Becky

Am tras-o-n țeapă pe Becky, o producție recent apărută pe micile ecrane disponibilă pe Apple TV. Hm, nu este primul film disponibil pe Apple TV care are durata de 93 de minute, cel puțin alte două filme recent urmărite au avut același număr de minute. O fi vreo regulă pentru regizori?

Dar divaghez, să nu uit de Becky, un film ce nu dă pe dinafară de originalitate în care acțiunea se petrece într-o singură locație izolată, în mijlocul naturii, într-o cabană.

Aici vor să își petreacă niscai timp liber Becky (o adolescentă morocănoasă și țâfnoasă în draci, de doar 13 ani, jucată de Lulu Wilson – Ouija: Origin of evil, Annabelle: Creation, Ready player one) și tatăl ei.

Ce? V-ați fi așteptat la o familie completă? Păi altfel de ce ar fi fost adolescenta cu hormonii aflați într-o permanentă mișcare browniană? Mama culege flori în Rai, așa că tatăl culege și el altceva, o nouă mămică, dar care vine la pachet cu un puradel.

Și să nu comenteze careva că vai, așa și pe dincolo, noul cuplu este inter rasial. Nu are relevanță în film, dar uite așa, de al naibii pomenesc, să fiu la modă.

Asta mică răzgâiată azvârle cu fulgere oculare în noua familie, de parcă ar fi vreo invazie nazistă, nu doar o nouă iubire pentru tac-su încă tinerel.

Apropo de invazia nazistă, asta este și premisa din Becky, pentru că vacanța asta stânjenitoare le este întreruptă de o trupă de neo naziști condusă de nimeni altul decât Kevin James.

Da, ați citit bine, cel din Paul Blart, Pixels, Hitch, Grown ups și serialul The king of Queens care a ars-o numai în roluri comice. Nu știu cum s-au gândit producătorii taman pe el să îl distribuie în rol de neo nazist, scursura pământului, pentru că nu prea se pupă în rol din cauza impresiei create de el de-a lungul anului. Pur și simplu nu eram obișnuit cu el în rol de personaj malefic, tot așteptam să o dea în glume despre grași.

Ce caută ei în cabana asta? Nici nu are relevanță pentru că nici măcar nu ni se explică niște chestii elementare care să și aibă logică. Tot ce trebuie să știm este că naziștii ăștia, matahale fioroase, năvălesc peste familia nepotrivită pentru că Becky abia aștepta un astfel de moment să-și dezlănțuie toată furia acumulată în suflet.

Ați văzut Home alone? Ce întrebare tâmpită, evident că da, de fiecare Crăciun. Ați văzut recentul Rambo? Poate că da, poate că nu. Ei bine, Becky este o combinație între aceste două filme.

Personajul Becky este, fără să exagerez, progenitura diabolică a unui gangbang între Kevin din Home alone, Rambo din Rambo 5, un strop de Denzel din Equalizer 2 și își bagă și Satana coada în mixtură.

Altceva nu mai este nevoie să știți.

Filmul nu este unul prea bun pentru că premisa-i fumată, nu aduce nimic nou în acest gen. Deja vă imaginați ce urmează să se petreacă în film.

Nici scenariul nu este deloc răsărit, personajele negative sunt aruncate acolo, să iasă la numărătoare, fără prea mult istorie despre caracterul lor, despre mentalitatea lor, de ce au ales acea cale, etc.

De ce sunt răi? Bună întrebare, poate îmi spuneți voi. Eu nu știu.

Mi-am imaginat un dialog cu scenaristul:

Eu: De ce este Kevin Smith rău?

Scenaristul: Este neonazist.

Eu: Dar de ce?

Scenaristul: Păi are tatuaj cu zvastica.

Eu: Da, văd, nu-s chior de tot, dar care-i motivul?

Scenaristul, exasperat, către cameraman: Mai bagă un prim-plan cu ceafa tatuată a ăluia să priceapă și Nipemi acesta sâcâitor că ăla e rău, nu mai contează din ce motiv, c-așa vreau eu.

Ca dracu, filmul are 2 regizori și 3 scenariști, de zici că este vorba de vreo capodoperă de 4 ore care are nevoie de atâția oameni.

Despre acțiune ce să zic?

Durează mult până se aprinde combustibilul pentru că miezul filmului nu este foarte îndestulător, sunt vreo câteva decese violente și cam atât, nici nu era cazul unui lungmetraj. Nu am văzut trailerul, dar aș paria că prezintă mare parte din film pentru că secvențele incitante nu sunt prea multe. Da, sunt un pic grafico-scabroase, dar nimic ieșit din comun dacă ați mai văzut filme de gen.

Becky are totuși câteva tranziții interesante, mai ales la începutul filmului, care mi-au atras atenția, dar nu suficient încât să trec cu vederea cretinismul personajelor negative. Serios? Ditamai neonaziștii cât dulapul nu-s capabili să se descurce cu o fetișcană? Cum dracului au rezistat în pârnaie? Plus că sunt câteva secvențe penibile pentru logică în film, dar dacă unele decizii erau luate urmând logica, filmul s-ar fi gătat destul de repejor.

Filmul Becky nu este deloc cine știe ce, oferă un pic de distracție, așa, de plictiseală maximă, dar personajul Becky este captivant, ar merita un al doilea film peste câțiva ani, cu ea maturizată și să-și pună cu adevărat la treabă mintea diabolică.

Momentan, pentru Becky, filmul, am cumpărat 6 creioane.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Sleeping dogs

Sleeping dogs

Să fie Sleeping dogs un motiv de mândrie națională? Adică a românilor, deoarece este o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *