Transformers: Revenge of the fallen

Transformers: Revenge of the fallenCum primul Transformers a supt peste 600 de milioane dolari la box office, evident că a venit Transformers: Revenge of the fallen, continuarea inevitabilă a francizei.

 

🎬  Transformers: Revenge of the fallen – Premisă

Aparent, tinichelele gigantice înarmate și venite de pe altă planetă nu ne vizitează pentru prima oară.

Au sosit acum zeci de mii de ani și au intrat în hibernare așteptând momentul prielnic să se înfrupte cu energon și să facă prăpăd pe Terra.

Cel puțin așa cred, că nu mai rețin mare lucru din premisa filmului pe care l-am văzut acum două zile.

Ideea este că Sam (Shia LaBeouf – The tax collector) și gagică-sa Mikaela (Megan Fox – Midnight in the switchgrass) sunt prinși, din nou, într-un război mecanizat de amploare în care șansele de supraviețuire ale umanității tind spre zero.

Dar nu vă speriați așa de rău de vă îngheață antigelul, că la datorie se prezintă Optimus Prime (voce Peter Cullen – Bumblebee) care se jură pe mă-sa platinată că își va da ultima suflare apărând Terra.

Iaca așa ne înfruptăm cu un nou scandal interplanetar în care la mare căutare sunt steluțele și scânteile.

 

💭 Transformers: Revenge of the fallen – Comentariu 🍿

Ay, ay, ay, mamacita, ce pârnaie de film este acest sequel.

Încă din start m-a zgâriat pe creier o întrebare la care aștept un răspuns de la cei care îl cunosc:

De ce mama naibii roboții scot aburi pe gură când „vorbesc‟ atunci când afară este frig?

Că n-au suflu, nu folosesc oxigen, nu inspiră și nici nu expiră, dar scot rotocoale de zici că-s cubanezi pufăind trabucuri.

Am uitat rapid întrebarea asta deoarece Revenge of the fallen a reușit să mă enerveze cu un talent ieșit din comun când în peisaj a apărut mamițica lui Sam.

Și ea fură lumina reflectoarelor mai mult de 30 de minute cu zbânțuiala ei drogată prin campusul universitar al fiului ei pe care îl face de baftă în fața tuturor bunăciunilor care râd, și mai rău, de el.

Filmul este absolut execrabil în ceea ce privește umorul tâmpit.

Din nefericire, nu s-a terminat chinul odată cu dispariția mamei afumate pentru că locul ei a fost luat de niște roboți poate mai iritanți ca ea.

Unii cu voce și alură de retardați care și pe mine m-au făcut să mă simt ofensat de cât de penibili erau prin folosirea unui limbaj nepotrivit cultural tangențial cu rasismul și xenofobia.

De fapt, mai toate personajele recurente parcă au trecut printr-un puternic proces de lobotomizare pentru că  au atitudini, mentalități și comportamente prostești de nu-mi venea să cred că-s aceleași din Transformers.

Plus că scenariul este gogoman de nu-i adevărat în ceea ce privește simulacrul de logică.

Erau scene oripilante pentru creier, nu înțelegeam cum a reușit Mikaela să treacă prin securitatea aeroportului cu un robot dosit în valiză când pe mine nu mă lasă să trec nici cu un dop de apă.

Și cum aia mă-sii americanii sunt capabili să depisteze o dronă miniaturală în formă de libelulă sfrijită a rușilor, dar nu văd ditamai roboții care planează deasupra stratosferei?

Transformers: Revenge of the fallen

 

Mda, Revenge of the fallen este un dezastru complet în ceea ce privește calitatea scriiturii, până se ajunge la acțiune deja creierul amorțit a reușit să-și răspândească sictireala prin întregul corp.

Astfel, nici nu am putut să mă bucur de partea cu scandal care este una ce merită epitete pline de lauri, ca toate filmele din această franciză.

Nu prea am ce comenta negativ când vine vorba de confruntări armate pentru că aici Michael Bay, poreclit și Hitler de USA, excelează la acest capitol.

Da, știu, la el și rahatul explodează în milioane de licurici incandescenți când atinge suprafața budei, dar este un lucru cu care m-am obișnuit, așa că nu mă mai deranjează atât de mult.

În schimb, dialogurile sunt atroce, absolut atroce, iar sugestiile sexuale depășesc limita bunului simț.

Oricât de mult aș aprecia un trup bine format aflat în posesia sexului frumos, totuși, nici chiar în halul ăsta de libidinos nu-s ca Bay care se bagă cu camera de filmat în toate cotloanele domniței Mikaela.

Bine, la drept vorbind, din lipsa altor talente, celor actoricești, cu ce să impresioneze și Megan Fox?

 

🏆 Transformers: Revenge of the fallen – Verdict 👍 sau 👎?

N-am cum să iert filmul pentru povestea mai subțire ca hârtia igienică la curul al doilea deoarece nu pot trece peste absurdul grotesc al unor scene.

Acum serios vorbind, cum pot să reacționez altfel decât vomitiv când am de-a face cu roboței futăcioși care se mai și bășesc în semn de mare respect pentru audiență?

Revenge of the fallen este un film tâmp ca scenariu, dar tâmp nene, însă distractiv spre final atunci când scoate la înaintare armele grele. Dar este mult prea puțin și mult prea târziu.

Durează excesiv de mult, deoarece se pune accent inutil în prima parte pe un umor juvenil de cea mai proastă calitate.

Și asta mi-a scăzut interesul atât de mult încât nu am putut să mă bucur de spectacolul grandios din punct de vedere al acțiunii fulminante și impresionante din partea secundă.

Se vede nemaipomenit, se aude excelent (are nominalizare la Oscar aici) și locațiile exotice sunt superbe.

Dar cam atât, deoarece în rest se gândește extrem de puțin în acest film.

După un prim Transformers care mi-a plăcut, am sărit în tabăra adversă, lui Revenge of the fallen o să-i trântesc în cap 4 bolovani uriași de piramidă.

2 out of 5 stars (2 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Roar

Roar

Roar nu este vorba despre melodia lui Katy Perry, ci despre un film bizar din …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *