Attack

Zee5, un serviciu de streaming indian, a lansat Attack, un film de acțiune care mi-a atras atenția prin premisa amalgamată care împrumută elemente din alte filme celebre.

🎬 Premisă

Arjun Shergill (John Abraham – Satyameva Jayate) este un soldat indian dedicat trup și suflet țării sale pentru care ar face orice dacă îi este cerut/ordonat ajutorul. Gagiul este o stâncă impenetrabilă pe câmpul muncii, așa că medaliile metalice de la piept devin un pericol pe timp de furtună.

Însă cum inima are o minte proprie, Arjun este lovit de atacul iubirii când o ochește drăgăstos pe Ayesha (Jacqueline Fernandez – Baaghi 2), o însoțitoare de zbor care-i cade cu tronc.

După colajul nelipsit cu evoluția poveștii lor de dragoste intră în scenă, tulburător și dramatic, premisa filmului.

Arjun este implicat într-un atac terorist și rămâne paralizat din gât până la picioare.

Jelanie și boceală pe mă-sa care n-are ce să facă, revine la perioada când avea grijă de un bebeluș, pentru că asta este Arjun acum, o vegetală pișăcioasă.

Însă armata n-a terminat cu el, vrea să-l upgradeze și să-l transforme, cu ajutorul tehnologiei, într-un super soldat capabil de a pune capăt, de unul singur, unui alt atac terorist care amenință inima Indiei.

💭 Comentariu

Imaginați-vă ce ar ieși dacă Rambo și Captain America, într-un moment libidinos de slăbiciune, și-ar combina sucurile vitale?

Ei bine, avem răspunsul, se va naște Arjun, un super soldat care este un fel de Rambo pe steroizi (de fapt, și mai mulți steroizi) care poate face același lucru cât este ziulica de mare.

Attack este genul de film care era la modă în tinerețile monștrilor sacri ai acțiunii, Stallone și Schwarzenegger, adică bătaie multă, actorie puțină și minte ioc.

Tocmai de asta l-am și văzut, duc lipsa unor filme tâmpe macho, simple și la obiect, care n-au treabă cu logica sau contextul social și vor să livreze un singur lucru: acțiune pe bandă rulantă.

Și Attack asta face. Nu vă imaginați că vine cu ceva revoluționar, este un conglomerat de inspirații, să le zic așa, din o grămadă de filme hollywoodiene.

Deja am pomenit 2 dintre ele, dar se regăsesc elemente specifice, ușor recognoscibile, unor filme precum Terminator 2 (are o secvență șutită cu nerușinare), Upgrade (conceptul de bază este împrumutat de aici) sau Hardcore Henry (prezintă o scenă first person shooter care aduce aminte de acest film).

Avantajul lui Attack este că nu durează mult, de aceea sunt tăiate secvențele dansante, dar rămâne muzica, însă una bine implementată în firul narativ, nu întrerupe curgerea acțiunii, în ciuda unei bucăți consistente care amestecă romantismul cu dramatismul, bucată premergătoare transformării lui Arjun în Super Arjun.

Mi-a plăcut faptul că filmul este foarte personal, mizele puse în joc sunt mari și distructive, dar ceea ce dă viață conflictului este confruntarea dintre două firi total opuse, întregul plan de distrugere a Indiei este sintetizat la o bătălie intimă între doi inamici cu vechi ștate de plată pe câmpul de luptă.

Attack pierde destul de mult timp până când se pune pe propriile picioare, începusem să devin nerăbdător pentru că mă săturasem de lupta intrinsecă a personajului cu proprii săi demoni.

Dar și când se pune pe rasolit nătăfleți teroriști, să te ții neică bine, că începe măcelul violent.

Îi pârlește Arjun de le merg fulgii. Și unde le merg fulgii, li se duc și brațele, și picioarele, și capetele, într-un stil de tip grotesc smucit, îți arată masacru, dar pentru câteva cadre scurte, să nu te oripileze complet.

Efectele speciale nu-s punctul forte al filmului, crește rata șomajului mai ales când vine vorba de fum și flăcări, dar nu într-atât de mult încât să deranjeze vizual.

A crescut mare John Abraham și pe actorie, se vede că evoluează și că devine mai bun, este un fel de Dwayne The Rock Johson, care a pornit cu mușchi mulți și actorie puțină și, între timp, și-a dezvoltat și partea deficitară.

🏆 Verdict

Nu vă așteptați acum la vreo capodoperă de povestit la focul sobei, că nu-i chiar așa, Attack este un film de acțiune și atât.

Poate o fi vreo reușită astronomică pentru India, ceea ce pot înțelege, că are un aer profesionist, fiind implicați și holywoodieni în realizarea filmului, dar per ansamblu, este o producție banală, exagerată și totalmente neverosimilă.

Dar pe mine m-a distrat copios, făcându-mă nerăbdător pentru Attack: Part two (unde presupun că Arjun își va atinge potențialul maxim), pentru că acest film este doar partea întâi, cum a aflat fraierul de mine abia la final.

M-au amuzat review-urile de pe IMDB care scaldă filmul în 9 și 10, dar n-are rost să vă luați după ele, nu-i chiar așa bun Attack. De fapt, nici pe mine nu trebuie să mă băgați în seamă când apăs de 6 ori pe detonator, vă las să vă convingeți singuri.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Chor nikal ke bhaga

Chor nikal ke bhaga

Când mă plictisesc dau drumul Netflixului prin curte, sigur îmi găsește o jucărie interesantă. Acum …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *