Renfield

RenfieldCine n-ar vrea să-l vadă pe Nicolas Cage (Face/Off) în rolul lui Dracula când ne cere să-i sugem … limba? Iată că această curiozitate ne este satisfăcută odată cu lansarea filmului Renfield.

 

🎬  Renfield – Premisă

Da` cine-i Renfield ăsta de tronează ca titlu de film?

Este aghiotantul lui Dracula, adică omul bun la toate.

Mai dă cu mătura prin coșciug, mai apretează mantia nemuritorului zburător, mai pilește colții stăpânului și, cel mai important, îi vânează acestuia haleala.

Ce anume?

Evident că oameni, că doar nu trăiește Dracula cu ouă ochi și suc de portocale.

Însă Renfield (Nicholas Hoult – Mad Max: Fury road) se cam satură să pârlească fel și fel de oameni, nevinovați sau nu, doar să-i fie pe plac patronului etern, chiar dacă asta înseamnă viață veșnică și niscai puteri la purtător.

Astfel, se naște un conflict de muncă între angajatorul abuziv și angajatul care s-ar tira și nu prea, că îi este servită clasica placă: „Dacă pleci, sunt 100 la poartă care așteaptă să-ți ia locul‟.

 

💭 Renfield – Comentariu 🍿

Filmul este o combinație destul de fistichie de horror sângeros, comedie tâmpițică și acțiune fulminantă.

Și le iau pe rând.

În ceea ce privește groaza, nu-i o surpriză că facem cunoștință îndeaproape cu toate moleculele componente ale sângelui, deoarece avem roșu gârlă, cât cuprinde.

Uneori arată mai fals, alteori nu atât de fals, depinde de tehnica folosită în redarea lichidului vital care ni se scurge prin vene și se prelinge pe la colțurile gurii lui Dracula.

Plus că sunt dezrădăcinate violent multiple extremități și alte părți detașabile ale omului prin diverse metode, unele dintre ele te vor face să râzi la cât de imaginative și tembele sunt.

Acum am ajuns la comedia care este una meh, deloc pe gustul meu.

Nu pot spune că m-am spart de râs ca balonul la dezvăluirile de sex ale fetusului nenăscut, mai ales că prin peisaj apare și Awkwafina (Shang-Chi and the legend of the Ten Rings) care nu mi-e deloc simpatică.

Nu m-a sâcâit atât de mult ca în alte filme, dar vocea ei ruginită, de fumătoare seculară, imprimă replicilor ei un nu știu ce care mă irită.

Parcă nu poți să iei de bun ce spune, fie că glumește șugubăț, fie că vorbește serios sau te înjură de mama focului.

Mi-a plăcut acțiunea care m-a luat prin surprindere, nu credeam să fie atât de multă.

Asta deși uneori este filmată prea zbuciumat de nu știi dacă personajele se mușcă războinic de beregată sau se iau drăgăstos în brațe.

Ideea este că avem cafteală multă, pe săturate, iar coregrafia este interesantă pentru un film de un asemenea calibru.

Să nu credeți că s-a sculat din morți Bruce Lee să împartă scheme de arte marțiale, dar scenele de lupte sunt realizate decent.

Cum este personaj principal, accentul cade pe Renfield care înglobează mai multe caracteristici umane, nu toate neapărat de laudă.

Dar, în același timp, ne oferă și ceva firimituri cerebrale care să ne țină creierul ocupat cât timp căscăm ochii la nebuniile vizuale de pe ecran.

Renfield

 

Dacă scoatem din ecuație situația lui fantasmagorică, aceea de asistent al vampirului, ne dăm seama că ne regăsim în el, într-un fel sau altul, el trăiește povestea noastră de zi cu zi.

Că bag seama că toți avem câte un șef tembel sau o consoartă care ne macină nervii.

Și dacă n-aveți înseamnă că voi sunteți boss-ul tartor sau jumătatea sărită de pe fix.

Mă bucur că Nicolas Cage (Con Air) a prins un rol într-un film care a fost lansat și pe marele ecran, că în ultima vreme juca în toate panaramele de producții.

Cu mici excepții, desigur, precum Pig sau The unbearable weight of massive talent.

Aici parcă rolul lui Dracula a fost special croit pentru el deoarece îi permite să se dea în stambă, jucând în stilu-i caracteristic, foarte exagerat, apelând la clasicele sale clovnerii.

Dar i s-a potrivit, mi-a plăcut interpretarea lui pe care, de altfel, o și așteptam.

Cred că regizorul nici nu i-a dat indicații, doar i-a zis să facă fix ce vrea cu acest rol.

 

🏆 Renfield – Verdict 👍 sau 👎?

Este filmul vreo capodoperă inestimabilă în panoplia producțiilor cu vampiri?

Ei aș, de unde, nici pe departe.

Însă este un film realizat pe caterincă, făcut doar pentru distracție și pentru a fi „over the top‟ la toate capitolele.

Într-o oarecare măsură, i-a și reușit.

Dar după ce am aflat și cât a costat, vreo 65 de milioane de dolari, parcă am rămas un pic dezamăgit pentru că nu arată chiar de toți banii ăștia la nivel tehnic.

Or fi încasat actorii cea mai mare parte a bugetului, habar n-am, cert este că la atâta cașcaval se putea și mai bine.

Nu pot să spun că Renfield este un film pe care îl voi revedea sau care îmi va rămâne în memorie.

Nici nu este serios să ți se împlânte în căpșor, dar nici nu se duce în extrema miștocărelii prostești pentru a fi ținut minte pentru acest aspect.

Punând în balanță ce mi-a plăcut și ce m-a lăsat rece, parcă să zic că brațul pozitiv se înclină, astfel filmul trece, dar nu cu mult, de partea decenței.

Ca atare, primește din partea mea 6 pachete cu praf alb pentru incantații antidemonice.

3 out of 5 stars (3 / 5)

Recenzie YouTube:

Trailer:

IMDB

Rotten Tomatoes

About admin

Check Also

The Pope`s exorcist

The Pope`s exorcist

Zic să mai scoatem dracii din noi cu The Pope`s exorcist, că n-am mai avut …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *