Force of nature văd că se înscrie în noul trend al filmelor cu jafuri pe timp de furtuni puternice, după The hurricane heist sau Cien anos de perdon.
Nu stau să lungesc prea mult de poveste, că este foarte simplă, o trupă de nemernici dă buzna, pe timp de furtună, într-un bloc din Puerto Rico pentru a depista o captură foarte valoroasă și a o subtiliza unui moșneag avut.
Dar ghinion pentru bandiți, în clădire se nimeresc și doi copoi, Cardillo (Emile Hirsch – Once upon a time… in Hollywood) și Jess (Stephanie Cayo, un fel de Anna Kendrick second hand), aflați pe acolo cu evacuarea cetățenilor încăpățânați care nu vor să-și părăsească bârlogul.
Colac peste pupăză, printre locatari îl regăsim pe Mel Gibson (The professor and the madman, Dragged across concrete, Daddy`s home 2) în rolul unui fost polițist, acum un bătrân ursuz, nesimțit, misogin, ce pare a se autointerpreta sarcastic prin replici precum: „Sunt un nenorocit‟.
Deci avem un curcan destul de necopt cu un destin tragic, o polițistă novice cu mult entuziasm, un boșorog sictirit de viață și cu vorbele de spirit la el și niscai criminali dobitoci care nu-s în stare să-și găsească sfincterul nici măcar după miros.
Force of nature este un film prost, nu am cum să ocolesc acest verdict, sunt niște inși într-un bloc care se găuresc metalic fără cine știe ce valențe artistice și cam atât.
Este o producție de duzină al cărei singur element pozitiv îl reprezintă, pe alocuri, dialogul ironic pentru că atât polițaiul mai tinerel, cât și personajul interpretat de Mel Gibson, sunt niște sictiriști care nu prea țin la integritatea lor fizică și care toarnă pe bandă rulantă replici care de care mai acide și mai tembele în contextul dat, și nu neg că m-am trezit făcând lucru manual fasolei fără să-mi dau seama în câteva momente datorită dumelor expulzate pe un ton de pește mort de către actori.
Acțiunea este banală, fără nimic interesant în ea, pac-pac-uri pe holuri înguste și nimic mai mult. Bașca, la un moment dat, din cauza furtunii, se ia și curentul și mai vezi nene ceva dacă mai poți din ceea ce se întâmplă pe ecran.
Mai ieftin de atât nu se putea, însă mare mi-a fost mirarea când am aflat că panarama asta de film a costat 23 de milioane de dolari. Serios? Sunt niște oameni într-un bloc, atât, cred că filmul a consumat 3 milioane și restul de 20 de milioane au fost spălați de vreun cartel de droguri, ca să fiu stereotipic, pentru că tot are loc acțiunea în Puerto Rico și ăia răi sunt latini.
Ah, și să nu uităm că este un film american și acțiunea se oprește, la propriu, nu exagerez, ca să fim martorii unei istorioare spuse de un negru care ne povestea cum a fost el oprit de doi polițiști și luat la întrebări despre un jaf, el neavând nicio treabă cu respectiva ilegalitate, dar a fost interogat doar pentru că era negru și toți negrii arată la fel și sunt considerați toți niște criminali. Fuck off USA, AM ÎNȚELES!!! Albii bad, negrii good.
În rest nu mai am ce scrie despre Force of nature, este un film din acelea în care joacă Bruce Willis în ultimii ani, de categorie Z, doar că probabil a devenit și Bruce prea scump și l-au antamat pe Mel Gibson care și pe jumătate adormit sau beat, cum pare tot timpul în film, și tot joacă de 10 ori mai bine decât obosiții ceilalți care probabil tot așteptau să termine cu corvoada asta de producție și să-și încaseze cecurile.
Dacă ați văzut The hurricane heist, atunci Force of nature este varianta și mai proastă a acestui film, și cum The hurricane heist a luat 4, ăstuia nu pot să îi dau nici măcar atât, ci dărâm peste el 3 etaje.
Îmi plac filmele tâmpe de acțiune făcute pe bani puțini, care să nu fie neapărat blockbustere, dar nici în halul ăsta, totuși, nu mai am 15 ani să fiu blocat în anii `90.
(1,5 / 5)Trailer: