Mortal Kombat legends: Scorpion`s revenge

Mortal Kombat legends: Scorpion`s revenge este un film animat din 2020. Cum am intrat în febra Mortal Kombat-ului, l-am băgat și pe ăsta, mai ales că este scurt, abia atinge 80 de minute cu tot cu preludiu.

După ce am văzut Mortal Kombat și Mortal Kombat: Annihilation, nu mă așteptam la prea multe de la acest Scorpion`s revenge. Mai ales că povestea de bază este foarte similară cu cea din Mortal Kombat.

Aceleași 3 personaje, Liu Kang (Jordan Rodrigues – Lady bird), Sonya Blade (Jennifer Carpenter – Dragged across concrete) și Johnny Cage (Joel McHale – Assassination nation, The happytime murders), sunt cărate pe-o insulă să participe la turneul Mortal Kombat, turneu ce trebuie neapărat câștigat de un pământean, altfel un fel de fiu corcitură între Donald Trump, Vladimir Putin și Kim Jong-un va pune stăpânire pe întreaga planeta, aducând cu sine prăpăd inimaginabil.

Doar că această animație ne face cunoștință și cu Hanzo Hasashi, un samurai care pierde absolut tot în urma unui atac mișelesc venit din partea unui clan rival, prieteni, soție, copil, totul se transformă într-o masă diformă de carne sângerie. Și el este nevoit să ia parte la acest turneu din motive care vor rămâne ascunse în aceste rânduri. Fanii jocurilor video știu care-i treaba cu Hanzo, dar eu habar n-aveam și am rămas plăcut surprins de povestea din spatele personajului.

Întind covorul roșu și încep cu laudele la adresa acestei animații, Scorpion`s revenge are rating R, culmea, o animație care de regulă este destinată copiilor este cel mai serios și mai brutal film din cele 3 Mortal Kombat pe care le-am văzut.

Dacă în live action-uri, care au fost PG-13, abia de am văzut câte-un pic de sânge, ei bine, aici Amazonul și Nilul la un loc și tot nu au un debit hemoragic cât Scorpion`s revenge în care se revarsă sângele de nu-i adevărat.

Fatalitățile sunt la ele acasă și animația este de-o violență exacerbată, până și eu am rămas crucit încă din primele minute de cât de sadică și lipsită de milă este acțiunea față de trupurile umane.

Știu că-i doar desene animate, dar tot am fost de-a dreptul impresionat de câte coaste, căpățâni, coloane, carpiene și ciolane au fost smulse, spulberate, străpunse, sparte și strămutate din locațiile lor obișnuite. Iar stilul de animație nu are grețuri, îți arată în plină glorie fiecare lovitură fatală care duce la vătămare corporală incompatibilă cu viața pe orice tărâm, fie el real sau imaginar.

Faptul că este animație, deci nu consumatoare de buget mare, le-a permis realizatorilor să aducă la viață multe scene de luptă intense, incitante și interesant coregrafiate, iar personajele negative sunt diverse, nu doar cu oameni costumați, ci cu fel și fel de vietăți din multiple tărâmuri.

Ca desfășurare a poveștii, deși seamănă cu Mortal Kombat, o ia într-o altă direcție, una mult mai captivantă pentru că ridică multe dileme morale și, ca urmare a naturii relațiilor personale din film, nu știi cu cine să ții. Pe de o parte avem trio-ul cunoscut pe care n-ai cum să nu-l îndrăgești, pe de altă parte este Hanzo cu care rezonezi și vrei să aibă succes în demersul său, dar asta intră în direct conflict cu misiunea eroilor școliți de Raiden.

Cine naiba se aștepta ca o animație Mortal Kombat să mă pună într-o asemenea dificultate sentimentală?

Poftim belea, o animație are un scenariu mult mai competent decât multe live action-uri bazate pe jocuri video. Nu lipsesc nici poantele, acest departament este condus de personajul Johnny Cage care, prin înfumurarea lui, dar și imensa naivitate, duce la câteva scene de-a dreptul amuzante cu glume care sunt de actualitate.

Mortal Kombat legends: Scorpion`s revenge este o animație excelentă căreia poate i-ar mai fi trebuit vreo 10-15 minute în plus să definitiveze cum trebuie anumite fire narative și să plaseze și o doză decentă de emoție, altfel nu am ce defecte să extrag din dantura filmului, poate lipsa coloanei sonore clasice, mi s-a părut oarecum ciudat să asist la tot felul de fatalități viscerale fără să bubuie în boxe și melodia devenită legendară. Ca atare nu am altă soluție decât să repet de 9 ori „Get over here‟. Asta vreau să îmi ofere lie-action-ul Mortal Kombat din 2021.

4.5 out of 5 stars (4,5 / 5)

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Kung fu panda 4

Kung fu panda 4

Trec direct la Kung fu panda 4 că nu am mai avut timp sau răbdare …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *