Firenado

FirenadoFilmul se numește Firenado și cred că este suficient să vă dați seama ce urmează.

🎬 Firenado – Premisă

Niște oameni de știință, să le zic așa, aleargă după o amărâtă de furtună să o însămânțeze cu ceva tehnologie să o poată controla.

Numai că furtuna se supără, devine tornadă, se și aprinde și îi fugărește pe ăștia.

În acest timp, la casa unui bogătan apar câțiva hoți care vor să dea o spargere, fix ca în The hurricane heist sau Force of nature.

Gata, atât despre poveste.

 

💭 Firenado – Comentariu 🍿

Nu este cazul să spun că filmul este o caterincă proastă din toate punctele de vedere.

Știam că așa va fi, era evident că așa va fi, cu toate astea de ce m-am uitat la el? Am sperat că va fi atât de prost încât devine măcar distractiv.

Parțial a reușit.

Nici nu știu dacă băieții care au făcut filmul sunt de condamnat că au livrat o așa gogomănie sau de apreciat că nu sunt descurajați de huiduielile societății și dau mai departe cu această carieră.

Ah, apropo, cei care au realizat filmul sunt aceiași care au semnat celebra producție Winnie the Pooh: Blood and honey.

Băi nene, da` scenariul este pardaf cu spume, n-are nicio logică în el, sunt cuvinte aruncate aiurea pe foaie care duc la niște scene dezlânate, lipsite de orice coeziune.

Înțeleg că ai buget de un corn cu lapte expirat și nu-ți permiți ceva mai acătării, dar măcar de dădeai o acadea unui copil de grădiniță să-ți corecteze erorile din scenariu și ieșeai mai câștigat.

Nici măcar nu comentez pe seama efectelor speciale pentru că, deși arată într-un mare hal, sunt mai bune decât anticipam.

Clar s-a jucat cineva în vreun program de specialitate în versiune gratuită pentru o lună pentru că se vede că se îmbină ca dracu` CGI-ul cu cadrele naturale.

Dar drăcovenia de tornadă nu-i deloc rea din punct de vedere al conceptului, chiar arăta bine dacă mă uitam la ea fără ochelarii de vedere și o priveam mai prin ceață.

Din lipsă de potență financiară sau influență pe la autorități, amărâții n-au putut opri traficul și au filmat așa cum s-a nimerit, cu mașinile care n-aveau treabă cu pelicula conducând liniștite, fără să se agite, spre tornada adăugată digital.

Era chiar haios să vezi cum dintr-odată toți șoferii deveneau sinucigași intrând cu mașinile în tornadă. Desigur, respectivele autoturisme puteau fi eliminate digital, dar era efortul prea mare.

În altă scenă se prefac actorii, prost de tot, că beau cafea din niște pahare evident goale pentru că o cafea pe bune cumpărată ar fi însemnat un efect special în minus.

Firenado

 

Actorii interpretează la fel de bine pe cât recit eu poezii cu mult patos, deci execrabil.

Cred că se scremeau să nu îi apuce râsul la inepția replicilor sterile pe care erau nevoiți să le rostească.

Iar bunăciunea supremă zici că este magică, acum este toată acoperită de cenușă, zdruncinată într-o dubiță, o suflă vântul cu viteze de sute de kilometri pe oră și când ajunge într-o casă ghiciți ce?

Arată ca scoasă din țiplă, frizura este perfectă, machiajul impecabil, hainele aranjate și neșifonate, zici că era gata să urce pe vreun podium la Milano.

Stau ai noștri protagoniști la o distanță foarte mică de uraganul monstruos care urlă și rage și scuipă foc și vânt și ei n-au nimic, nu li se flutură niciun fir de păr din cap.

Unul dintre infractori în mod clar își ia în gât un obiect ascuțit, ceva ciob, cade lat într-o baltă de sânge, dar peste câteva secunde apare la datorie FĂRĂ NICIO ZGÂRIETURĂ.

Da, am dat spoilere dar sunt liniștit, sunt sigur că nimeni nu va urmări mizeria asta.

 

🏆 Firenado – Verdict 👍 sau 👎?

Înțeleg ideea de a face filme chiar și când nu ai bani, dar arată că o faci din pasiune și depune măcar un minim efort intelectual care nu te costă nimic.

Era greu, spre exemplu, să îi pună ăluia rău o cârpă în jurul gâtului drept bandaj, astfel încât rana să fie în continuare acolo, nu să dispară subit?

Cât de dificil era să o ciufulească pe gagica aflată acolo doar să ne clătim ochii astfel încât să pară că a trecut prin ceva peripeții meteorologice?

Sunt chestii elementare ușor de rezolvat dacă era și ceva interes în realizarea unui film cât de cât competent.

Dă-le dracului de efecte speciale, nu îi condamn, alea sunt și atât s-a putut, ele țin de bani.

Dar existau erori banale pe care oricine cu un IQ mai mare decât numărul de la pantofi le sesiza instantaneu.

Dar domnii din spatele producției au aplicat celebra zicală românească: „Merge și așa‟.

Nu este la nivelul Sharknado, acolo măcar am găsit ceva distractiv, aici titlul este și înșelător, fiind prea puțin despre tornade înflăcărate, ceva care ar arăta bestial într-un film adevărat.

Nu-i original, că mai sunt flatulații pe același subiect, dar e un subiect fascinant la nivel vizual.

N-o să cobor chiar la subsolul notației, o să-i livrez 2 colete cu drona pentru că măcar ideea, chit că imbecilă, este una care merita un tratament mai bun.

1 out of 5 stars (1 / 5)

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The fall guy

The fall guy

Fără să fac cine știe ce cascadorii, m-am înființat la The fall guy așteptând un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *