de așa ceva, nu dărâmă vreun standard de calitate, dar odată pornit cronometrul, filmul intră într-o stare permanentă de agitație de te fâstâcește și pe tine și îți vine să iei ceva să îți ocupi mâinile, să nu pară că stai de pomană.

Avem urmăriri nebune în mijlocul unui stadion arhiplin (imagine rară în zilele lui 2020) sau lupte crâncene cu carne de tun fără număr, ba chiar ne arată și o secvență-n lift a la Captain America, să nu se supere MCU că filmul fură doar din DC, mai explodează când și când câte o bombă, să nu uităm care este subiectul principal al filmului. Una peste alta, chiar dacă unele efecte arată ridicol de prost (le trec cu vederea că n-a avut buget de 200 milioane de dolari, Wonder Woman 1984, s-aude până la tine?), filmul nu te lasă să te plictisești.

Știu că n-o să vă uitați la el, așa că-mi permit un mic spoiler pentru că a venit ca un baros peste fluierul de la picior, se trezește brusc un personaj să ne spună pentru cine a lucrat în USA. Surpriza a fost atât de mare încât m-am trezit urlând mirat la ecran: „Ce-ai zis, mă?”. Jur că scenaristul a anticipat această reacție, pentru că personajul parcă a răspuns la întrebarea mea, repetându-mi acel amănunt care plasează acțiunea filmului în universul MCU.

Cine este interesat de filmele sud-coreene îl va recunoaște în rolul lui Jiang pe Lee Jung-jae (The sixth finger, Along with the Gods, Deliver us from evil).

Nu-i cine știe ce mare brânză de capul lui Tik Tok, eu l-am consumat mai mult curios de numele său, că oricum ăsta este singurul Tik Tok pe care pun ochii, dar nici nu pot spune că m-am deranjat prea mult la stomac că l-am urmărit.

Pare un film făcut de un Michael Bay dar care nu a primit bani pentru jucăriile lui explozive, ca atare nici nu merită mai mult de 5 pungi de semințe de spart la meci. Încă se mai regăsește pe Netflix dacă sunteți interesați.

2.5 out of 5 stars (2,5 / 5)

https://www.youtube.com/watch?v=x4iJSgz6srU

Link IMDB

About admin

Check Also

Kahaani 2

Kahaani 2

După excelentul Kahaani din 2012 iată că patru ani mai târziu a apărut Kahaani 2 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *