Transformers

TransformersȘi iată că am avut tupeul să intru în Transformers, franciza destul de hulită care poartă pecetea lui Michael Bay (The rock).

 

🎬  Transformers – Premisă

Deja povestea este cunoscută, că am prezentat-o anterior în The Transformers: The movie.

Pentru cine nu s-a încumetat la acea animație, atunci voi pomeni pe scurt ce se petrece aici.

Undeva, departe, zace o planetă Cybertron distrusă de război.

Sursa de energie a ei, de fapt a întregului univers, se află într-un cub omnipotent care s-a pierdut în spațiu.

Da` nu-i chiar lipsă la apel, că s-a pripășit pe Terra. Că unde altundeva?

Și după el vin și băieții buni, colorații Autoboți, dar și ăia răi, negrii Decepticoni.

În peisaj apar și umani, adolescentul Sam (Shia LaBeouf – The Peanut Butter Falcon), care are ceva legături genealogice cu acel cub, și Mikaela (Megan Fox – Rogue), bunăciunea prezentă doar să ne clătim ochii libidinoși.

 

💭 Transformers – Comentariu 🍿

Nu este un mare secret că Bay a fost făcut cu ou și cu oțet de către critica de pretutindeni pentru filmele sale din această serie. Dar audiența le-a apreciat. Până la un moment dat.

Ei bine, Transformers chiar mi s-a părut a fi un film bun ca producție blockbuster de vară menită doar să te relaxeze pentru vreo două ore jumătate.

În mod cert, că n-o s-o ridic chiar în toate slăvile, pelicula este una tâmpă de-ți bubuie bujia, fiind plină de inconsistențe logice, erori de continuitate, decizii bolunde și scene inutile.

Dar oferă o doză energizantă de distracție la puterea a opta și acțiune cât cuprinde, fiind bine cunoscut fetișul lui Bay pentru tot ce înseamnă militărie.

Iar asta se traduce printr-o invazie previzibilă de vehicule armate de tot soiul care vor bubui în cele mai spectaculoase și scânteietoare moduri posibile.

Că doar nu v-ați fi așteptat ca Bay doar să facă paradă cu ele fără să le zvârle exploziv în aer în toate direcțiile la cea mai mică atingere de glonț penetrant de blindaj.

Încă nu a ajuns să exagereze cu asemenea scene, pare un adolescent care abia descoperă sexul și o ia mai domol, să nu aibă probleme cu ajunsul mai devreme la destinație.

Dacă tot am alunecat pe o pantă mai deochiată, zic să continui cu o exprimare potrivită mai degrabă programelor cu bulina roșie.

Trebuie să recunosc că primele transformări ale lui Optimus Prime din mașină în robot și invers m-au cam făcut să dau la pompă și să scap ulterior și niște ulei pentru că sunt bine executate din punct de vedere tehnic.

Transformers

 

Transformers merită urmărit, chit că doar pentru desfășurarea de forțe la nivel vizual, filmul arătând foarte bine chiar și azi, la 16 ani de la lansare.

Pff, când a trecut atâta vreme? Că am ruginit și eu între timp de atunci.

Având în vedere ce personaje mecanizate imense avem în film, nu este de mirare că distrugerile sunt unele apreciabile.

Mai nimic nu rămâne în picioare când pachetele de șuruburi, piulițe și prezoane se pun pe bumbăcit.

Fie roboții se fac praf și pulbere între ei, fie culcă la pământ vehicule, clădiri și alte construcții edilitare de dimensiuni considerabile.

Culmea, că nu mai rețineam cine știe ce filmul, nu avem deloc plasări nesimțite de produse.

Nu am remarcat prea multe, iar cele prezente sunt pentru câteva fracțiuni de secundă, nu se insistă pe el încât să devină prea evidente și să enerveze.

În schimb, dincolo de multe momente aiurite ale scenariului, m-a sâcâit la culme umorul infantil și imbecil care n-are ce căuta într-un asemenea film.

Dacă era vreun samsar răspunzător de acest film, l-aș fi rugat să dea kilometrajul, mă rog, cronometrajul înapoi cu vreo 30-45 de minute și să mă scutească de scene precum ditamai roboții în grădină dar nu-i simte și nu-i vede nimeni.

 

🏆 Transformers – Verdict 👍 sau 👎?

Aș putea, dacă aș vrea, să arunc la fiare vechi filmul pentru că, luat la puricat, nu emană semne de inteligență în cea mai mare parte.

Însă nici nu a fost asta intenția principală, deși se putea și ceva cerebral la o adică, s-a dorit a fi o oază de evadare din cotidian, fără multe contorsionări neuronale.

Și pot spune că i-a reușit într-o proporție satisfăcătoare și mi-a adus bucurie în suflet ca atunci când comand o porție medie de cartofi și primesc, din greșeală, la aceiași bani, una mare.

Nu face bine fluxului sangvin, că înfundă țevile, dar tot mă extaziez ca un copil mic la vederea unei jucării mult dorite.

Că se insistă prea mult pe oamenii neinteresanți, este adevărat, voiam să urmeze calea aleasă de animație în care carbonicii abia dacă și-au lăsat o urmă pe celuloid.

Dar pesemne că ar fi plictisit un film numai și numai cu roboți care vorbeau când ca academicieni „nobelizați‟, când ca „gangsta‟ cu turul pantalonilor la glezne.

Mă ia cu frisoane când știu că mai urmează alte trei filme și o să-mi sece inspirația cu privire la comentarii, așa că bag viteză de aici să păstrez niște expresii fâșnețe și pentru celelalte producții.

Nu înainte de a înghiți 8 analgezice să-mi fac curaj pentru ceea ce vine la cotitură.

 4 out of 5 stars (4 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

A man of reason

A man of reason

A man of reason (Bohoja) vine din Coreea de Sud și vrea să ne încânte …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *