Survive the night

Întâmplarea a făcut să urmăresc Force of nature și Survive the night în aceeași zi și în această ordine și mi-am dat seama de ce nu a fost disponibil Bruce Willis pentru rolul din primul film.

Pentru că era ocupat să joace în al doilea, vorba vine să joace.

Ce este și mai interesant este că ambele sunt realizate de aceleași 3 companii, Grindhouse, EFO și SSS, deci este evident că și Survive the night este o fecală la fel de mare ca Force of nature, ba chiar și mai puturoasă. Filmele sunt făcute fix pe același tipar, ambele încep cu o scenă de la mijloc pentru ca apoi să ne ia de la început.

Premisa filmului este mai simplistă ca problemele de matematică de clase primare care circulă pe net ca fiind incredibil de grele, gen dacă știi cât fac 2+2 ești un geniu și pulimea dă năvală, mândră, să arate că știe să le rezolve.

Doi criminali dobitoci sunt pe fugă și cum unul dintre ei are nevoie de asistență medicală, iar mersul la spital este exclus, nu le rămâne decât să dea năvală peste un doctor pentru a-l obliga să-l oblojească pe rănit.

Și îl găsesc pe unul care tocmai și-a pierdut toată agoniseala în urma unui proces de malpraxis, ba colac peste pupăză, în casă dau și peste tac-su, un fost șerif interpretat, mai degrabă dormit, de către Bruce Willis (Glass, Death wish, Once upon a time in Venice, The sixth sense, Armageddon, Pulp fiction) care mai bifează un cec câștigat fără efort.

Iaca așa începe o confruntare între idioți și netoți, că doar așa pot caracteriza cel mai bine ceea ce se întâmplă în Survive the night.

Nelegiuiții sunt printre cei mai tâmpiți care s-au preumblat pe ecranele de orice fel, iar victimele sunt de-a dreptul stupide.

Pe cine să dau vina? Evident pe scenaristul care este la prima lui aventură de orice fel în acest domeniu. Nu știu ce sucțiune a aplicat măciucilor producătoare ale filmului, dar aparent a făcut-o tare bine de scenariul lui a fost transformat în hidoșenia asta de film.

După ce că este plină casa de oameni în toată firea care ar putea ușor să-i dovedească pe invadatori, pe deasupra și unul dintre infractori este deja imobilizat din cauza rănii, rămânând de pază cretinul suprem pe care și o mâță oarbă l-ar fi răpus fără mari probleme.

Dar nu, Doamne ferește, de ce să băgăm logică și rațiune în creierul personajelor pozitive, hai să le facem cât mai tâmpe posibil astfel încât să evadeze, să fie capturate, să evadeze din nou, să fie iarăși recapturate, etc., și când au posibilitatea de a aplica lovitura fatală să se uite ca mortu-n buletinul de vot și să nu facă nimic, doar să fugă din nou.

Pe lângă stupizenia absolută dovedită de aproape toate personajele (alea moarte ce nu iau decizii de tot râsul), filmul colcăie și de inconsecvențe logice, dacă stai să pui cap la cap cronologia evenimentelor îți dai seama că iese cu virgulă, unul are de mers vreo 50 de metri, altul conduce dus-întors câteva minute, dar totuși ajung în același moment într-un loc, deși primul era la distanță de câteva secunde de acel loc, iar celălalt era la dracu-n praznic. Sau mai știi, poate s-o fi teleportat.

Băiatul ăsta care a scris scenariul nu a dat nici măcar un google să afle ce înseamnă secționarea arterei femurale, altfel ar fi știut că dacă se întâmplă asta nefericitul ar fi sângerat până la moarte foarte rapid, în câteva minute, dar al nostru răufăcător o duce ore întregi.

Și aș putea ține-o așa o grămadă de cuvinte, pentru că fiecare scenă conține ceva retard și generator de râsete și nu de bine, ci din cauza stupidității tuturor, de la scenarist la personajele create, de la regia așa-ziselor scene de acțiune la actoria pe care nici rea nu aș putea-o numi pentru că ea nici măcar nu există pentru a putea fi criticată.

Mi-e greu să pricep cum astfel de filme primesc undă verde și scenarii cu siguranță mai inteligente, că mai proaste cu greu există, sunt lăsate deoparte.

Am citit pe IMDB și recenzii cu note de 10, cred că nici măcar regizorul nu ar avea tupeul să își noteze filmul cu nota maximă.

Așa că voi compensa eu acele recenzii de 10 și o să tai un 0, astfel încât Survive the night rămâne cu nota 1, acum Force of nature pare o capodoperă pe lângă voma asta infectă.

Era să uit, unul din postere este mincinos, nu există în niciun cadru din film acea casă în flăcări.

0.5 out of 5 stars (0,5 / 5)

Trailer:

Link IMDB

Link RottenTomatoes

About admin

Check Also

Fast X

Fast X

Mai are franciza asta combustibil după dezastrul numit F9? O să aflăm odată cu lansarea …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *