Love lies bleeding

Love lies bleedingO să fie lansat și la noi, dar deja Love lies bleeding este disponibil spre vizionare pe VOD, așa că mi-am băgat nasu-n el.

 

🎬  Love lies bleeding – Premisă 📖

Lou (Kristen Stewart – Spencer) își irosește viața într-un orășel prăfuit unde singurele distracții sunt băgatul de steroizi în vene sau trasul fumului în plămâni.

Cum stă ea și păzește o sală de forță, pune ochii pe Jackie (Katy O`Brian – Ant-Man and the Wasp: Quantumania), o domniță pripășită pe acolo care vrea să se antreneze pentru un concurs de body-building.

Și iată cum ele, cucuietele, se amorezează de mama focului dar nu își pot consuma în liniște povestea de iubire pentru că ies târâtoarele de bărbați să facă scandal.

Ba un cumnat recalcitrant (Dave Franco – Day shift) care vorbește cu pumnii, ba un tată interlop (Ed Harris – The abyss) care taie și spânzură după cum îi poftește pleata cu chelie.

 

💭 Love lies bleeding – Comentariu 🍿

Având în vedere că este vorba despre un film care poartă pecetea lui A24, așteptam ceva neobișnuit, cum sunt cele mai multe producții de la acest studio.

Dar pelicula de față este doar o banală poveste de răzbunare asezonată cu ceva scene incendiare de dragoste și cu secvențe aiuritoare pe care le pricepi doar dacă ai ceva la bord.

Probabil punctul de atracție este reprezentat de relația turbulentă dintre Lou și Jackie, că dacă ar fi fost vorba de un cuplu tradițional nu mai băga nimeni în seamă această peliculă.

Ce vreți să spun? Că toate femeile din poveste sunt asuprite într-un fel sau altul de o prezență masculină? Că sunt abuzate fie fizic, de le sare smalțul din dinți, fie psihic de le iese fum din căpșor?

Și că „bărbații e toți porci‟ și manipulează femeile după bunul lor plac?

Eh, uite că n-am s-o spun, deși tocmai am zis-o.

Love lies bleeding

 

Trecând însă peste direcția vădită pe care marșează povestea, filmul nu-i deloc rău pentru că este brutal, murdar și, de ce nu, chiar autentic în mare parte pentru că prezintă niște situații deloc străine de lumea reală.

Are destulă acțiune atât la orizontală, cât și pe verticală, un lucru de apreciat, măcar are curajul de a arăta ceva cât de cât incitant, nu doar jucării pentru copii pe post de scene de amor.

Așadar, personajele uneori apasă trăgaciul, alteori freacă „trăgaciul‟.

Însă durează olecuță până când povestea pune niște mușchi narativi pe ea, până atunci sunt clădite pe îndelete personajele deși consider că nu era nevoie de atâta construcție.

Un ochi aruncat pe situația lor materială și locul în care își fac veacul și îți dai seama unde și cum se scaldă.

Reușește, cumva, să fie senzual și mizerabil în același timp, duios și dramatic, enervant și atractiv.

Să zic că are și ceva subliminal, dar încă nu am priceput insistența asupra fumatului, că pufăie lumea pe acolo la mahorci de simțeam că mă ia cancerul pe la plămâni.

Poate că se vrea o evadare din cotidianul infect, că altă soluție nu aveau oamenii captivi într-o localitate aproape moartă în care fie făceai mușchi, fie ți-i flexai în fața unora mai amărâți decât tine.

 

🏆 Love lies bleeding –  Verdict 👍 sau 👎

Povestea nu rupe gura târgului prin originalitate, doar ia ceva clasic, un fir narativ văzut în jdemii de producții, și îi atașează alt fel de personaje, ceea ce este în regulă.

Măcar vine cu ceva proaspăt fără să fie cu adevărat nou în sensul că nu-i vreun remake al unui film îndrăgit, dar adaptat conceptelor actuale ale societății.

Ce-i drept, finalul o ia oleacă prin câmpul cu ciuperci și-i tare fumat că mă întrebam dacă nu cumva am consumat niscai halucinogene, dar am înțeles alegerea artistică menită a transmite ceva anume.

Este o poveste despre iubire și familie, dar nimic ieșit din comun, am văzut zeci, voi mai vedea, dacă mă mai ține viața-n brațe, încă alte zeci.

Că sunt personajele lesbiene, așa și? Tot nu consider asta a fi ceva special, tratez filmul ca pe oricare altul, că dacă mă apuc să o fac preferențial, ar însemna că discriminez.

Nu excelează la vreun capitol, dar nici nu m-a sâcâit cu mari erori tehnice sau narative, a fost suficient peste tot unde conta pentru a mă determina să-i vând pe sub mână 7 fiole cu anabolizante.

3.5 out of 5 stars (3,5 / 5)

Love lies bleeding

 

Trailer

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

Wolf hiding

Wolf hiding

Wolf hiding sau Nu chao este un film din China care a primit multe laude …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *